Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy tudnám úgy elfogadni,...

Hogy tudnám úgy elfogadni, ahogy van?

Figyelt kérdés

Tudom, mindenkit olyannak kell elfogadni, amilyen, és nem megváltoztatni. De van a páromnak két olyan tulajdonsága, amit egyszerűen nem tudok elfogadni, szeretném, de egyszerűen nem megy. Az egyik, az hogy hiába vagyunk együtt már több éve még mindig nem én vagyok a fontosabb. Azt el tudom fogadni, hogy az előző házasságából született lánya előttem van. De azt már nem igazán, hogy a haverok, barátok is előttem vannak. Ha nekik kell segíteni, azonnal ugrik. Ha én kérem meg valamire, majd talán egy hónap múlva, ha nem felejti el, meg is csinálja.

A másik az, hogy semmi célja, vagy terve nincs a jövőre nézve. Ha megkérdezem tőle szerdán, hogy mit csinálunk a hétvégén a felelet: majd lesz valahogy. Ha esetleg szóba hozom a közös jövőnket, vagy megkérdezem, hogyan képzeli el a jövőt, a válasz: majd alakul. Ezek a válaszok sajnos úgy hatnak rám, mint bikára a vörös szín. Legszívesebben leordítanám a fejét. Persze nem teszem, de ettől csak gyűlik bennem a feszültség, és nem tudom, hogyan tudnám ilyennek elfogadni. Szóval akinek ilyen a barátja, az hogyan tudta elfogadni így? A koráról csak annyit, hogy lassan 40 lesz.

2012. aug. 19. 14:16
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Inkább a kérdés az, hogy te mit akarsz. Szeretnél gyereket? nem írtad hány éves vagy. ha 30 körül vagy, akkor tedd fel neki a kérdést, hogy te már gyereket szeretnél. Ő hogy áll ehhez. Garantálom hogy azt fogja mondano hogy még nem akar. Miért nem tudja mit kéne csinálni a hétvégén? azért, mert hátha bejön valami jobb program a haverokkal, akkor nem kell neked magyarázkodni hogy miért menne inkább oda :)

Miért nem tudja hogy mi legyen a közös jövőtök? mert neki kényelmes úgy ahogy most van, és nem tervez hosszú távra. Ez nyilván azért van, mert megteheti, és nem vagy neki annyira fontos, hogy komolyabban elköteleződjön annál mint ahogy most vagytok. Ezért mondtam hogy ha akarsz gyereket, akkor most kérdezd meg. Ha az a válasza hogy most ne, akkor kalap kabát és viszont hallásra. Ez a tanácsom.

2012. aug. 19. 16:48
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Én csak egyik felére válaszolnék, mégpedig azokra a válaszaira, amikor te a jövő felől kérdezősködtél, illetve, a mi csinálunk hétvégén típusúra.

Az első felét már okosan megválaszoltál, igazán mindenki csak saját magán tud változtatni, és kész.

Szóval.

Itt lehet csak kommunikációs problémáról van szó.

Kétféle ember típus van, az egyik mindent megtervezős, a másik pedig a spontán. Egyik sem rossz, csupán másképp fogják fel az élet sodrását, a legnagyobb dolgoktól kezdve a legkisebbekig.

Ő valószínűleg utóbbi, vagyis spontán (nem hanyag és "nem érdekel", ne keverjük!)típusú, ami annyit tesz, szereti a hétköznapokban ahogy esik úgy puffan meglepiket, akár program formájában. Ő az aki reggel felkel, és aznap dönti el mit fog csinálni, vagy legalábbis annyit legalább biztosan tud, hogy az elkövetkezendő 1 órában kitakarít, vagy előbb elmegy a boltba. Szóval a halálba kergetheted ezekkel a klisékkel "mi csinálunk hétvégén"?, ha ezt te szerdán kérdezed meg, mikor még a szombat sehol sincs neki. Ki tudja mi lesz még addig? gondolja. És mindig ugyanazt a választ fogod kapni, ha mindig ugyanabban a formában próbálod rávezetni amit szeretnél.

Ez nem azt jelenti, hogy nem szeret! Egy csöppet másképp viszonyul az időhöz, és az ilyen emberek jobban bíznak az életben. Épp ezért, az, hogy a közös jövőtökre azt mondja majd alakul, is ezt a felfogást bizonyítja. Bízik abban, hogy továbbra is így meglesztek, és ha belegondolsz, valóban honnan tudná hogyan lesz, mikor ember tervez Isten végez.

Próbáld megkérdezni, és kibontani, vagy máshogy kérdezni amit szeretnél. Van akinél nem működik a telibe kérdezés, hanem ha lazán elkezdtek az időjárásról beszélgetni, akkor arra kanyarítod a beszélgetés amerre akarod, és kiböki mint a vízfolyás amit szeretnél.

Abba már nem mennék bele, hogy a férfi és női kommunikációban van pici különbség, és nem mindent egyformánk fogunk fel, egyformán érzékelünk.

De az amit leírtál édes kevés infó, mivel nem ismerjük miből alakult ki ez az élethelyzet, és beszorul kommunikáció miből nőtte ki magát, hogy te már robbannál.

Nehéz az okát megmondani, mért viselkedik így, és hogy egyáltalán van-e okos az aggodalomra, és jogos-e a haragod. A többfelől megközelítő beszélgetés talán segítene.

2012. aug. 19. 16:54
 13/15 A kérdező kommentje:

12. válaszoló.

Köszönöm. Sok mindenre rávilágítottál, amit eddig nem értettem. A kétféle embertípusból én pont a mindent megtervező vagyok. Mindig van A, B akár még C tervem is. A spontaneitással pedig bizony vannak gondjaim. De soraidból kaptam egy jó adag erőt is. Mert arra nem gondoltam, hogy a majd alakul kijelentésben az is benne van, hogy abban bízik, hogy továbbra is jó lesz a kapcsolatunk. :-)

2012. aug. 19. 17:05
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

11. válaszoló vagyok. Elolvastam a 12. válaszoló írását. Igen, igaza van, vannak spontán és vannak előre tervezős emberek. Általánosságban igaz. Viszont az előadásmódból úgy érzem, hogy a kérdező pasija nemcsak a spontán kategóriába tartozik, hanem kifejezetten nem is érdekli hogy milyen közös program legyen. Mert NEKI NEM FONTOS.

A jövőre vontkozó állítása pedig hogy majd alakul a férfiaknál azt jelenti, hogy MOST NEKEM ÍGY ok, a többi nem érdekel. Amelyik férfi komolyan gondolta velem, az nem adott nekem ilyen választ (na nem is kérdeztem, de az egyéb megnyilvánulásaiból erre lehetett gondolni) és utólag mindig kiderült hogy mindig mindent jól gondoltam. Ez így rendben is van, mert ha neked sem fontos a családalapítás, és nem érzed azt hogy nem szeret igazán, vagy mindegy hogy mi van, akkor felesleges is ezt firtatni, hiszen neked is jó hogy ahogy alakul. De ha családot és gyereket szeretnél, és korban már ott vagy hogy itt az idő, akkor a majd alakul válasz nem megfelelő. Neked kell döntened, hogy mit szeretnél. Elég egy normális kapcsolat a majd alakullal, vagy kifejezetten gyerek és család felé menő kapcsolatot szeretnél. Ez a majd alakul válasz egy téged komolyan vevő pasinál akkor helyénvaló, ha mondjuk fél éves a kapcsolat. Ha már több mint 1 éve vagytok együtt, akkor nem kielégítő ez a válasz. Ha fél éves a kapcsolat, akkor lehet azt mondani mint az előző válaszoló, hogy a majd alakul annyit jelent, hogy bízik abban hogy jó irányba megy és ő elégedett.

33/N

2012. aug. 19. 18:28
 15/15 anonim ***** válasza:

Tökéletes kiegészítette az utánam válaszoló a mondandómat.

Csupán abban nem értek egyet általánosságban, hogy fél év, vagy 1 év után kinek mi a jó. De ez most mindegy is, mert rólad és róla van szó, a ti kapcsolatotokról.

És valóban kivehető egyfajta hanyagság is, mert azért a spontán ember is hajlítható egy kis tervezésre, és alkalmazkodásra a kommunikációban ha szeret, és érdekli őt a másik. Ő valahogy nem így néz ki...

Tehát azért azt ne felejtsd el mérlegelni, hogy valóban egy tempóban haladtok és ugyanazok a terveitek?

2012. aug. 19. 19:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!