Más is olykor úgy érzi, hogy nem a Föld az otthona, hanem valahol egy másik bolygót érezne otthonának?
nem tudom , hogy jó kategória -e, de én gyerekkoromtól kezdve érzem ezt, hogy egy másik bolygón szeretnék élni.
nem tudom honnan van ez az érzés. nagyon régóta érzem ezt.
van úgy,hogy hosszabb távra eltudom ezt feledni, de aztán mikor előjön honvágyat érzek nagyon. és van amikor sírok, hogy jobb lenne 1 másik bolygón, csak ne itt legyek a Földön.
más is van ezzel így ??
sokszor már ez az érzés annyira felemészt, hogy teljesen motiválatlan leszek mindenben, és nincs kedvem semmihez sem.
Egy régi slágerben: "Átutazók vagyunk itt a földön"
Tehát ezt már elődeink is tudták. Különben a hitből is tudja az ember: most itt élünk x évet,de öröklakásunk "odaát" van.
Tudom mire gondolsz, bár én személy szerint ezt nem így érzem. A törtető, anyagias, felhalmozó, terjeszkedő világ az, amit ki nem állhatok. A természetben viszont "otthon érzem" magamat. Természetesen nem tudnék egy kunyhóban lakni az erdő közepén, ahhoz már túlságosan "belezuhantam" a civilizált létformába, de olykor elképzelem, hogy csak ülnék egész nap az erdőben, és hallgatnám a természet hangjait. Valahogy nem érezném hiábavaló, elvesztegett időnek.
Szerintem ez hasonlít itt leginkább arra, ami valójában hiányzik nekünk.
"Aki nem érzi jól magát a bolygónkon, azt teljesen meg tudom érteni, de aki olyan hülye, hogy más bolygóra van honvágya, azt én biztos nem tartom vissza, sőt, még gyűjtést is szervezek neki, hogy hazajuthasson, csak ne legyen ennyi barom a Földön. :D"
Az ilyen fajta hozzászólást nem értem. Ettől miért nem leszek barom?:) Kinek ártok ezzel? írnék szívesen valamit, de inkább nem írom le. pedig rólad meg van a véleményem, még sem ismerlek. de ennyi tőled elég is volt. na a hozzád hasonló emberek miatt is szívesebben lennék egy másik bolygón. nem csak a társadalom undorító,hanem az emberek is.némelyik.
Örülök,hogy van aki így érez. A mai rendszertől én is hányingert kapok, amilyen a mostani társadalmunk.
Attól csak félig leszek nyugodt, ha kimegyek az erdőbe, és hallgatom a csendet. Az érzések még attól megmaradnak. Ami ellen nem igazán tudok mit tenni.
Attól hogy egy másik bolygóra van honvágyad?
Igazad van, én kérek elnézést! :)
Igen attól.Kérhetsz is nyugodtan elnézést.
Miért mi itt a kérdés?
Mivel nem vagy benne ebben az érzésben,
fogalmad sincs milyen, ezáltal ítélkezned sem kéne mások felett. és még hozzáteszem: nem is ismersz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!