Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Miért írják sokan helytelenül...

Miért írják sokan helytelenül ezeket a szavakat?

Figyelt kérdés

Pl: UTÁNNA

És ott vannak azok a melléknevek, amik s-re végződnek és módhatározónak alakítunk át en-én, képzővel, és valamiért mindenki hozzátold egy plusz "s" betűt. Hogy értsétek: HELYESSEN, TÖKÉLETESSEN, VÍZSZINTESSEN, SIKERESSEN, ÁLMOSSAN. Amikor a szótő egy s, akkor mit keres ott a másik "s"?

Vagy a lassan szó miatt zavarodnak össze? Mert az hosszú s?

Pár éve egyáltalán nem láttam, hogy ezek a szavak helytelenül lettek volna leírva, és kb 1-2 éve rengetegen nekiálltak, de nem értem, honnan jön. Mert ha valakinek rossz a helyesírása, és nem tudja, hogy "j" vagy "ly". az nem idegesít, néha nekem is utána kell néznem egy-egy szónak, de ezek alap szavak, amiket nap mint nap használunk. És tényleg nemrégen kezdte el az internetfelhasználók fele rosszul írni. Valaki elkezdte, és azt hiszik, így a jó? És ezek az emberek ezeket a a szavakat így is mondják????

Csak engem zavar ez? Én kiakadok, amikor meglátom.

2013. márc. 16. 11:01
 1/6 anonim ***** válasza:
Sok más hiba is előfordul, ezeket legalább egységesen írják rosszul :)
2013. márc. 16. 11:23
 2/6 A kérdező kommentje:
igen, tudom, hogy sok más is van, én is biztosan vétek néha helyesírási hibát, de ezek annyira egyszerű és mindennapi szavak, amiket ráadásul régebben nem írtak az emberek rosszul, hogy nem értem mi a fene történt.
2013. márc. 16. 11:36
 3/6 anonim ***** válasza:

Aki így írja, valószínűleg így is ejti, és vélhetően valamilyen tájszólással beszél.

Hasonló hiba ez, mint a Tíbor, pósta, hüttő, mindíg,...

2013. márc. 16. 11:41
 4/6 A kérdező kommentje:
akkor az interneten mindenki tájszólással beszél szinte:D
2013. márc. 16. 11:47
 5/6 zabmester ***** válasza:
Hát azért csak nem mindenki... De tényleg, akik így írják, általában így is ejtik, azt hiszik, ez így helyes. Mondjuk ilyen betűkettőzésben a legdurvább, amit láttam, az a "papplan" volt. Nem elírás, többször is így írta az illető.
2013. márc. 16. 17:30
 6/6 anonim ***** válasza:

Jappán, tűzótó, villáskúcs.

Amíg ércsük, hogy mit akar mondani, addig nem olyan nagy a baj :)

2013. márc. 16. 18:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!