Megkeseredett emberek! Mitől rossz az élet? Mitől vagy miért érzitek azt h nem jó valami ebben az életben?
Az 5-ös vagyok. Még az is lehet, hogy igaz, amit a 7-es hozzászóló írt le. Szerintem ez a bolygó egy úgynevezett "sötét rendszer", ahova nagyrészt a fejlődésben lévő lelkek születnek le. A lelki fejlődés rendkívül hosszú útján mi, földi emberi lelkek jelentős részben még az alapszinten tartunk, átvitt értelemben kb. úgy mint egy óvodás, vagy egy kisiskolás gyermek az iskolai tanulásban. Ha esetleg "rámegy" erre az egészre a Földünk, és egyben a civilizáció, tágabb értelemben véve még az is a fejlődés útja, része, amit muszáj valahogy bejárni, még akkor is, ha az a poklon át vezet.
Amit a 9-es hsz. írt, az jól hangzik, és én is tudok erről a dologról, de nálam ez valahogy úgy csapódik le, hogy ez nem más, mint ábrándozás. Ez mondjuk adhat is az embernek valamiféle erőt, és reményt a mindennapi életben. Az a jó, ha az elképzelt dolgoknak van is valamiféle realitása, esélye, hogy megvalósuljon.
Sokat mondtak az előttem lévők. Talán még a reményvesztettség, a kilátástalanság is rátehet egy lapáttal, hogy nem hiszik el, hogy jobbra fordulhat a sorsuk.
Ez azonban szerintem nem reinkarnáció és karma kérdés, tehát rossz a kategória.
tudod, ha nyolc gyerek rágná a küszöböd, feleséged meghalna, nincs munkád, stb. lehet, hogy te is megkeserednél.
Az utóbbitól kérdem.
Ez az állapotod,vagy csak egy példát gondoltál?
Amit a 12-es írt, az tényleg így van, szerintem is. Hogyha az embernek kilátástalan az élete, akkor elveszítheti a reményét, hitét is, és ez egyenlő a megkeseredettséggel. Ezek a dolgok automatikusan következnek egymásból.
Lehet, hogy ez a kérdés tényleg nem tartozik szorosan véve a témához, de ha a reinkarnáció szemszögéből nézzük, akkor ezt lehet úgy is értelmezni, hogy talán valamilyen rossz karma. Ezt pedig szintén lehet többféleképpen értelmezni, mivel minden embernek más a sorsa, és még ugye, ott voltak a feltételezett előző életek is. A negatív karma pedig sokféleképpen megnyilvánulhat, lehetnek bizonyos események, személyiségvonások, vagy akár testi adottságok is.
Ez így elég "homályos" idézet, mármint úgy értem, hogy sokféleképpen lehet értelmezni.
Én viszont hiszek a reinkarnációban, legalábbis valószínűnek tartom, és nem is akarok senkivel ezen vitatkozni, mert szerintem nincsen értelme. Valaki hisz benne, valaki pedig nem.
Az emberek jelentős része nagyon szeretne egy jobb világban élni, de azért nekünk kell tennünk. Senki nem fogja ezt nekünk megadni, és helyettünk megtenni. Az égre pedig hiába nézünk, onnan sem fog a mennyország az ölünkbe pottyanni, ide le a Földre. Azt nekünk kell megteremtenünk, az emberiségnek gyökeresen meg kell változnia, és akkor elindul ez a folyamat. Isten, és a felsőbb hatalmak nem úgy működnek, tevékenykednek, hogy ülnek fent valahol az égben az angyaloknak a seregével, és nézik azt, hogy mi itt lent miket csinálunk, és ha "jól" viselkedünk, akkor megjutalmaznak minket, ha pedig "rosszul", akkor megbüntetnek. "Isten országa bennünk van" - hogy én is idézzek valamit a Bibliából.
Ráadásul ez az egy élet túlságosan rövid is lenne ahhoz, hogy az ember bármilyen jelentős dolgot elérjen. Persze, nálam jobban talán senki nem vágyódik el innen valami "felsőbb kategóriás" bolygóra, vagy egy magasabb dimenzióba, de tudom, hogy aki itt van a Földön, az nem véletlenül született, inkarnálódott ide.
Ez a fent említett Isten-képet véleményem szerint az ember vetítette ki Istenre és a felső hatalomra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!