Hogy tudnám úgy elfogadni, ahogy van?
Tudom, mindenkit olyannak kell elfogadni, amilyen, és nem megváltoztatni. De van a páromnak két olyan tulajdonsága, amit egyszerűen nem tudok elfogadni, szeretném, de egyszerűen nem megy. Az egyik, az hogy hiába vagyunk együtt már több éve még mindig nem én vagyok a fontosabb. Azt el tudom fogadni, hogy az előző házasságából született lánya előttem van. De azt már nem igazán, hogy a haverok, barátok is előttem vannak. Ha nekik kell segíteni, azonnal ugrik. Ha én kérem meg valamire, majd talán egy hónap múlva, ha nem felejti el, meg is csinálja.
A másik az, hogy semmi célja, vagy terve nincs a jövőre nézve. Ha megkérdezem tőle szerdán, hogy mit csinálunk a hétvégén a felelet: majd lesz valahogy. Ha esetleg szóba hozom a közös jövőnket, vagy megkérdezem, hogyan képzeli el a jövőt, a válasz: majd alakul. Ezek a válaszok sajnos úgy hatnak rám, mint bikára a vörös szín. Legszívesebben leordítanám a fejét. Persze nem teszem, de ettől csak gyűlik bennem a feszültség, és nem tudom, hogyan tudnám ilyennek elfogadni. Szóval akinek ilyen a barátja, az hogyan tudta elfogadni így? A koráról csak annyit, hogy lassan 40 lesz.
Hááát, 40 körül már szinte lehetetlen változást várni ezekkel kapcsolatban... Ha úgy látod, hogy ezeket a rossz tulajdonságait később sem fogod tudni elfogadni, akkor valószínűleg nem fogtok együtt maradni. Próbáld meg esetleg mérlegre tenni a jó tulajdonságaival, amiket szeretsz benne, ha az nyom a latban, akkor érdemes átgondolnod, hogy megpróbálod mégis elfogadni így, ahogy van.
Egyébként arra is van példa, hogy szakítás után kap észbe a pasi és hajlandó mégis megváltozni, de ez elég ritka.
Azt elfelejtettem írni, hogy már ezerszer elmondtam neki, hogy ez nekem így nem jó.
A válasz: ő ilyen, fogadjam el.
Azt, hogy a barátai és a lánya fontos, azt normálisnak tartom. Nem hiszem, hogy a barátai fontosabbak lennének, de az nem baj, ha ugyanolyan fontosak. Én is ilyen vagyok, indokolt esetben képes vagyok lemondani egy, a párommal tervezett estét, ha valamelyik jó barátomnak éppen nagyobb szüksége van rám (de tényleg csak indokolt esetben, legutóbb pl egy hete terveztük, hogy kettesben lemegyünk valahova, de a zenész barátomhoz betörtek és valami vandál tönkretette a hangszereit, én inkább oda mentem, mert nagyon ki volt borulva).
A jövővel kapcsolatos tervek már nagyobb problémát jelentenek, azt nem tudom, hogy egyformán komolyan képzelitek-e ezt a kapcsolatot. Ez olyasmi, hogy beszélgetnetek kéne róla, nem leordítani, hanem elmondani, hogy lehet, hogy neki nem, de neked fontos, hogy tervezzetek előre is, vagy, hogy tudd mire számíthatsz tőle, már csak azért is, mert gondolom ha ő 40 éves, akkor te sem vagy már gyerek, ketyeg a biológiai órád, ha esetleg gyereket is szeretnél.
Tévedés, hogy mindent el kéne úgy fogadni a párodban, ahogy van, és neked csak tűrni. Nem megváltoztatni kell, de meg lehet vele beszélni, hogy mi fontos neked és mi neki, mit vártok egymástól. Ez nem veszekedést jelent, de sokszor csak az okozza a problémát, hogy az egyik fél nem is tudja, hogy mit vár a másik, a másik viszont ettől feszült és úgy érzi, hogy a társának gondolatolvasónak is kéne kicsit lennie. Hát biztos van, aki rendelkezik ilyen képességgel, de a legtöbb ember mégiscsak szavakból érti legjobban a másikat.
"megpróbálod mégis elfogadni így, ahogy van."
Hát ez az, hogy rengeteg jó tulajdonsága van, amit eddig másban nem találtam meg.
És eddig is azon fáradoztam, hogy ezt a kettőt valahogy elfogadjam. De legfeljebb ideig-óráig sikerült, utána megint felidegesítettek a semmitmondó válaszai. Erre nincs valami praktikus tanácsa senkinek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!