Most csak én értek félre valamit, vagy simán megcáfolható az egész lélekvándorlás?
"Ha elvileg nem.kéne emlékeznem az előző életemre, akkor a mostanira hogyan emlékezhetek?"
Úgy, hogy ez a mostani életed, nem pedig egy előző életed.
Az a természetes, hogy a mostaniról vannak részletes emlékeid - nehéz is lenne ezek nélkül normálisan boldogulnod az életben, - mint ahogy az is természetes, és komoly okai vannak, hogy az előző életeidre nem tudsz tudatosan visszaemlékezni, lényegében a saját érdekedben.
A következő életedben nagyon valószínű, hogy a jelenlegi inkarnációdról nem lesznek spontán emlékeid, legfeljebb bizonyos technikákkal, megváltozott tudatállapotban lennének előhívhatóak, épp ugyanúgy, mint a mostani életedben az előző életeidben általad megélt tapasztalatok.
Szerintem a lélekvándorlás hülyeség, mert régen egyszerre élt a világon 1 milliárd ember, most meg 7 milliárd, 1 milliárd lélekből csak úgy lett 7, hogy új lelkek születtek, vagyis minden születéskor új lélek születik. Ennyi.
Meg engem zavarna, 100%-ra betudnák bizonyítani, mert akkor ez az élet is csak egy a sok közül, én szeretném, ha nem születnék újra, hanem csak ez az egy életem lenne, és amikor a lelkem valahova elkerül, akkor ez az élet legyen az egy, és a lelkem is a mostani személyiségemet tükrözze, ne egy csomó emberét.
Szóval minden léleknek 1 test jut, erről ennyit, és ez így van jól
Kérdező, te valamit nagyon benéztél.
"Ha a lélekvándorlás létetne, akkor nem emlékezhetnénk részletesen az előző életünkre."
- Stimt.
"DE mivel a ,,mostani" életem meglehetősen részletes, valószínűleg nincs egy következő életem ezután (reinkarnáció stílusban)."
- Na itt követted el a hibát. A jelenlegi életed nem előzőbeli. Ennyi. Ezért emlékszel részletesen rá. A következőben majd nem fogsz rá emlékezni, ahogy most sem emlékszel az előzőekre.
14-nek:
- Jah, ha az lenne a lényeg hogy megtanulj dolgokat akkor tényleg kib***ás lenne, de a reinkarnáció lényege nem az, hogy megtanulj dolgokat, hanem hogy megéld, megtapasztald és aztán úgy dönts ahogy neked jó. Ha megtapasztaltad, hogy az adok kapok boxolói elv nem túl jó, akkor a következő életedben(vagy már a mostaniban) másképp fogsz dönteni. A máshogy döntést hívják lélek fejlődésnek. A hasonló döntést pedig stagnálásnak. Visszafelé nincs lehetőség butulni, hisz ki választaná a rosszabb megoldást?
"Visszafelé nincs lehetőség butulni, hisz ki választaná a rosszabb megoldást?"
Pl te, amikor hiszel a lélekvándorlásban.
# 8
"A halál egy természetes folyamat, ami akkor is bekövetkezik, ha te rendíthetetlenül hiszel a reinkarnációban."
Szerinted azok, akik a reinkarnációban hisznek, nincsenek ugyanúgy tisztában azzal, hogy "a halál egy természetes folyamat"?
"Persze ezt csak azt jelenti, hogy neked, csak akkor lesz fæsza, ha ezzel állatot magad, máskülönben szembe kéne nézni a valósággal."
Ez pusztán nézőpont kérdése. Aki bármilyen okból hisz a reinkarnációban, vagy ráadásul saját maga tapasztalt is meg elegendő mennyiségű, számára meggyőző erejű közvetett bizonyítékot ezzel kapcsolatban, annak a meggyőződése szerint a hozzád hasonlóan gondolkozók nem néznek szembe a valósággal.
# 18
"Persze érthető, de azért elszomorító, hogy nem tudtok szembenézni a valósággal. Olyan, mint ha elmenekülnék a problémák elől, vagy lehunynám a szemem és nem vennék tudomást a valóságról, csak élnék tovább a kis világomban."
Megkérdezhetem, hogy hány olyan embert ismersz, aki hisz a reinkarnációban, és akinek a személyisége, viselkedése, életvitele stb. alapján le tudod vonni azt a következtetést, hogy nem tudnak szembenézni a valósággal, elmenekülnek a problémák elől, vagy lehunyják a szemüket, és nem vesznek tudomást a valóságról?
"Szerinted azok, akik a reinkarnációban hisznek, nincsenek ugyanúgy tisztában azzal, hogy "a halál egy természetes folyamat"?"
Hiába vagytok tisztábban, ha egy mesevilágban éltek, aminek semmi alapja sincsen, csak a hit, aminek ismerjük a miértjét.
"Ez pusztán nézőpont kérdése. Aki bármilyen okból hisz a reinkarnációban, vagy ráadásul saját maga tapasztalt is meg elegendő mennyiségű, számára meggyőző erejű közvetett bizonyítékot ezzel kapcsolatban, annak a meggyőződése szerint a hozzád hasonlóan gondolkozók nem néznek szembe a valósággal."
Ne fárassz engem. Nincsenek neked semmilyen tapasztalataid, csak ezzel akarod nyugtatni magadat. Ó, és nagyon sok érv kell, hogy meggyőzd magad a saját igazadról. :D
"Megkérdezhetem, hogy hány olyan embert ismersz, aki hisz a reinkarnációban, és akinek a személyisége, viselkedése, életvitele stb"
Semmi közöd hozzá! Csak azt nem értem, aki rendíthetetlenül hisz a reinkarnációban, és szær élete van, hát miért nem öli meg magát, hiszen újjá fog születni, vagy erre is van egy kifogás? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!