Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Lehetséges bizonyíték a...

Openyoureye kérdése:

Lehetséges bizonyíték a reinkarnáció létezésére?

Figyelt kérdés

Üdv mindenkinek!

Gondolom mindenki ismeri a mondást: Gyakorlat teszi a mestert. Ebből kiindulva a logika azt diktálja, hogy bármely új ismeret elsajátításához idő és gyakorlás szükségeltetik. Nincs olyan, hogy a tudás egyszerűen az ölünkbe hullik. Ezzel remélem mindenki egyet ért. Ha feltevés valóban igaz, akkor a tehetséges gyermekenek nem lenne létjogosultsága, csak abban az esetben, ha korábban már elsajátították azt, amiben nagyon jók. Pl képtelenségnek tartom azt, hogy akár egy 6 éves gyermek zongora vagy egyéb hangszer virtuóz legyen anélkül, hogy ne gyakorolt volna éveket. Sokan évekig gyakoroltatják gyermekeiket mindenféle zeneiskolában, mégsem lesz belőlük fele olyan ügyes zenész sem. Persze most lehetne mondani, hogy tehetségesek. De akkor szépen visszakanyarodunk oda ahonnan elindultunk, hisz idővel és sok gyakorlással valóban szép eredményeket lehet elérni és akár tehetségessé válni. Szerintem a tehetség egyenlő a sok gyakorlattal rendelkező és jól is használó egyénnel. A jól használót ki is emelném. Tehát végül a konklúzió: Ahhoz, hogy valaki gyerekként is tehetséges lehessen kellett valamiféle előgyakorlat korábbi életből ahhoz, hogy egy, vagy több dologban is tehetségesnek számítson. Máskülönben a mondás hamisnak bizonyul és nem a gyakorlat teszi a mestert hanem a vak szerencse: valakinek megadatott a tehetség és valakinek nem... :(

Persze ez csak az én véleményem, kíváncsi vagyok a tiétekre is, szóval lássuk ti hogyan vélekedtek erről.

Szép napot mindenkinek! :)

2013. okt. 3. 06:13
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:

""Nem keverem az intelligenciát a tehetséggel, nem tudom miből gondolod ezt. De a tudományokban az intelligencia (beleértve a kreativitást is) szinte kizárólagos kritériuma annak, hogy tehetséges legyél."

Ne haragudj, de te a tehetséget, mint fogalmat leszűkíted a tudomány és logika szintjére."

Olvasd már el mégegyszer amit beidéztél tőlem... de ha nem megy, akkor itt a következő mondatom is, közvetlenül az idézet után: "Ahogy a súlyemelésben az erő az, ami szinte egyet jelent a tehetséggel."

Értem én, hogy elhatároztad, hogy keverem az intelligenciát a tehetséggel, csak épp az igazság nem ez. Még ki is fejtettem neked a dolgot, pont a súlyemelés utáni részben.

"Akkor olvasd már el még 1x mit írtál:"Átlagban igaz az, hogy a cigányok butábbak mint a zsidók pl, de a legokosabb cigány szerintem bőven van olyan intelligens, mint egy átlagos európai, kelet-ázsiai, vagy zsidó"

...

Akár mit is mondasz, ez a mondat azt jelenti amit már korábban is írtam: Egy átlagos európai olyan okos mint a legokosabb cigány. Ezen nincs mit szépíteni."

Segítek kicsit: amit én írtam az ez: a legokosabb cigány intelligenciája >=(nagyobb vagy egyenlő) mint egy átlagos európai vagy ázsiai vagy zsidó.

(bőven van olyan kifejezés, ha nem ismerted volna eddig a jelentését, ezt jelenti: >= )

amit te kihoztál belőle: a legokosabb cigány intelligenciája = átlagos európai intelligenciája.

btw egy átlagos japán pl okosabb mint egy átlagos európai, és egy átlagos zsidó okosabb mint egy átlagos európai. - ez csak egy kis extra információ.

2013. okt. 9. 13:21
 32/51 A kérdező kommentje:
Veszett fejsze nyele, legyen akkor igazad. Nincs kedvem tovább vitázni a semmin. Legyen szép napod tesó.
2013. okt. 10. 04:36
 33/51 anonim ***** válasza:

Ezen eddig nem gondolkodtam. Most hirtelen az ugrik be lehetséges magyarázatként, hogy (a genetikán kívül) ez is az evolúció játéka. Az emberi agy különösen alkalmas arra, hogy "mutánsok", vagyis egy irányban elindult változatok fejlődjenek ki. Ezek aztán vagy életképes változatok, vagy nem. Hiába lenne például Déneskéből remek radiátorhegyező, ezt a tehetségét a büdös életbe nem tudja kamatoztatni, így tehetségtelen gyermekként marad a kőművességnél, és eltűnik a süllyesztőben. Ugyanakkor Béluska különféle alkatrészek kompatibilissé fantáziálásával híres feltaláló lesz.

Okfejtésem nyilván nagyon kezdetleges, de hirtelen csak ennyire futotta.

2013. okt. 10. 17:55
 34/51 A kérdező kommentje:
Nem, épp ellenkezőleg, nagyon is ésszerű amit írsz kedves utolsó. Örülök, hogy te legalább elgondolkodtál dolgokon msokakkal ellentétben. :)
2013. okt. 11. 01:59
 35/51 anonim ***** válasza:

A kutatások szerint létezik, csak kissé másképp, mint a hitvilágban van:

https://www.youtube.com/watch?v=mdzTZJFoZjA

2013. okt. 13. 15:36
 36/51 A kérdező kommentje:

Ne haragudj utolsó, de az amit belinkeltél... minősíthetetlen. Az előadás összefüggéstelen, innen onnan ollózta össze az egészet, aminek mellessleg a fel kamu.

Annál a résznél akadtam ki, amikor a földi élet közben megszerzett tudásról beszélt és arról, hogy ez mind megy szépen a kollektív tudatba, senkinem sincs saját emléke. Ha valakit hipnotizálnak az ebből a nagy kollektív tudatból "merít egy kanállal" és azt meséli el amit más élt meg. Ez úgy hülyeség ahogy van. Először is, ha ez igaz lenne akkor 2x egymás után ugyan oda visszavíve az alanyt hipnotikus állapotban nem mondhatná el ugyan azt, hisz mindig máshonnan fog emlékeket meríteni. Másodszor mi értelme lenne a reinkarnálódáanak, ha nincs saját tapasztalatod, te nem fejlődsz semmit, csak gyűjtöd a sok infót a nagy kollektív tudatnak. Ez éppen úgy hangzik, minhta rabszolgaként dolgoznánk valaki másnak az információ összegyűjtésében a saját rovásunkra, hisz mi ebből semmit sem profitálunk.

Ne higyjetek ennek az embernek. Mármint aki az előadást tartja.

2013. okt. 18. 02:39
 37/51 kavinton12 ***** válasza:

Kérdező.Jó hogy megnézted a videót nekem nem volt energiám rá.Ez igy valóban nem reinkarnáció lenne.Ez csak valami pszihologiai magyarázat hiszen ha jól olvasom a kollektiv tudatalatti kifejezést használja a magyaqyarázathoz.Azért nem teljesen alaptalan amit mond,csak hiányzik belőle valami.Az hogy az emberi szellem egyéniesült,azonban valahol részben valóban igaz hogy másik ember életét nézi az illető és ugyanakkor nem másikét.Ez igy egyszerre igaz.Vagy valahol a kettő között igaz.Egyébként ezért szoktam néha az alsóbbrendű- és felsőbbrendű tudat kifejezést használni,amit később persze kevésbé fogadok el,azonban bevezetőmagyarázatnak jó lehet.

Ezt szoktam még kezdésnek:

[link]

2013. okt. 19. 05:53
 38/51 A kérdező kommentje:

Kedves kavinton12,

Nos, aki a hindu-filozófiában hisz annak ez a budhista reinkarnációs magyarázat jó. Én egészen más elméletben hiszek, a lélekfejlődésben, amihez szorosan kapcsolódik a reinkarnáció. Szóval számomra ez a videó pont olyan mint a másik. Ne haragudj.

2013. okt. 20. 07:09
 39/51 kavinton12 ***** válasza:
Senki nem mondta hogy nem fejlődik.Nem tudom ezt honnan vetted.
2013. okt. 20. 07:38
 40/51 anonim ***** válasza:
48%
Az egyetlen bizonyíték a megtapasztalás. Addig meg felesleges bizonyos emberek által korábban már könyvekben leírt dolgokon vitatkozni.
2013. okt. 22. 18:44
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!