Most csak én értek félre valamit, vagy simán megcáfolható az egész lélekvándorlás?
Mi köze az életed részletességének a reinkarnációhoz? Miért kellene emlékezned a mostani életedben az előző életedre? Ha például terrorista voltál és felrobbantottál egy emberekkel teli repülőgépet, akkor mi hasznod lenne belőle, ha most emlékeznél rá, mekkora balfék voltál?
Az előző élet egy külön játék, nem pedig ugyanabban a játékban egy x. élet, ami után újra próbálkozhatsz. Nem az élettér számít (jelenleg a Föld), hanem az, hogy milyen szerepet játszol az életben és azt hogyan teszed. Érted?
De ha cáfolni szeretnél: tudományosan nem bizonyított/bizonyítható a lélekvándorlás, sőt még csak maga a lélek létezése sem.
Tehát ha a tudományba fekteted a hited, akkor nincs lelked, csak egy darab rothadó hús vagy és semmi értelme az életednek, meghalsz és vége. Mindegy mit csináltál, hány embernek segítettél, mennyi pénzt harácsoltál össze, hány embert nyomorítottál meg, csak az ösztön és a túlélés számít, hogy később kerülj a pondrók közé a földbe.
>>Ha a lélekvándorlás létezne, akkor nem emlékezhetnénk részletesen az előző életünkre.<<
Én egyáltalán nem emlékszem rá, nem hogy részletesen.
De ha csak apró darobkra emékszem, akkor jobban létezhet a vándorlás, mintha részeltesebben emlékeznék?
Itt szerintem valami logikai hiba van.
>>DE mivel a ,,mostani" életem meglehetősen részletes, valószínűleg nincs egy következő életem ezután (reinkarnáció stílusban).<<
Ezt sem értem. Attól mert részletes az életed, miért ne lehetne következő?
A mostnai életben hogyan döntöd el, hogy a következő életedben emlékezni fogsz, hogy mennyire volt részletes a mostani, tehát a jövőbeni élethez képesti előző életed?
Jaj, már többet nem bírok gondolkodni, csak ennyi telt tőlem. Bocs.
>>Ha elvileg nem.kéne emlékeznem az előző életemre, akkor a mostanira hogyan emlékezhetek?<<
A mostani életed most van. Az emlékek az agyban tárolódnak. Különböző ingerek érnek az érzékszerveiden keresztül, amit az agyad feldolgoz és tárol. Tanulsz.
Az állításod amire gondolsz akkor volna igaz, ha már a következő életedben is élnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!