A horoszkópba lehet-e benne egyáltalán hinni, ha igen melyik részében? Lehet valóságalapja egyáltalán az emberre? Ha nincs benne igazság és csak jól megfogalmazott általánosakat ír, miért létezik, mint szakág? Ha hamis, miért is elfogadott?
Kutatásaim alapján az interneten ezt találtam végső soron.
Azért jöhetnek a kommentek. Ezzel a témakörrel kapcsolatban úgyis ez az utolsó kérdésem.
Nincs, semmilyen valóságalapja nincs. Csak a hívői nevezik tudománynak, ha megkérdezel egy csillagászt, akkor kinevet.
Azért él meg, mert sokan hisznek benne. Az ember természete olyan, hogy szeret misztikus, megfoghatatlan dolgokat elhinni, továbbá nagyon sokan nem veszik észre, hogy a rájuk adott jellemzés a csillagjegyek alapján, tele van általánossággal.
A bolygóknak és csillagoknak semmilyen hatása nincs az emberekre. Túl messze vannak ahhoz, hogy bármire hassanak. Amire sokan hivatkoznak, a tömegvonzás jelensége, az meg egyfelől teljesen elenyésző a távoli bolygók esetében, másfelől meg csak tömegre hat, a tulajdonságaink meg ugyebár... nem igazán rendelkeznek tömeggel, hiszen csak konstruált fogalmak....
A link amit találtál amúgy, az nagyon jó! Jól illusztrálja a dolgot! Nincs kutatás, nincs elemzés, ami a véletlenaránynál nagyobb kapcsolatot mutatott volna ki asztrológiai jelenségek és valós emberi tulajdonságok között. Ezt elég nehéz megcáfolni...
nem tudom, de tény, hogy részletes jellemzések találnak az adott jegyben születettekre.
napi, heti, éves stb. horoszkópok baromságok.
Vajon, hogyan lehet belőle szakág, ha hitelességi szempontból egyáltalán nem segítő eszköz.
Ennyi erővel én is kitalálhatok bármit, ami véges és mondjuk megmagyarázhatatlan nemde? ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!