Van az, amiért adnád az életedet?
Figyelt kérdés
2017. ápr. 21. 21:47
4/14 anonim válasza:
Én nem adnám senkiért oda az életem, mert mindenki másnál többet érek. Soha nem szerettem még senkit úgy, mint magamat. Ahogy Isten is mondta: Szeressd magad Isten is megszeret. (¬‿¬)
6/14 anonim válasza:
Csak a szeretteimért. Vagy ártatlan emberekért, ha jó kedvem van (főleg nőkért).
7/14 thoomas26 válasza:
Semmiért nem szabadna az életedet adni. Aki most vagy, egy soha nem létezett és többé soha nem létező személyiség, egyszeri, megismételhetetlen csoda. Így mindennél többre kell becsülnöd. Akármilyen rossz is, ha esetleg annak érzed, semmilyen élethelyzet és körülmény nem a véletlen műve, csak a saját kérésed.
Azért születtél le, hogy amit szerettél volna megtapasztalni és megélni a saját fejlődésed, célod érdekében, megtedd. Nem azért, hogy eldobd azt.
(Lehet azonban egy szélsőséges példa, amikor valakit megmenthetsz a biztos haláltól, ha te az életedet adod érte. Viszont te szeretnéd, ha ezt tennék veled? Te szeretnél tovább élni, tudva, hogy ezért valakinek meg kellett halnia?)
8/14 anonim válasza:
Ha azzal az életemet hosszabbítanám meg, bármikor!
9/14 thoomas26 válasza:
Ezt csak akkor jelenthetnéd ki, ha te is bármikor adnád az életed azért, hogy azzal valakiét meghosszabítsd. Ellenkező esetben önzőségről beszélhetnénk. Ráadásul elfogadnád egy szerettedtől is az életét, csak hogy a tiéd meghosszabodjon? Nem tehetünk különbséget emberek között ilyen értelemben; a saját élete mindenkinek ugyanúgy fontos, még ha ezt nem is mindig gondolja, érzi úgy. Valamint vegyük figyelembe, hogy nem az életünk hossza, ami igazán számít, hanem a minősége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!