Az igazság nem létezik. Akkor mi a karma? Csak nem az is emberiségellenes mágikus erő?
"Sohasem a szimulákrum rejti el az igazságot, hanem az igazság rejti el, hogy nem létezik." /Baudrillard/
A karma miféle igazság szerint ítélkezik? Ki bízta meg ezzel? Csak nem emberiségellenes erő a karma is, mint a demiurgosz, a mágia,a számmisztika,a hamis tudat (implantok, engramok)
Ha az igazság, mint egyetemes fogalom nem létezik, legalábbis a legnagyobb filozófusok szerint (Baudrillard, Nietzsche, Heidegger), akkor a karma miféle motiváció alapján ítélkezik?
Kijelentem, hogy a karma egy illegitim emberiségellenes erő, azonnali likvidálást kérvényezem!
Azért akinek van némi filozófiai előképzettsége, annak érdekes lehet. Ezt senkitől nem lehet elvenni. Nyilván a laikusok számára semmit nem jelentenek ezek a gondolatok és lehet zavaróak is.
Én csak egy egyszerű kérdést tettem fel: ha nem létezik (abszolút) igazság, akkor mi a karma?
Mint Heidegger híres kérdése: Miért van egyáltalán létező , és miért nincs sokkal inkább semmi?
Egy ismeretlen filozófus kérdése: Kik? Miért? Mióta csinálják ezt? Kiknek az üzlete ez? (ha belefeketednek akkor is csinálják)
Azért zavaróak a gondolataid, mert
1) eleve eléggé ellenséges hangnemben indítottad a kérdést
2) mint kiderült, leginkább csak bologató jancsikat keresel
3) amit te itt csinálsz, az szimpla üres, légbőlkapott találgatás, nem filozófia
4) már le lett írva többször is, hogy hol kellene utána nézned ennek a témának (ott minden kérdésedre megtalálod a választ), de te ahelyett, hogy megtetted volna, inkább erőlteted a zavaros, emberiség-ellenes konteódat
5) a karmát és a reinkarnációt elfogadod, de a hozzá kapcsolódó minden mást elutasítasz, a buddhistákat meg a hindu papokat pedig lehülyézed
75-ös Lehet, hogy igazad van és nincsen karma, lehet hogy nincs igazad és van. De ha van: akkor hogyan létezhet, ha az abszolút igazság nem létezik? Ennyi volt a kérdés.
De mint már említettem, vannak egyéb információim a dologgal kapcsolatban, csak az nem publikus, illetve ez a fórum nem is alkalmas arra hogy tárgyaljuk, mert ahhoz egy minimum 100 oldalas könyvet kellene írnom, ami itt nem lehetséges.
Még egyszer Toba kedvéért: vannak jó emberek - rossz emberek, közönséges emberek, jelentéktelenek, annyi félék vagyunk, ahányan vagyunk, a körülményeink nagyban befolyásolják tetteinket, környezetünket, megalkuvásainkat, stb, stb. Tehát az igazság az egy homályos dolog. Nietche írta, hogy "az igazság valójában hasznavehetetlen fikció." De fogadjuk el, hogy relatív igazság létezik, bár a mi kis emberi szintünkön lehetetlen, mert egyszerűen túl kicsik vagyunk hozzá, hogy az összes relatív igazságot felfedjük, elrejtve van előlünk. Abszolút igazság meg végképp nincsen, mert mint írtam jó emberek, rossz emberek stb, stb. Tehát, ha az abszolút igazság, de egyáltalában relatív igazság is csak homályosan létezik, számunkra megragadhatatlan, akkor a karma micsoda? (tegyük fel létezik)
Ennyi volt a kérdésem, semmi több. Illetve a következtetésem, hogy ha van, akkor hamis erő.
Én a kérdező felfrissítem a kérdést a következő bejegyzéssel: Titkon azt gondolom, hogy a sors , a végzet, a karma, sőt még a balvégzet is a "hálózat" , a rendszer része, amely erők mindegyike ellenünk dolgozik. A sors végzet stb. is ha kiegészítjük az emberi jelzővel
, pl. emberi sors, emberi végzet...azonnal megkapja a teljes értelmét. Hiába világosodsz meg, az olyan, mint egy robot, ha felébred....akkor is csak egy robot marad. Kijelentem a sors, végzet, balvégzet, karma emberiségellenes erők és teljesen illegitimek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!