Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Megtudná valaki nekem mondani,...

Megtudná valaki nekem mondani, hogy mi várható a halálunk pillanata után?

Figyelt kérdés

2012. okt. 13. 08:13
1 2 3 4 5 6
 51/54 anonim válasza:

Szép kis vita született ebből a kérdésből.

A halál után, hogy mi van, azt senki sem tudja, vannak ötletek, fantáziák, de semmi más. A vallás szerint (több is van a vallásokból, de ez lényegtelen), legalább is a keresztények szerint: menny és pokol, aztán majd isten eldönti hová mész, a tudomány szerint, mivel az agyad meghal, te is meghalsz, hiszen ha belegondolsz, minden, ami te vagy az az agyad, ott alakul ki a személyiséged az életed során. Én ateista vagyok, így a második mellett foglalnék állást, és arra, amit írtál, hogy nem logikus az, hogy van életünk és utána nincs semmi, és ez nem logikus, már ne is haragudj, életed előtt hol voltál, sehol, aztán megszülettél, és kb 1.5/2 éves korodtól vannak emlékeid, majd meghalsz és aztán semmi, ez van, de tökmindegy, hogy melyik igaz, majd mikor meghalsz, megtudod, ezen szükségtelen vitatkozni. Ez a kérdésre a válaszom. A további kis vitára: a vallás és a tudomány között a különbség az, hogy míg a vallás abból jött, hogy az emberek nem értettek jelenségeket, és ezt meg akarták magyarázni valahogy, és később mivel a gyerekeknek is ezt tanították, ezért ez világszemléletté vált, persze az ott foglaltak csak azt tartalmazza, amit az emberek vegyítettek a fantáziájukkal és a látottakkal, jól látszik ez a példa a következő elméletekben: a Föld lapos, a Nap a Föld körül kering stb. A tudomány az ismereteinkre alapul, amiket felfedeztünk, és amikben tök mindegy, hogy hiszek-e vagy sem, azok úgy lesznek, pl.: Galilei esete, mikor azt merte állítani, hogy a Föld mozog, és mikor mondták neki, hogy vonja vissza a tanait vagy megölik, vissza vonta és mikor elsétált, állítólag azt mondta: "a Föld márpedig akkor is mozog", a vallás mondhatott akármit is a fizikát és a valóságot nem tudja megváltoztatni, de erről az egészről hosszú vitát lehetne lefolytatni, csak feleslegesen. Az egyik barátommal, aki szintén hívő, vitatkoztam vele egy éven át, majd megállapodtunk abban, hogy majd a halál után megtudjuk, hogy a vallás az igaz, vagy a tudomány. A #49-esnek meg csak annyit mondanék, ha már ilyen alpári módon azt írta, hogy "még nem vagy azon a szinten", ezzel a hangnemmel egyenrangúan csak annyit válaszolnék, hogy igazad van és teljesen egyet értek veled, arra a szintre lesüllyedni abszolút képtelenség, hiszen a Bibliában hinni olyan, mintha én a Grimm mesékben hinnék, és én teljes bizonnyal állítanám, hogy az a teljes valóság, ráadásul az intelligencia fejlődése kb 16-18 éves kornál megáll, és onnan se nem nő se nem csökken, legfeljebb majd idős korodban fog csökkenni, és attól függően, mennyire tartod karban az agyadat, meg ha archeimer kórod van. Mindettől függetlenül, mindenkinek megvan a hite, és ezt tiszteletben is tarom, de azt, hogy rátukmáljuk a másikra, és lehülyézzük, na az már parasztság, ezért hagytuk abba a barátommal a vitatkozást erről, mert már támadások sorozata lett, mint eszmecsere, és eldöntöttük, hogy ennek semmi értelme, és majd (ahogy fent is említettem) majd halálunk után kiderül, kinek volt igaza, ha neki, majd a szememre hányja, ha nekem, hát akkor már mindegy lesz, hiszen ott mát az agyunk meghal és ennyi volt.

2012. okt. 21. 17:51
 52/54 senkinemismer válasza:

Voltak Texas-ban ojan emberek akiket egy szerencsétlen buszbaleset után kb 10 percel élesztettek ujra.

néhányan akiken sikerült arról számoltak be hogy a lelkük/szellemük (ki hogyan hiszi)elhagyta a testüket és így kívülről láthatták magukat. ezután egyre magasabbra keztek emelkedni/távolodni a testüktől, mígnem egy szürke alagútba nem jutottak. ekkor éleszhették őket újra mert aszt mondták hogy mielött beléphettek volna a járatba visszaestek a testükbe. nem mondom bisztosra a hejet mert nem vagyok benne biztos hogy ott történt, de láttam egy műsort amejben meginterjúvolták ezeket az embereket, és ők ijenekről számoltak be.

2012. okt. 25. 19:26
 53/54 anonim ***** válasza:
isten felvisz a menny be
2012. okt. 26. 17:17
 54/54 A kérdező kommentje:

"mit írtál, hogy nem logikus az, hogy van életünk és utána nincs semmi, és ez nem logikus, már ne is haragudj, életed előtt hol voltál, sehol, aztán megszülettél,"

"1.5/2 éves korodtól vannak emlékeid"

akkor 1,5ves korom előtt nem is léteztem mert nem volt tudatom?

ha érted, hogy hogy értem ;)

2017. jan. 21. 11:38
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!