Az igazság nem létezik. Akkor mi a karma? Csak nem az is emberiségellenes mágikus erő?
"Sohasem a szimulákrum rejti el az igazságot, hanem az igazság rejti el, hogy nem létezik." /Baudrillard/
A karma miféle igazság szerint ítélkezik? Ki bízta meg ezzel? Csak nem emberiségellenes erő a karma is, mint a demiurgosz, a mágia,a számmisztika,a hamis tudat (implantok, engramok)
Ha az igazság, mint egyetemes fogalom nem létezik, legalábbis a legnagyobb filozófusok szerint (Baudrillard, Nietzsche, Heidegger), akkor a karma miféle motiváció alapján ítélkezik?
Kijelentem, hogy a karma egy illegitim emberiségellenes erő, azonnali likvidálást kérvényezem!
En sem hiszek Buddhanak.
Erzem, hogy az is valamifele kapaszkodo lenne.
Lehet, hogy nem is letezett.
Nem voltam ott.
Nehez olyan dologrol gondolkodni, ami lehet, hogy a gondolatokon tul van.
Lehet, hogy csak atelni lehet.
Leirni, kimondani mar nem.
Csak megtapasztalni, illetve valamifele uton modon tudatositani.
De ez csak masok gondolatai.
Nem az enyem, hiszen nem volt tapasztalatom
De ez is, amit leirok, mas emberek tapasztalatait
A karmáról az a történet jut eszembe, hogy egy indiai nyomornegyedben élő fiatal az 1920-as években felfedezi a fekete mágikus képességeit, majd ezáltal kitör a nyomornegyedből, és amerikába kerül, ahol pénzt, vagyont, hatalmat szerez magának. Természetesen vér, halál, romlottság is tapad az életéhez. Vajon hogy ítélne a karma. Jobb lett volna, ha marad a nyomornegyedben, ahol kb. olyan életkilátásai lettek volna, hogy meghal 30-40 évesen valami fertőzésben? Egy indiai nyomornegyed a 20 években kb. mekkora szenvedést jelentett? Nyilván leírhatatlanul nagyot. Ő kitört, megcsinálta, majd meghalt ,ezért a karma megbüntette. Ez hasonló a Milarepa sztorihoz. Én úgy képzelem, hogy a karma hazug módon a nyomornegyedet szánta neki, és megbüntette, amiért kihasználta a "képességeit". Hol itt a jó és rossz? Hol a határ?
Ahogy írtad, az egész életünkre vonatkoztatva a karma egy hazugság. (az indiai fekete mágusoknak, akik elkerültek amerikába van valóság-alapja)
Ha igaz a karma működési elve, akkor nincs jelentősége emberi szemmel, hogy az adott személy nyomorba született vagy sem. Vagy is van, de csak az ember szemszögéből.
Történések vannak. Ahogy írtam, a karma egy személytelen erő.
Karma nem egy életre hat. Jelen van az újra születés. Ha igazat írnak.
Ha ez nincs, akkor nincs karma sem. Vagyis szerintem az már nem tisztán karma tan, hogy holnap elmegyek bankot rabolni és ha elkapnak akkor annak volt előzménye és következménye. Mert van olyan, hogy egy gyermek betegen születik. Egy életre vetítve hol a karma?
A karma tan értelmét, én év milliárdok távlatában látom.
Ha ez nincs így, akkor már nem nevezem karma tannak.
"Ha igaz a karma működési elve, akkor nincs jelentősége emberi szemmel, hogy az adott személy nyomorba született vagy sem. Vagy is van, de csak az ember szemszögéből."
Szerintem nagyon is van jelentősége, méghozzá az, hogy semmi értelme a karmának, akár ez egy közönséges (profán) szinten értelmezett karma, akár egy magasabb szinten értelmezett karma (évmilliárdok szemszögéből)
Mi marad meg? Esetleg valamiféle önreflexió (ami nem kis dolog), vagy emlék-foszlányok, semmi egyéb. Vagyis: talán túl nagy árat kell fizetni azért, hogy bármiféle igazság megszülessen. De nem fog igazság megszületni, mert nem létezik. Szerintem semmi értelme az egésznek.
"Történések vannak. Ahogy írtam, a karma egy személytelen erő."
Személytelen, vagy éppen valaki irányítja? Erre nincs bizonyítékunk. Arra viszont van, hogy az abszolút igazság nem létezik.
"Karma nem egy életre hat. Jelen van az újra születés. Ha igazat írnak."
Az újra születés nincs jelen, mert aki újra születik, az már nem ugyanaz a személy, mint aki előzőleg volt, és a világ a körülmények sem ugyanazok. Sokkal inkább "belevetettség a világ szétmálló voltába".
"Ha ez nincs, akkor nincs karma sem. Vagyis szerintem az már nem tisztán karma tan, hogy holnap elmegyek bankot rabolni és ha elkapnak akkor annak volt előzménye és következménye. Mert van olyan, hogy egy gyermek betegen születik. Egy életre vetítve hol a karma?"
Ettől még lehet, csak nem minket szolgál, hanem emberiség-ellenes erő.
"A karma tan értelmét, én év milliárdok távlatában látom.
Ha ez nincs így, akkor már nem nevezem karma tannak."
A tágabban értelmezett vagy magasabb szinten értelmezett karmát sem legitimálom, mert egyszerűen egy abszurd instancia. Évmilliárdok leszületése, egyszerűen abszurd és értelmetlen. Ráadásul az abszolút igazság továbbra sem fog létezni, így a magasabb szinten értelmezett karma is illegitim.
Nehez ugy vitatkozni, hogy nincs szemelyes tapasztalas.
:)
Talalgatasok vannak.
Az indiai srác "tette a dolgát". Nyilván a hatalomnak is van egyfajta logikája, matematikája. Hogy kevés vagy több az áldozat, és hogy kik miféle emberek az áldozatok az megint egy külön kérdés. Lehet, hogy jelentéktelen senkik, akik még a "rossz halálhoz" sem voltak méltók. Lehet olyanok, akik nem érdemelték volna ezt meg. Hol itt az igazság. Pont erről beszélek, hogy nem létezik.
Személyes élménye van néhány embernek, nekem is, de erről azért nem érdemes beszélni, mert "úgysem hiszik el", "velük úgysem ez fog történni" stb. nincs bizonyíték, semmi sem bizonyíték, stb. Ez csak egy újabb vita kiindulópontja lenne.
Jezus sem biztos, hogy meghalt a kereszten.
A tanitvanyai meg az esztatikus talalkozas kozepette azt almodtak, amit akartak.
Mint valami fanatista hivok.
Nem kell keszpenznek venni, amit a hatalmonlevok a sajat szaj izuk szerint irattak le.
Siman lehetseges, hogy Kasmirban halt meg Jezus.
Siman tulelhette a keresztre feszitest.
Az a helyzet, hogy nem tudom,miről megy itt a vita,mert olyan,hogy karma nem létezik!
Egy olyan dolgon vitatkotok,ami egy teória csak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!