Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Megtudná valaki nekem mondani,...

Megtudná valaki nekem mondani, hogy mi várható a halálunk pillanata után?

Figyelt kérdés

2012. okt. 13. 08:13
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:
Elengednek a tartóizmok.
2012. okt. 15. 14:27
 22/54 anonim válasza:
Majd, ha oda kerülök, elmesélem valahogy. Csak meg ne ijedj...
2012. okt. 16. 06:40
 23/54 anonim válasza:
A vallásodtól függ mit gondolsz.:)
2012. okt. 16. 16:55
 24/54 A kérdező kommentje:
Alex csak azt nem értem ha az élet létezik akkor az élet utáni létezés nem lenne logikus? A tudat teljesen megsemmisül a gondolataid, érzéseid mind egy perc alatt megsemmisülnek elvesznek ezek az energiák. Szerintem ez logikátlan, szerintem az is logikátlan hogy anyagból vagyunk. Mi sem tudjuk miből vagyunk, csak tapogatózunk, illetve azt hisszük el amit EL AKARNAK hitetni velünk!
2012. okt. 17. 07:23
 25/54 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Azt gondolom, a kórboncnokok nagyon jól látják, mikroszkóppal, bioliógiai és vegyelemzési módszerekkel nagyon jól tudják vizsgálni azt az anyagot, amiből valójában vagyunk. Ha szerinted logikátlanul vagyunk összerakva a különféle anyagokból, hát így jártunk.

Az alapvető gondot ott látom az idealista világnézetekben, hogy az embert, mint élőlényt önkényesen misztifikálják. Számomra az a logikátlan, ha az embert erőszakkal kiemeljük az élővilágból, csak azért, mert valamely bizonyos szempontokból fejlettebb a többi állatnál és növénynél. Vagy talán az összes élőlénynek, az állatoknak az egysejtűektől kezdve, meg az összes növénynek az utolsó fűszálig lelke van? Ha meg nem, akkor milyen szempontok alapján, hol kell meghúzni a határt a lélekkel rendelkező, meg nem rendelkező élőlények között és miért pont ott?

2012. okt. 17. 09:34
 26/54 Antimod ***** válasza:

"Vagy talán az összes élőlénynek, az állatoknak az egysejtűektől kezdve, meg az összes növénynek az utolsó fűszálig lelke van?"

Igen, minden élőlénynek bizonyos értelemben lelke van. Sőt, minden anyagot is tudatos energia tart össze, továbbá világegyetemünk fizikai törvényeit is az hozta létre és működteti. Az ember ilyen szempontból nem különbözik a többi élőlénytől, nincs miért kiemelni közülük. Ebben semmi misztikus nincsen.

2012. okt. 17. 09:38
 27/54 anonim ***** válasza:

Értem Antimod!

Ezek szerint annak a milliónyi influenza vírusnak mindnek bizonyos értelemben lelke van, amelyik épp engem készül megbetegíteni. És ráadásul mind rosszlelkű. Vagy akad köztük jólelkű is, amelyik a többivel szembeszáll az egészségem érdekében? És ha immunrendszerem megöli ezt a sok millió kártevő vírust, akkor ez a sok rossz lélek kibe fog beleszállni? Netán elpusztul a lélek is? És egy növényben meddig marad benne a bizonyos értelembe vett lélek? Amíg learatjuk, vagy amíg meg nem esszük?

2012. okt. 17. 10:21
 28/54 Antimod ***** válasza:

"És ráadásul mind rosszlelkű. Vagy akad köztük jólelkű is"

Nagyon nem érted a lélek fogalmát.

Ne a teológiai felfogásból indulj ki!

2012. okt. 17. 10:41
 29/54 anonim ***** válasza:

Rendben Antimod!

Te nemdebár lélek alatt egyfajta energiát értesz. Amire természetesen vonatkozik az energiamegmaradás törvénye.

Ezzel az elnevezéssel lényegében semmi gond. Bár számomra kissé furcsa ez az idealista - materialista szemlélet keveredés.

Azonban a lelket, mint fogalmat, ha jól értem kizárólag élő dolgokkal kapcsolatos energiára alkalmazod. Úgynevezett élettelenre nem. Itt viszont felmerül bennem a kérdés: Miben különbözik a kettő? Az élőnek és az élettelennek az energiája. Hol van a kettő között a határ? Hiszen az élő sejtek is élettelen atomokból állnak és épülnek fel. Élettelen dolgokkal táplálkozunk. Hogy ezekből a táplálékokból hogyan legyen élő fehérje és egyéb anyag azt pedig öröklőtt DNS-ek és egyéb nem tudom mik irányítják. Hogyan lehet elhatárolni az élettelen energiát, az élő energiától, azaz a lélektől? Vagy mindenféle létező energiát léleknek nevezhetünk?

2012. okt. 17. 11:32
 30/54 Antimod ***** válasza:
Alex, nem tudom, hol a határ, bár ilyen bölcs lennék! Abban azonban már biztos vagyok, hogy sem mi, sem pedig más élőlények nem pusztán anyagból állnak, van egy annál sokkal magasabb rendű, tudatos lényegü(n)k is. Ugyanígy gondolom, hogy a világegyetem általános törvényei sem maguktól, tudattalanul jöttek létre.
2012. okt. 17. 11:36
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!