Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Helyesen vagy helytelenül...

Alaque kérdése:

Helyesen vagy helytelenül cselekednénk ha... (kérdés alább)?

Figyelt kérdés

Hogy megválaszolhassuk a kérdést, tételezzük fel, hogy létezik lélekvándorlás, melynek célja, hogy a halhatatlan lélek újabb és újabb életek során át elérje a tökéletességet.

Ha valakinek az élete zsákutcába kerül, ha minden kétséget kizáróan feltételezhető, hogy a lelke ebben az életben nem fejlődik, esetleg egészen "visszafelé fejlődik", akkor helyes-e, ha az illetőt megöljük, megajándékozva őt az újrakezdés, egy új, tartalmasabb élet lehetőségével?

Nem akarok megölni senkit - egyszerűen érdekel a véleményetek.

2013. júl. 8. 04:02
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

nem olvastam el a hozzászólásokat.

Én akkor se ölném meg DE ha ő döntene úgy hogy öngyilkos akar lenni akkor nem állítanám meg.

Viszont előtte minden tőlem telhetőt megtennék hogy segítsek neki változtatni az életén.

szóval a kérdésedre válaszolva:

szerintem senkinek nincs joga a másik életéről dönteni így helytelen.

2013. júl. 11. 20:09
 12/14 anonim ***** válasza:
A sors ellen senki sem tehet!
2013. júl. 12. 23:43
 13/14 anonim ***** válasza:

Senkit nem szabad megölni... ezt eleve még gondolni se lenne szabad.Ha bűnös valaki megbüntethető, ha pedig tragikus a sorsa, akkor pedig segíteni kell neki, ha persze engedi, mert vannak emberek, akik a semmit se akarok életet kedvelik...

az élet egyszeri és megismételhetetlen, nem igaz a reinkarnáció se pedig a mennyországa.

az hogy valakinek az élete zsákutcába kerül, annak több oka lehet.

És pedig az, hogy hova született, milyen családba, milyen társadalomba, milyen tehetséggel és szorgalommal és ehhez még hozzáadódhat némi szerencse vagy peches széria.

A testhalálkor távozó lélek megtér a Teremtő erőhöz és azzal eggyé válva válik csak halhatatlanná, viszont nagyon erőssé is. Ezért is lehetetlen a visszatérése. a másik pedig minden emberi vagy állati embrióban benne van a lélek szikrája, kezdeménye és együtt fejlődik, növekszik a testtel-- szóval lehetetlenség még arra is gondolni, hogy a visszatérő lélek belegyömöszölheti magát egy parányi testbe-- és akkor az, ami addig éltette az hova lenne?

2013. szept. 4. 08:54
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Sok jó válasz érkezett, egyértelműen helytelen!

Te senki felett nem ítélkezhetsz, nem mondhatod meg hogy egy ember jó úton van e, mert attól még hogy te rossznak ítélsz valamit nem biztos hogy az valóban rossz, az csak a te ítéleted.

És ha ezért még meg is ölnénk valakit mondjuk mert úgy gondoljuk hogy szerintünk ő nem fejlődik akkor magadnak csinálnál óriási karmát amit sok sok életen keresztül tudnál csak jóvá tenni.

Az öngyilkosság ugyanemiatt rossz. Ha egy ember úgy érzi nem bírja a problémáit és nem talál kiutat és azt hiszi az öngyilkossággal majd meglóghat akkor téved, mert következő életében ugyanazt meg kell majd oldania de már 10-szeresen nehezített körülmények között!

Amúgy visszahívásnak mondják azt amikor pl egy lélek nem a maga által kijelölt úton jár. Tegyük fel meghatározta hogy egyik életében egy kovács lesz és megtanulja a hétköznapi terheket elviselni nyugodtan. Ehelyett lelép és beáll mondjuk kalóznak. Egy idő után amikor már látszik hogy a kiszabott feladatát nem tudja elvégezni akkor visszahívják azaz meghal. Ez mindennapos dolog. Balesetek közben vagy akármilyen módon, azt bízd az univerzumra, nem neked kell megölnöd.

"És az elképzelhetetlen, hogy a lélekfejlődés szempontjából előnyös lehet az illető "lélek" számára, ha megtapasztalja, hogy milyen, amikor megölik a testet, amiben lakozik?"

Ez is lehetséges, de szerintem nagyon ritka. De ha belegondolsz milyen sötét korszakok voltak a történelemben akkor eléggé valószínű hogy szinte minden lélek átélte már azt hogy milyen érzés ha megölik.

A test halála csak egy dolog, nem hinném hogy mindenképp meg kellene tapasztalni a gyilkolást. Látom ez az ölés téma téged nagyon érdekel :P

"Nem értem mi a bajod a 8-as válasszal, teljesen helyes módon elmagyarázta neked a dolgokat"

Nem tudom kinek mi volt a gondja, nekem konkrétan az hogy nem épp kedves kezdés félelmetesen tudatlannak hívni egy vadidegent. Ha pedig valaki valóban tudatlan akkor sem ilyen dühvel kellene okítani, ennyi erővel az összes gyereket lehetne becsmérelni, de a kedvesség mindig célravezetőbb.

A második dolog, hogy azt írta nincs életeken átívelő karma (ezt nem tudom honnan vette). Aztán azt mondja a pofont visszakapod így vagy úgy. Ez a kettő kizárja egymást. Ha nem lenne életeken átívelő karma akkor regresszióval nem lehetne gyógyítani allergiákat, fóbiákat, betegségeket. Ezek ugyanis sok esetben előző életből hozott dolgok és reinkarnációs utaztatással gyógyíthatóak. Ez is bizonyítja hogy előző életeink hatással vannak a jelenlegire, régi fájdalmak félelmek is elraktározódhatnak, a pozitív és negatív cselekedeteinkért is felelősséget kell vállalni. A Föld egy tanulóbolygó. A fizikai test lehet egy börtön, de igazából az egyetlen börtön az a tudat lehet pl ha túlzottan beszűkült. Az ember csak magának állíthat akadályokat.

Szóval ha azt írja hogy a pofont vissza fogod kapni így vagy úgy, akkor hogy lehet hogy szerinte tömeggyilkosok megússzák és semmiért nem kell felelősséget vállalniuk? Ez még akkor sem lenne így ha nem lenne karma, ugyanis vannak egyetemes törvények amiket csak súlyos következményekkel lehet áthágni. (Ilyen pl a hatalommal való visszaélés). De a többi dolog az jó amit írt.

2013. szept. 13. 15:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!