Igaz az, hogy ahogy másokkal viselkedünk, azt kapjuk vissza? Beválik?
Ha kedves lennél azzal aki szemét,akkor ő nem azt kapná vissza,amit ad.
Amúgy szerintem így van.Az ember előbb utóbb visszakapja a jót is,és a rosszat is,de ezt csak utólag visszatekintve lehet értelmezni.A jelenben nem tudatosulnak az ok-okozati összefüggések.
Nem!
Én jóindulatú és jószívű embernek tartom magam. Türelmes vagyok és problémamegoldásra törekvő.
Ugyanúgy kapom sorra a pofonokat az élettől, mint az, aki törtet és áttapos másokon.
Ettől függetlenül nem tanácsolom, hogy ne változz meg!
Sokáig hirtelen haragú, "kákán is csomót kereső" emberként éltem az életemet. De ez a sok harag csak tönkretett. Próbálom meglátni az emberekben a jót is. Igyekszem talpraesett, de jóindulatú, segítőkész lenni másokkal, kimaradni a veszekedésekből. Gyerekként meghunyászkodó voltam, emiatt tapostak el. Itt szerintem azon van a hangsúly, hogy egy jóra törekvő embernek is ki kell állnia magáért, ész érvekkel hatni a másikra, megvédeni a szeretteit, kell valamennyi szenvedély, de néha inkább a higgadtságot kell alkalmazni. Én ezt tudom elképzelni a harmonikus élethez.
Egy mosoly, egy kedves szó a másikhoz és talán egy olyat is pozitív reakcióra késztetünk, aki alapvetően egy rossz ember. Legalábbis nálam mostanában ez válik be.
Személyes tapasztalatom szerint az esetek többségében beávlik. Viszont sok hibalehetőség van, amit figyelembe kell venned: ha valóban kedves és jóindulatú leszel másokkal, szívvel-lélekkel segítesz, előbb-utóbb lesz valaki, aki nagyon mély sebet ejt rajtad. Ha viszont megjátszod a kedvességet, semmivel sem vagy jobb, mint az összes többi. A szemétkedőket egyszerűen ignorálni kell, a legtöbb vitában beválik a hallgatás, lenyugszik a másik, és elkezd gondolkodni.
Sajnos az emberi hülyeség egy olyan betegség, amire nem létezik orvosság, ez pedig rosszindulatot szül, ami fájdalmat okozhat.
ilyen apróságokban igen
viszont pl. szerelemben csupa jót adok de eddig csak csupa rosszat kaptam vissza
szóval nem teljesen hiszek ebben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!