Miért írják sokan helytelenül ezeket a szavakat?
Pl: UTÁNNA
És ott vannak azok a melléknevek, amik s-re végződnek és módhatározónak alakítunk át en-én, képzővel, és valamiért mindenki hozzátold egy plusz "s" betűt. Hogy értsétek: HELYESSEN, TÖKÉLETESSEN, VÍZSZINTESSEN, SIKERESSEN, ÁLMOSSAN. Amikor a szótő egy s, akkor mit keres ott a másik "s"?
Vagy a lassan szó miatt zavarodnak össze? Mert az hosszú s?
Pár éve egyáltalán nem láttam, hogy ezek a szavak helytelenül lettek volna leírva, és kb 1-2 éve rengetegen nekiálltak, de nem értem, honnan jön. Mert ha valakinek rossz a helyesírása, és nem tudja, hogy "j" vagy "ly". az nem idegesít, néha nekem is utána kell néznem egy-egy szónak, de ezek alap szavak, amiket nap mint nap használunk. És tényleg nemrégen kezdte el az internetfelhasználók fele rosszul írni. Valaki elkezdte, és azt hiszik, így a jó? És ezek az emberek ezeket a a szavakat így is mondják????
Csak engem zavar ez? Én kiakadok, amikor meglátom.
Aki így írja, valószínűleg így is ejti, és vélhetően valamilyen tájszólással beszél.
Hasonló hiba ez, mint a Tíbor, pósta, hüttő, mindíg,...
Jappán, tűzótó, villáskúcs.
Amíg ércsük, hogy mit akar mondani, addig nem olyan nagy a baj :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!