Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Mi dolgom lehet a mostani...

Mi dolgom lehet a mostani életemben azzal, aki egy előző élünkben megölt engem?

Figyelt kérdés

Olyanok válaszát várom, akik hisznek az ilyesmiben.

Az illető a szerelmem volt. Titokban a szeretőm volt, mindenki más azt hitte, csak jó barátok vagyunk. Aztán egyszer spiccesen kb. egy tucat ember előtt bevallottam, felvállaltam a dolgot, ami miatt kiközösítettek minket, elvesztettük a rangunkat, és a méltóságunkat. Ő pedig ahelyett, hogy megszökött volna velem, vagy tudom is én milyen lehetőségünk volt még, leszúrt engem, majd magával is végzett. Vagy igazából nem tudom, hogy ő mennyivel élt túl engem, mert csak annyit láttam még haldokolva, hogy a tőrével megvágja az arcát (azokat a hegeket most is viseli, állítólag gyermekkori baleset), majd felvágta az ereit.

Gyermekként volt egy látomásom róla (a mostani arcáról). Majd később visszatérő álmok az előző életünkről. Nemrég ismertem rá valakiben. Arra, hogy megölt, csak nemrég jöttem rá az elmémben egy gát miatt, talán eddig nem voltam még rá kész, hogy tudjam. De annyi utalást kaptam rá, hogy szinte biztos, hogy valamiféle dolgom van még vele. A történtek tükrében mi lehet ez? Kölcsönös megbocsátás? Ha nincs ez a sok jel róla, azt sem tudom ki az, miért haragudtam volna rá? Vagy ez ilyen felsőbb, spirituális dolog? Most sem haragszom, csak nem értem. Azt sem tudom ő tud-e rólam és az előző életéről. Hogy hisz-e egyáltalán ilyesmiben. Vagy csak a beteljesületlen szerelem vár ennyi éven (évszázadokon?) és életen át beteljesülésre? Nemrég házasodott meg, én boldognak látom. Bár vonzódok hozzá most is, ez tény, van benne valami. Miféle dolgunk lehet egymással? Miért ez a sok utalás, jel, ami egyre mind felé mutat? Főleg, hogy enélkül a tudat nélkül azt tekintve kik vagyunk, talán soha nem kellene, hogy közünk legyen egymáshoz. Két külön világ vagyunk felszínesen nézve. Csak hogy mélyebbre ástam, csak így derült ki mennyire értem, milyen tisztán és mélyen érzem őt.

2016. máj. 9. 02:06
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:
62%

Kérdező!-ez nem hit kérdése.

Én hiszek Istenben de soha nem képzeltem be magamnak, hogy láttam is Őt. Soha nem képzeltem be magamnak olyan dolgokat amelyek ellent mondanának a fizika törvényeinek.

A hit azért hit mert nem kell bizonyíték!

De az amit te állítasz!! :) hát nem akarlak sértegetni, de keress fel más orvost mert az az orvos akinél voltál azt mondta neked amit hallani akarsz és csak a pénzed érdekelte.

Ne csinálj magadból bohócot! Ez csak egy jó tanács...

Üdv

2016. jún. 26. 20:05
 42/53 A kérdező kommentje:

Oké, az ezós részt leszámítva tudom minek néz ki ez az egész. Apám korú (szó szerint, egy nap van köztük), sikeres, ismert, sármos. Ha azt mondanám jóképű, túloznék, bár ízlés dolga, nekem pl. tetszik (bár meg kell valljam első látásra ez nem volt így, sőt harmadikra sem), objektíven nézve kb. 6-7/10-es, karakteres vonásokkal. És még csak nem is magas :D (nem mintha érdekelne (úgy általában sem)).

Nem tartom magam aranyásónak. Kaptam már férfitól ajánlatot 2 év házasságra, napi szexszel (és nem csalhatom meg), rendezvényeken megjelenéssel havi 400ezer Ft-nak megfelelő dollárért és ausztrál állampolgárságért. Természetesen nemet mondtam.

És csaltak is már meg, abban is van tapasztalatom.

Tudom, úgy hangzik okokat keresek miért is kezdjek ki egy házas emberrel. Ez egy elég bénán hangzó indok lenne, még akkor is ha tudom, hogy igaz. Nem nyugtatná meg a lelkiismeretemet. Igazából ez a tényező, mióta tudom, aggaszt. Az érzés, hogy találkoznunk kell egymással, mégsem múlik. Nem azért mondom, hogy nyugtassam magam, hanem mert igaz: ha minden rendben van a házasságukkal, a megismerkedésünk, bármi legyen a kimenetele, nem tud belerondítani. Ezt már azt hiszem ennél a kérdésnél is mondtam. Abban sem befolyásolhatom, hogyan érezzen irántam. Én csak abban dönthetek, felkeressem-e őt vagy sem. És ezt már nagyon nem tudom. Egyre erősebb bennem a vágy, de a félelem is egyre erősödik. Félek, hogy tényleg felismer engem, ha nem is tudatosan, és mély érzelmeket váltok ki belőle. Ha így lenne, mivel én is érzelmes vagyok, és ő méginkább az, félek, egyszerűen kicsúsznának a kezemből a dolgok, elveszteném az irányítást. És pont, hogy tudni szeretném mire is megy ki ez az egész.

Rájöttem amúgy mi a baj, miért nem haladok sehova. Azt már nagyjából tudom, ő hol hibázott - de ez számára fontos. Azt kellene kiderítenem, én mit rontottam el. De hiába, mindig csak őt látom, és ő teljesen lefoglal. Próbálok figyelni a múltbéli énemre, de nehéz. Ő jelentett számomra mindent. Hiába, csak őt tudom felidézni, és főleg a vele kapcsolatos érzelmeket. Minden más maximum egy villanás...

2016. jún. 30. 17:23
 43/53 anonim válasza:
Lehet, ugyan az történik, egész addíg, míg meg nem tanulod a leckét. :)
2016. júl. 1. 23:32
 44/53 A kérdező kommentje:

Azt hiszem ott hibáztam, hogy nem voltam elég figyelmes, és türelmesebbnek is kellett volna lennem vele. Ő bízott bennem, mert akkoriban még volt súlya, ha az ember ígért valamit, de én iszonyúan vágytam rá, akartam, és iszonyúan forrófejű is voltam. Most sem hiszem, hogy rossz volt, amit tettem. (Pont ezért tehettem ezt meg többször is (?)) Felvállaltam a szerelmünket. De mégis hibáztam. Felkészületlenül érte, sokkolta, és a szavam is súlyát vesztette, nyilván a bizalma is megingott irányomban. Csak a megtorlásban lehetett biztos, rólam hirtelen nem tudta mit higgyen és a lehető legrosszabb dolgot tette. Lehetőségem sem volt kárpótolni, vagy egyáltalán csak belátni a dolgokat... Tudnom kellett volna... hisz ismertem... naiv voltam, mert annyira de annyira szerettem... Nem tudom hogyan csalhat könnyeket a szemembe most is, ahogy leírom, de mintha átélném újra. Érzem a tehetetlenséget, a régmúlt szerelmet, és a fájó szorítást a mellkasomban. Azt hiszem én most ébredtem erre rá először, de ő már akkor megbocsátott, miután rámborult, és az utolsó lehelletéig beszélt hozzám. Nem lehetnék biztos ebben... mégis, valahonnan tudom. Érzem. Mégsem neki kell most az én bocsánatom. Nekem kell az ő bocsánatát (újra?) elnyerni. Kijavítani a hibámat, és most másképp csinálni. Mert ez nem arról szól ő akkor megbocsátott-e, vagy én most megbocsátok-e neki, hanem a sorsunkról. A feladatunkról. Ehhez tudnom kellett, hogy hol hibáztam. Ő (akármilyen mélyen is, de már) tudja.

Ami az egyre erősödő félelmemet illeti, talán rájöttem az (egyik(?)) okára. Eddigi életem során, akárhányszor került veszélybe az életem, biztos voltam benne, hogy még nem halhatok meg. Már kölyökkoromban is úgy éreztem, rám valami vár, egy fontos feladat, ezért még nem halhatok meg (legalább is csak úgy balesetben). De ezzel nem nagyon játszottam, hisz abban viszont mindig is hittem, hogy súlyosan megsérülhetek, szóval azon kívül, hogy párszor majdnem elcsapott a kocsi (nem direkt kerestem az ilyen helyzeteket), vagy átúsztam a Lágymányosi (?) öblöt a szélesebbik részén előzetes gyakorlás nélkül, minimális mellúszás tudással (ja és rettegek a fulladástól, ezért utálom azt is, ha víz megy az arcomba, így arcot is mindig külön mosok, zuhanyzás közben soha) (és igen, itt konkrétan egy, azaz egy alkalommal direkt tettem próbára az elméletem) nem kísértettem a sorsot. Ma viszont, ahogy kb. 10 hónap kihagyás után bringára pattantam és bénáztam, eszembejutott ez a dolog. Rájöttem, hogy úgy érzem, miután találkozok vele, el fogom veszíteni ezt a védettséget, és bármikor meghalhatok. Jó, ez egy oltári nagy baromság. De pár pillanatra így éreztem, teljes bizonyossággal. :/

2016. aug. 24. 23:37
 45/53 anonim ***** válasza:
0%
Reinkarnáció nem létezik. Kezdetben két ember (Ádám és Éva) volt régen. Most van majdnem 7 milliárd ember. Ha minden lélek utazik akkor hogy lehet hogy a népesség növekedik? AZ ÚJ LELKEK HONNAN JÖNNEK?
2016. aug. 28. 13:29
 46/53 A kérdező kommentje:

Az imádott "módszereitekkel" élve: Ádámra és Évára milyen bizonyítékod van! Izgatottan várom erre a válaszod.

És mennyivel volt kevesebb élőlény akkor, mint most? Vagy csak ember volt kevesebb? Mi az a lélek? Honnan szárazik? Osztható, vagy oszthatatlan? A te szegényes fantáziád önmagában bizonyíték-e arra hogy nem létezhet, amit már számtalan ember megtapaszta

2016. aug. 28. 14:24
 47/53 A kérdező kommentje:
megtapasztalni vélt, és vél?
2016. aug. 28. 14:29
 48/53 A kérdező kommentje:

És oké, tegyük fel nincs reinkarnáció. Csak egyetlen pillanatra feltételezem. Milyen egyéb magyarázatok vannak az általam megtapasztaltakra? Azt a bizonyos álmomat talán átvitten kellene értelmeznem? És a gyerekkori látomásom? Hogy láthattam az akkori arcát? Akár láthattam volna is, hallhattam volna is róla, de mivel ez nem(!) történt meg, (s ha igen sem érdekelhetett különösképpen - de hát csak egy kölyök voltam, nem izgattak a hozzá hasonló emberek(s ez ma is így van, ő a kivétel)), ezért kaptam egy másfajta üzenetet róla. És képzelt barátként az ő fiatalkori énjét írtam le, az ő külső tulajdonságait (nagyjából, pl. a magasságát nem találtam el, s a szőrmennyiségét sem :D de még csak hasonló embert sem ismertem, mint akit leírtam - s főleg mint amilyennek konkrétan elképzeltem). Jó, lehet azt állítani, hogy egy képhez találtam meg a rá legjobban hasonlító embert, ez akár logikusan is hangozhat. De... disznók elé gyöngyöt... na mindegy... Nem sokkal azután, hogy rátaláltam, felfedeztem rajta egy sebhelyet. Később jött a felismerés, hogy megölt (jó, a feltételezés szerint - amivel ugyan nem értek egyet, de nosza, vizsgáljuk meg így is - ez legyen most valamiféle metafora) és megvágta a saját arcát, holdsarló alakban. A pici sebhely a szeménél nem holdsarló alakú, de akkor még nem zavart ez különösképpen, mert végülis "jó helyen" volt. Tehát ismétlem, egy kis nagyon enyhén íves vonalkáról tudtam ott. Aztán később, azóta felfedeztem feljebb a bal homlokán egy másik heget. Úgy éreztem erre oda kéne figyelnem - miközben azt gondoltam, jó-jó, de miért is kellene? Ott egy heg, arra a vonalra illeszkedően, ahol anno(vagy metaforikusan) megvágta magát, hát... a másik meg csak úgy van és kész. Aha... De egy szerkesztett, kontrasztosabb képen néhány napja felfedeztem a kettő közt a fordított C alakú ívet, a teljes heget... Tudtam, hogy ott van, azóta is cívódva rajta, hogy vajon honnan...

És volt már, mikor elkapott az érzés, hogy elfoglalt, fáradt, nem tud aludni, stb. Ezekre nincs bizonyítékom. De tegnap elmentem a boltba, konkrét céllal, hogy zöld színű mécseseket vegyek, almásat, ha nem túl drága. Aztán, ha már az illatgyertyáknál voltam, végigszagoltam mindet. Folyamatosan visszatértem a gyöngyvirágos fehérhez (nincs a kedvenceim közt a gyöngyvirág, de ez a fajta nem tömény, valahogy mégis kellemesnek tudtam találni). Esküvő jutott eszembe róla. Ez volt kb. 6 órakor. Újra és újra visszatértem hozzá, és újra és újra esküvő jutott róla eszembe. Végül 200 sima fehéret vettem, és egy kisebb illatos, gyöngyvirágos illatgyertyát azzal, hogy az olcsókba rakok majd kisebb darabokat belőle, mert úgyis tömény az illata - így gazdaságosabb volt, bár a zöld szín mint olyan most kikerült végül a képből. Rá pár órára a facebookon láttam meg, hogy esküvőn volt vendég. O.o Egy totál oda nem illő esküvős gondolatot követően (mikor még halvány (egyéb) utalás sem volt rá birtokomban, hogy épp hol a manóban lehet)!

Ha meg tudod magyarázni, elhiheted nekem, hogy én vevő vagyok rá. Komolyan mondom.

2016. aug. 28. 18:08
 49/53 anonim ***** válasza:
Sok mindent lehet megtapasztalni. Vannak emberek akik képesek kilépni a testükből, vannak akik láthatatlanná tudnak válni (boszorkányok), vannak akik tárgyakat tudnak mozgatni. Vannak űrlények is (elvégre az angyalok is "földönkívüliek"). Vannak démonok is. Szellemi hatalmasságok is vannak (démoni fejedelmek). A Gonosz (Sátán) sokmindent bevet azzal a szándékkal, hogy olyan embereket akik nem földhöz ragadtak (tehát tudnak hinni szellemi dolgokban, és nem testi dolgokkal foglalkoznak) minnél távolabb vezesse Istentől. Ennek érdekében akár látomásokat és álmokat adhat, sőt még "csodákat" is meg tesz.
2016. aug. 28. 21:15
 50/53 A kérdező kommentje:

Letöltöttem egy zenét, és elkezdtem hallgatni. Valami műsorban volt, és annyira megmaradt bennem, hogy muszáj volt. Az esőről szól. Itt tök száraz, tiszta az idő, megsülök. Merő kíváncsiságból ránéztem, mondom nincs az az isten, hogy ott essen. Gyerekek... nála felhős az ég, nő a páratartalom, bármikor eleredhet.

Legyen ez az ördögtől való kísértés (bár az ördögben nem hiszek, de ezt hagyjuk) de valami történik... Valami "forródrót" van köztünk. Egyre tettenérem. De... miért kapnék ilyen kísértést... hiszen nagyobb valószínűséggel csap el egy autó, mint hogy a közelébe juthassak...Ha nem tapasztalnék ilyen furcsa dolgokat, meg sem fontolnám soha, hogy megpróbáljam. Marhára nincs szükségem rá, hogy szappanoperába illő fordulatot vegyen az életem.

2016. aug. 29. 00:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!