Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Tényleg van olyan hogy előző...

Tényleg van olyan hogy előző élet? Lehettem valaki a mostani életem előtt?

Figyelt kérdés
Megnéztem a "Sorostalan" című filmet. Az 1900-as években történt koncentrációs táborról szól..Nagyon elgondolkodtató és megható film, de engem sose ragad meg ennyire semmi mint most ez a film..az ilyen érzéseken hamar túllépek, de már pár napja nem tudok..Megragadott.. Lehet hogy hülyeség..Olyan majdnem Deja Vu..Lehet valóság alapja a reinkarnációnak? Lehetett valami közöm hozzá előző életemben? Lehetséges egyáltalán az előző élet?

2015. márc. 20. 13:29
1 2 3
 21/21 Ozmium42 ***** válasza:

"- Kértem linket ami igazolja, hogy a tudat megszűnik létezni(ahogy te állítod), de nem kaptam."

Nem is fogsz. Azért nem, mert triviális. Aki alszik, az nem tud semmiről. Aki aludt már életében, azt tudja ezt. Az álom kivétel, ezért beszéltem álom nélküli alvásról. Alváskor minden érzék megszűnik, még az idő is. Az alvás pillanatszerűnek tűnik, nem tudod, mi történt körülötted alvás közben, hogy mennyi ideig aludtál. Egyébként tudom, miért nem érted te ezt. Azért, mert túlmisztifikálod a tudatot. Az elme sokkal több, mint csak a tudat. A tudat ideiglenes elvesztése nem okoz semmi problémát. Ez be van építve, hogy alváskor megszűnjön, ébredéskor (illetve akár álmodás közben) helyreálljon. Hogy miért? Hát minden másért, ami még a tudaton kívül van. Az agy, mint rendszer, létrehozza és megszünteti a tudatot, elálmosít vagy felébreszt, ahogy a külső (fényviszonyok) és belső (hormonok, fáradtság) környezet ezt kiváltja belőle. A megszűnő tudat oda "megy", ahová a gyertya lángja, mikor kialszik, és onnan "jön", ahonnan a lángja, mikor meggyújtják. Nem a semmiből jön és a semmibe megy, hanem van egy rendszer, ami létrehozza és megszünteti.

(Megjegyzés: mesterségesen meg lehet akadályozni, hogy létrehozza -> ájulás, kóma, altatás, halál)

"Ahha, Tehát a körkörös értelmetlen érvelést kellene elfogadnom, csak mert egyik a másikra hivatkozva magyarázza egymást?"

Nem körkörös, hanem lineáris ok-okozati összefüggésre utaltam. Valamit állítok az első mondatban, amit a másodikban kifejtek, vagy indoklok. Te kiragadod az elsőt, hogy nincs indoklás, és kiragadod a másodikat, mintha nem az első mondat indoklása lenne, hanem csak úgy lógna a semmiben.

"Kezdjük talán azzal, hogy megmutatod, honnan szedted hogy a tudat megszűnik létezni"

Mindennapi saját általános tapasztalat. Vehetjük axiómának is, de meg is cáfolhatod, ha te be tudsz számolni róla, mély alvás közben a tudatod hol jár, hol kel, és mi történik körülötted (ami nem ébreszt fel).

2015. ápr. 3. 14:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!