Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Létezik a Reinkarnáció. Mit...

Létezik a Reinkarnáció. Mit szóltok ehhez?

Figyelt kérdés

Eddig kételkedtem, de a neten olvasgattam érdekes dolgokat.

[link]

2018. aug. 30. 18:11
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
 81/151 anonim ***** válasza:
81%

Honnét lehet tudni, hogy Ők igazat beszéltek? Követni kell a tanításukat!

Attol, meg hogy kovetem a tanitasukat, nem valik igazza.

Persze benne van a pakliban, amit mar irtam, hogy annyira hiszel valamiben, hogy az kitolti a tudatod es szamodra az lesz a valosag.

Hidd el, elegge benne voltam a temaban.

Theravada, stb.

Aztan mikor olyan szerzetesekrol is olvastam, akik 30-40 ev elvonulas utan sem jutottak vele sehova, igy otthagyva a szerzetesi kozosseget, illetve mikor a theravada szerzetesek onmagukat megvilagosodottnak tartottak, egy szinten BUDDHAVAL, aztan vitatkoztak egy masik tapasztalt zen szerzetessel, es erdekes mas velemenyen voltak, mikor elvileg mind a ketten buddha allapotra hajtottak, akkor lattam be, hogy csak okoskodasok vannak.

Es itt nem 1-2 eve meditalokrol, nem vilagi hivekrol beszelunk.

Ha igaz is Gautama tanitasa az ujraszuletesrol, mert meg maga a kerdezo is keveri az ujjaszuletest az ujraszuletessel, illetve meg sokan masok.

Szoval amiket Gautama elerhetett meg a kozeleben sincs a tobbi szerzetesfele.

Csak okoskodnak.

Az ujraszuletest meg a evtizedek ota meditalo szerzetesek sem tapasztaltak meg.

Csak hisznek benne.

2018. szept. 2. 06:26
 82/151 A kérdező kommentje:

Tudom az igazságot, én csak röhögök az olyanokon akik azt hiszik hogy a halál után a semmi van. Semmi bizonyítékuk nincs rá.

2018. szept. 2. 10:01
 83/151 anonim ***** válasza:

Mindenki azt hisz, amit akar, vagy szeretne hinni, vagy amit a józan esze neki lehetővé tesz.

Akitől annyi telik, amennyit már egy ókori ember is képes volt bemesélni magának, az nyilván megrekedt azon a szinten.

Szomorú egyébként, hiszen már akkor is voltak ennél intelligensebb emberek, tudósok stb., akik képesek voltak különböző természettudományi jelenségek logikus vizsgálatára, bizonyítására.

Mások meg 2000 év után is csak ott tartanak a logikus gondolkodásban, hogy az úgy van és kész, mert ő azt mondja.

Ilyeneket már 2000 évvel ezelőtt is kiröhögték szerintem.

Nevetséges.

2018. szept. 2. 10:19
 84/151 A kérdező kommentje:

Megnyugodhatsz, 200 év múlva is lesznek hívők. 😉

2018. szept. 2. 10:24
 85/151 anonim ***** válasza:

A hindu felfogás szerint ez itt a kali-yuga, a vaskorszak. Itt már semmi sem működik!

Azonban rohadtul megértelek, hogy kiábrándultál. Én is hasonló dolgokon megyek keresztül.

A lényeg viszont az, hogy ne veszítsd el a hited mások miatt!

Az eredeti tanításokat kell követni, és nem a mások által félremagyarázott dolgokat!

Pláne, hogy akkor még azt is állítják, hogy csakis őáltaluk, csakis azon az úton lehet üdvözülni!

Mindegy, a lényeg az, hogy adományozz!

Csakis a pénz számít nekik!

Szerinted én nem ábrándultam ki a dolgokból?

2018. szept. 2. 10:34
 86/151 anonim ***** válasza:
100%

"Tudom az igazságot, én csak röhögök az olyanokon akik azt hiszik hogy a halál után a semmi van. Semmi bizonyítékuk nincs rá."

Csak hiszed.

Én inkább írom azt, hogy nem tudom, mint hogy tapasztalat nélkül tényeket állítsak.

2018. szept. 2. 10:58
 87/151 anonim ***** válasza:

Ha már reinkarnáció!

Sokan azt hiszik, ebből is látszik, hogy nulla tapasztalattal rendelkeznek, hogy

a leszületés előtt a lélek választ, a lélek dönt.

Egy másik felfogás szerint meg a karma, mint rendszer gondoskodik arról, hogy a lélek az eddigi cselekedetei által kerül oda, ahova.

Tehát alá van vetve a karmának. Karma olyan, mint valami tükör.

Na most, melyik az igaz?

Lehet van még 12 másik teória is.

2018. szept. 2. 11:03
 88/151 anonim ***** válasza:
71%

"Tudom az igazságot, én csak röhögök az olyanokon akik azt hiszik hogy a halál után a semmi van. Semmi bizonyítékuk nincs rá."

Előbb írhattam volna, hogy ja, de neked sincs az ellenkezőjére. Csak azért nem írtam, mert annyira adja magát, hogy ilyen egyszerű válaszokat még leírni is gáz. Szinte gyerekes dolog. Ennyi erővel akár te is válaszolhatnál önmagadnak, de nem.

Említetted, hogy szeretnél 13 éves maradni, nos gratulálok, szellemileg sikerült. Amint látom, megoldható a dolog.

"Megnyugodhatsz, 200 év múlva is lesznek hívők."

És akkor mi van, mit bizonyít? Semmit.

2018. szept. 2. 11:33
 89/151 A kérdező kommentje:

Nem tudsz te semmit.

2018. szept. 2. 13:27
 90/151 anonim ***** válasza:

Ebből már nem tudsz jól kijönni:

#67 "Bárcsak örökké 13 éves lennék."

Magyarországon nincs olyan nagy kultúrája a pszichológushoz való járásnak, mint Amerikában például, de én azt javasolnám neked, hogy próbálj felvenni olyan "menő" szokásokat inkább!

Témát végigkövetve elárultál magadról dolgokat, amiből kiderül, hogy neked segítségre van szükséged!

2018. szept. 2. 14:10
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!