Megtudná valaki nekem mondani, hogy mi várható a halálunk pillanata után?
Antimod!
A világegyetem törvényei persze hogy nem jöttek csak úgy maguktól létre. A törvényeket mind az ember fogalmazta meg és írta le és folyamatosan változtatja is azokat, mégpedig saját tapasztalatai alapján. Magasabb rendű dolgokra pedig egyszerűen nincs szüksége a tudománynak a világ leírásához. Elég hozzá az anyag és energia, és azok kölcsönhatása. Ezekből logikusan következtetve teljes értékű világképet kapunk.
Az én tudatos lényemnek pedig semmiféle magasabb, vagy felsőbbrendű érzésre nincs szüksége. Jól megvagyok, élek és létezem pusztán anyagból is. Persze, mint a példa is mutatja, nem vagyunk egyformák.
"A világegyetem törvényei persze hogy nem jöttek csak úgy maguktól létre. A törvényeket mind az ember fogalmazta meg és írta le és folyamatosan változtatja is azokat,"
Az elméleteit változtatja róluk, nem magukat a természeti törvényeket. Gravitáció Newton előtt is létezett, mégpedig éppen úgy, ahogy most.
"Magasabb rendű dolgokra pedig egyszerűen nincs szüksége a tudománynak a világ leírásához. Elég hozzá az anyag és energia, és azok kölcsönhatása. Ezekből logikusan következtetve teljes értékű világképet kapunk."
Ott van a számos megmagyarázatlan jelenség, amit bizonyítani per pillanat kevéssé tudunk (vagy nem fogadja el a tudomány), de ettől még léteznek. A kérdés az, hogy valóban meg akarjuk ismerni a világot, vagy pedig csak el akarjuk hitetni magunkkal, hogy az egészet ismerjük?
Hogy neked személyesen mi elég és mi nem, azt csak te tudhatod, nem is szólok bele. Én nagyon kevésnek érzem a tudomány mostani állását, mert számos, nagyon jelentős dolgot - sokszor arrogáns, begyöpösödött módon - figyelmen kívül hagy, ezért messze nem teljes a világképünk.
Kedves Antimod!
Ennyi baromságot még életemben sohasem olvastam, hallottam. Köszönöm! Jól megnevettettél. A gond csak az, hogy te ezt komolyan gondold. Persze titokban reméltem is, hogy komoly, mert viccnek azért egy kicsit durva volna.
Antimod!
Most vitatkoznék. A természetben nem törvények, hanem jelenségek léteznek. Az ember próbál összefüggéseket, törvényszerűségeket keresni a jelenségek között annak érdekében, hogy logikusan meg tudja magyarázni, le tudja írni a valóságot. Persze, hogy nem ismerünk minden jelenséget. De folyamatosan egyre többet. Az embernek pedig arra való a feje, hogy logikus gondolkodásra használja, ne pedig misztifikálja a jelenségeket és légből kapott dolgokat húzzon rá. Hogy a tudomány mai állása mennyire kevés az ugyebár viszonylagos. Ha valaki kevésnek érzi, még nem ok arra, hogy áltudományos dolgokkal egészítse ki!
inkább ez:
és a dilemma, hogy szubjektív-e a valóság, saját tudatod kivetítése-e az élet, amit saját magad hozol létre saját magadnak az érzékszerveiden keresztül, majd az így kivetített képet érzékelve, azt hiszed, hogy a valóság objektív :? :D
"A természetben nem törvények, hanem jelenségek léteznek."
Ez jogos, de attól még állandónak tekinthetők, nem az ember által való felfedezésétől függ a létük és kölcsönhatásaik.
"Az embernek pedig arra való a feje, hogy logikus gondolkodásra használja, ne pedig misztifikálja a jelenségeket és légből kapott dolgokat húzzon rá."
Bocsánat, sem a reinkarnáció, sem a túlvilág létezése nem légbőlkapott dolog, hanem nagyon sok jel (közvetett bizonyíték) és többszázezer ember közvetlen tapasztalata alapján jelenthető ki. Empirikus bizonyíték (még) valóban nincs rá, szerintem csak idő kérdése, az áttörést pedig valószínűleg az EVP-jelenségek további vizsgálata fogja meghozni.
"az itt hozzászólók legokosabbikától is nagyon nagyképű lenne az a kijelentés, hogy kevés neki az, ahol a tudomány ma jár"
Ne érts félre! Azt keveslem, hogy a tudomány még mindig az öt érzékszervnél tart, mikor egyértelmű jelek mutatnak eme tézis meghaladott voltára. Ez a kevés, hogy ezt a lépcsőt nem tudjuk megugrani végre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!