Ha egy embert klónoznának akkor annak lenne lelke? Ha lenne akkor az eredeti lélek másolata lenne vagy egy másik lélek költözne belé?
Ha most azt szeretnéd kérdezni, hogy annak is lenne-e öntudata, és az ugyan az lenne-e, mint az eredetijé, akkor a válasz egyszerre igen, és nem is !SZERINTEM!!
Egyrészt nem lennék benne biztos, hogy a tudat bele költözne abba az egyénbe, nem tartom kizártnak, hogy egy szimpla programozható zombi lenne belőle, aki soha nem lenne képes megkérdőjelezni a gondolatait. De az emlékek, a vágyak, stb. azok ugyan azok lennének.
Viszont, ha bele tudna költözni a tudatosság, és képes lenne elérni azt a minőséget, amit egy megvilágosodott személy, akkor a válasz igen, mert a tiszta tudatosság, az egy, személytelen.
Jó kérdés, ezen én is gondolkoztam már.
Valószínű, hogy lenne lelke, de azt kétlem, hogy ilyen szinten is tökéletes mása volna annak, akiből klónozták. Kissé úgy képzelem el a dolgot, mint az egypetéjű ikreknél.
És a klón rögtön felnőttként "jönne létre", vagy mi???
Ezt utálom az ilyen filmekben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!