Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Azokat kérdezem, akik hisznek...

Azokat kérdezem, akik hisznek ebben: a bogarak is reinkarnálódnak?

Figyelt kérdés
Én nem nagyon hiszek ebben, ezért szakértőket/hívőket kérdezek. Pl lecsapok egy szúnyogot: meghal ugye. Nekik van lelkük? mi lesz velük? (tudom tudom, pontos választ senki sem tud adni, de arra vagyok kiváncsi, hogy ki mit gondol erről)
2010. jún. 28. 13:52
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Miért ne lenne?
2010. jún. 28. 13:59
 2/13 A kérdező kommentje:
jó, persze, hogy van. de mi lesz velük haláluk után szerintetek? Csak eltűnnek, vagy reinkarnálódnak?
2010. jún. 28. 14:05
 3/13 anonim ***** válasza:
Szerintem más testben ismét megszületik a lelkük, de eddig csak az emberi lélek súlyát próbálták megmérni, a kutyáét nem is tudták.
2010. jún. 28. 14:16
 4/13 anonim ***** válasza:
Pontosan, más testben születnek újjá.
2010. jún. 28. 14:37
 5/13 anonim ***** válasza:
74%
Attól függ melyik vallás/hit reinkarnációját vesszük figyelembe. ez így olyan mintha azt kérdeznéd hogy isten ember alakú-e. Jah, van ahol igen, van ahol nem.
2010. jún. 28. 14:41
 6/13 anonim ***** válasza:

Minden létező dolog mögött egy Lélek van, s az maga Isten.

Mi emberek biztosan rendelkezünk egyéni lélekkel is, de én inkább elmének hívnám, amivel a gondolatainkat létrehozzuk, s velük teremtünk. Az állatnak nem áll módjába ez, neki nincs ilyen elméje, mögötte csak Isten van. Tehát ha meghal egy állat, legyen az szúnyog, újjáéled, de ő nem képes ezt felismerni, ellentétben velünk. Minden az egyetlen létezőből van, s benne...EGYet alkot az egész Univerzum. Egységet. :)

üdv

25/F

LastOne.Left

2010. jún. 28. 15:21
 7/13 anonim ***** válasza:
A hinduk hisznek benne. Míg a nyugati ezoterikusok tagadják h. az állatok reinkarnálódnának...
2010. jún. 28. 21:19
 8/13 anonim ***** válasza:
egyes rabbik szerint igen , mások szerint nem
2010. jún. 28. 21:33
 9/13 anonim ***** válasza:
Igen, engem arra tanítanak, és el is tudom fogadni, hogy az eredendő lélek, vagyis Isten lelke mindenben benne van. az anyagokban, (kő-tudat) a növényekben, az állatokban, a legkisebb szúnyogtól vagy papucsállatkától kezdve mindenben, és végül az emberben. Ugyanúgy van a léleknek evolúciója, mint a fizikai testnek. Tehát ahogy az egysejtű lényekből lassú fokozatos fejlődés eredményeképp az emberi test kifejlődött, ugyanígy a kezdetleges lelkekből fokozatosan lesznek a növényi, és állati lelkek, (tudatok), míg végül az emberi tudat, ami már Istent megközelíti. A végső állapot az Istennel való egyesülés(religion).
2010. jún. 28. 21:47
 10/13 anonim válasza:

Szerintem nem, de ahogy azt látom a birkák igen...

Piscatel

2010. júl. 1. 10:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!