Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Igaz az, hogy ahogy másokkal...

Igaz az, hogy ahogy másokkal viselkedünk, azt kapjuk vissza? Beválik?

Figyelt kérdés
Én az elmúlt időszakban elég szar ember voltam és elhatároztam, hogy változtatok. Kedvesen, jóindulattal viszonyulok másokhoz és akkor a lelkem is sokkal jobb lesz. Aki így éli az életét, tényleg beválik? Még azzal szemben is, aki mondjuk szemét?
2012. okt. 23. 22:54
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:

Ha kedves lennél azzal aki szemét,akkor ő nem azt kapná vissza,amit ad.

Amúgy szerintem így van.Az ember előbb utóbb visszakapja a jót is,és a rosszat is,de ezt csak utólag visszatekintve lehet értelmezni.A jelenben nem tudatosulnak az ok-okozati összefüggések.

2012. okt. 23. 23:04
 2/20 anonim válasza:

Nem!

Én jóindulatú és jószívű embernek tartom magam. Türelmes vagyok és problémamegoldásra törekvő.

Ugyanúgy kapom sorra a pofonokat az élettől, mint az, aki törtet és áttapos másokon.

Ettől függetlenül nem tanácsolom, hogy ne változz meg!

2012. okt. 23. 23:05
 3/20 anonim válasza:
85%
Sőt a jók még több szart kapnak az élettől, mert sok dolog nem pereg le róluk, megnyomorítják az embert, megbetegszenek és korán meghalnak.
2012. okt. 23. 23:07
 4/20 anonim ***** válasza:
Így van. Nem feltétlenül ugyanattól kapod, akinek adod, és senki nem állította, hogy ha csak jót adsz akkor csak jót kapsz. Abból nem lehet tanulni. De igen, megfigyeltem már, főleg mióta én is próbálok jól viselkedni másokkal, hogy ha mellényúlok és szemét vagyok, elég gyorsan visszaüt, máshonnan. De már önmagában azért megéri, mert tudom, hogy én megtettem a tőlem telhető legjobbat és az épp elég.
2012. okt. 23. 23:11
 5/20 A kérdező kommentje:

Sokáig hirtelen haragú, "kákán is csomót kereső" emberként éltem az életemet. De ez a sok harag csak tönkretett. Próbálom meglátni az emberekben a jót is. Igyekszem talpraesett, de jóindulatú, segítőkész lenni másokkal, kimaradni a veszekedésekből. Gyerekként meghunyászkodó voltam, emiatt tapostak el. Itt szerintem azon van a hangsúly, hogy egy jóra törekvő embernek is ki kell állnia magáért, ész érvekkel hatni a másikra, megvédeni a szeretteit, kell valamennyi szenvedély, de néha inkább a higgadtságot kell alkalmazni. Én ezt tudom elképzelni a harmonikus élethez.

Egy mosoly, egy kedves szó a másikhoz és talán egy olyat is pozitív reakcióra késztetünk, aki alapvetően egy rossz ember. Legalábbis nálam mostanában ez válik be.

2012. okt. 23. 23:14
 6/20 anonim ***** válasza:
Ez nem ilyen egyszerű, de azért van benne valami. Szerintem mindenkihez eleinte jó szándékkal, kedvesen kell közeledni. Ha így teszel, több igazi barátod lesz és mindig lesz kihez fordulj. Aztán, ha kiderül, hogy az illető nem érdemli meg, meg kell védeni magadat. Nem szemétkedni vele, hanem határozottan érvényesíteni a jogaidat!
2012. okt. 23. 23:14
 7/20 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, most látom, hogy közben írtál. Szerintem teljesen igazad van!
2012. okt. 23. 23:15
 8/20 anonim ***** válasza:

Személyes tapasztalatom szerint az esetek többségében beávlik. Viszont sok hibalehetőség van, amit figyelembe kell venned: ha valóban kedves és jóindulatú leszel másokkal, szívvel-lélekkel segítesz, előbb-utóbb lesz valaki, aki nagyon mély sebet ejt rajtad. Ha viszont megjátszod a kedvességet, semmivel sem vagy jobb, mint az összes többi. A szemétkedőket egyszerűen ignorálni kell, a legtöbb vitában beválik a hallgatás, lenyugszik a másik, és elkezd gondolkodni.

Sajnos az emberi hülyeség egy olyan betegség, amire nem létezik orvosság, ez pedig rosszindulatot szül, ami fájdalmat okozhat.

2012. okt. 23. 23:19
 9/20 anonim ***** válasza:

ilyen apróságokban igen

viszont pl. szerelemben csupa jót adok de eddig csak csupa rosszat kaptam vissza

szóval nem teljesen hiszek ebben

2012. okt. 23. 23:22
 10/20 A kérdező kommentje:
Nem gondoltam, hogy 25 évesen fogok megvilágosodni, de eddig tényleg eléggé elcsesztem a dolgaimat. Gyerekként borzalmas közösségben voltam, ahol mindenki mindenkit szívatott. Aztán eltávolodtam az emberektől és felvettem egy ilyen házsártos, morcos, lobbanékony viselkedésformát. Görcsösen ragaszkodtam ahhoz az eszméhez, hogy az emberek, ha közelednek, csak ki akarnak használni. Aztán úgy voltam vele egy idő után, mikor magányos lettem, hogy basszus, komolyan így akarom leélni az életemet? Ilyen frusztrált idiótaként? Hát nem. Szóval most ezerrel olvasom az önismereti könyveket, buddhista tanokat és elkezdtem őket a gyakorlatban is alkalmazni. Sok kretén van, de nekem attól még nem kell úgy viselkednem, inkább megpróbálom bevonzani a jó embereket.
2012. okt. 23. 23:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!