Létezik a Reinkarnáció. Mit szóltok ehhez?
Nagyon érdekesen hangzik. Mi hívők tudjuk az igazságot, azok akik nem hívők maradjanak is a tudatlan állapotukban, higyjék csak azt hogy biorobotok vagyunk és semmi több. Azonban az élet sokkal több mint amit hisznek.
#94 minden tiszeletem az 50+ ért.
a hit és a "tudomány" kapcsolata véleményem szerint összefügg, végülés évezredek óta természeti népek, megfigyelésén alapszik, (pl a papok, asszem egyiptomban, s az asztékoknál a napfogytkozással sz.patták a népet, erődemonstrálláas ként. ez csk egy érdekesség 1 nél több bizonyítást nem találtam de példának megteszi.) jó a kereszténység a maga 2018 + - évével de egy erős alappal a tórával, mit hittek el s mivel tudták magyarázni, ma ez a fizika kémia..stb. + napjainkban a kvantum fizika is megjelent, mejjel valóságunkkat magyarázzuk, jó a túlvilággal nem nagyon fglalkozik, s az ember szeretné hinni hogy van túl- világ, csak nem túlzuttan bizonyítható.
mellesleg a hívőknek nem kell a bíróságra mennie, a templmba a képükbe vágják Bűnbe születtél! (bűnös vagy!), de Jézus meghalt bűneinkért és megváltott minket (2000 X éve), csak utánna volt egy-két világháború, trianon, komonitmus, rendszerváltás, és a bűnösök vígadnak, hol és hogy váltott meg?
mind e mellet egy újszülött hol bűnös, hogy meg kelljen váltani? (én is meg vagyok keresztelve s forgatom is A Könyvet, de erről benne egy kínkeserves szó nincs.)ez csak a keresztények hite, nem az ÚR Könyvének szava.
s miért keverem, mert válaszokat keresek. s szinte semmit se fogadok el csupán egy ember, vagy eggyetlen forrás hallatán.
Mi a bizonyíttás hogy halál utánn nincs semmi? csukd be a szemed, mit látsz, ha az ember elájul mit lát? ha elalszól elösször mit látsz? én egy szempárt 17-20 éve, de az átlag semmit! kb ez is az alapja, nekem így magyarázta egy ateista haverom, s el is tudtam fogadni. hogy ő ebben hisz.
engem sem a vak hit vezérel, gondolkozom, leírom, és figyelem a reakciókat, az jobban érdekel, mert bővül a nézet tár, több mint 5 éve láttam stephen hawking a nagy terv filmjét (bárkinek ajánlom), elötte rengeteg vallási eredet történetet olvastam, s meglepően sok volt köztük a párhuzam, s beindította a mókus kereket. most meg csak figyelem a tippjeim milyen ségét hogyanságát ki hogy veszi mivel egészíti ki, helyes helyetelen a fogalom stb., szóval úgymon szűröm és bővittem az információkat a fejemben XD lehet gyerekes de ez van. mi a célom az egésszel, hogy az összes hit alapját megismerjem, megtudjam mik a közös pontok, legyintés, hülyézés és röhögés (lenézés) nélül elfogadjam más emberek hitrendszerét.
s ebbe a túlvilág is bele tartozik, ki így ki úgy holgozza fel ezt-azt, hisz, csak azért hogy a jelen életét ne eg apró percnek gondolja mi után nincs semmi, csak az üresség... a reinkarnációra több bizonyíték is van, de akkor hogy lehet deja'vu, meg hogy eggyesek a Következő életeiket látják (buddha, ott így is említik, valamint Jézus ni a saját életútjának végét látta), + még páran de azokra nem épült vallás. biztos inkarnációról van szó, annál mit annak nevezünk?
Biztos inkarnaciorol van szo?
Na ez egy jo latasmod.
Gondolkodasra kesztet.
Csak nehez olyan dologrol irni, sot gondolkodni is, ami tul van ezeken a dolgokon.
Tegyuk fel, hogy van reinkarnacio.
Adathordozo egy, de tobb hardverrel, testtel.
Ha sikerulne ennek tudataba kerulni es ezaltal ugy visszaemlekezni az elozo eletciklusokra es ezt bizonyitani lehet, akkor elhiszem.
Tehat, ha van egy olyan meditacios modszer, ami mindenkinel ugyan ugy mukodik, tehat mindenki azzal a modszerrel kepes visszapillantani az eddigi eleteibe es kepes atlatni, mi-mibol kovetkezett, akkor nem kell a tudomany fizikai, muszeres resze, mert ezeket a dolgokat nem lehet merni. Max az agyi aktivitast.
Addig nem tartom hitelesnek az egeszet. Barki, barmit irjon is le.
Ilyen alapon a fogtunderben is hihetnek.
Mint valami marketing vagy tekintely elvuseg.
Attol megy hogy az irasok szerint Jezus, Gautama, Lao Tzu, stb. allit valamait, attol meg nem fogom elhinni.
Illetve, ha valoban hiteles emberek ok, akkor el sem varnak a hitet.
Csak az a különbség hogy okos, felnőtt emberek is hisznek a halál utáni dolgokban. Pl. Volt magyar tanárom abban hisz hogy az embert isten teremtette. De gondolom rá is azt mondjátok hogy nem normális, beteg.
A fogtündérben maximum egy óvodás hisz.
Addig nem tartom hitelesnek az egeszet. Barki, barmit irjon is le.
ezzel én is eggyet értek
Én a legfontsabb, hogy a mostban légy! -ből indultam ki,
miszerint minden a mostban van, jelen múlt és jövő, s emidt az ember képes a múlt életekbe bepillantást nyerni, mellyek segíthetik a jelen életében, a föld kialakulásától napjainkig (100 szent László inkarnációnál lesokkoltam, csoportos inkarnáció vagy mi?) s a deja'vu efektus, a "jövőben" megtörténhető események, életek sora, (valamikor egy messz-messzi galaxisban), de ez inkább valami húr elmélet mint reinkarnáció
ja s miért nem így érzékeljük akkor, mert az embernek ott van az idő fogalma mellyel skatulyázza az eseményeket tegnap ma holnap sztb...
de ez is csk egy fikció...
Okos, felnott emberek hisznek.
Eretlen egy latasmodod van. Irtad, 18 eves vagy, ha jol emlekszem..
Tehat, aki ketelkedik, kutat, probal objektiv, partatlan lenni az gyerek es buta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!