Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Megtudná valaki nekem mondani,...

Megtudná valaki nekem mondani, hogy mi várható a halálunk pillanata után?

Figyelt kérdés

2012. okt. 13. 08:13
1 2 3 4 5 6
 11/54 Antimod ***** válasza:
87%

"Ezt meg Te honnan veszed, Drága Barátom?"

Utánanéztem a dolgoknak, és rengeteg, egybehangzó vélemény szerint ez a helyzet (halálközeli élmények átélői, regressziós hipnózisok alanyai és médiumokon keresztül kapott beszámolók szerint). Persze felhívom a figyelmedet, hogy a túlvilág egyfajta tudatállapot, így nagyon sokféle létezik belőle, és erősen szubjektív.

Ha valaha meg akarod érteni, el kell vonatkoztatni a földi dolgoktól, az itt kialakult beidegződésektől.

"Bocsi, de láttad már a mai kategória toplistát? Szerinted ki a nagyobb parafenomén szakzseni?"

Nem szoktam nézegetni, de biztos te vagy - az alapján. :)

2012. okt. 13. 14:23
 12/54 anonim ***** válasza:

Kedves plcsubi!

A trollkodást visszautasítom, hiszen nincs bennem semmi rosszindulat.

Kedves Antimod és Ezotársai!

Nem akarok én nagy észosztó lenni, csak egy egész picike észt próbálok ide becserkészni, egy kis logikus gondolkodást az elvakult dogmatizmus helyére. A magam módján. Remélve, hogy ezen az elétek állított görbe tükrön keresztül meglátjátok magatokat. De rá kellett jönnöm, hogy nagyon nehéz értelemmel tele transzportálni csökönyös fejeket.

Sokat vitatkoztunk már, de egy dolgot nem tudtam megfejteni még az ezotericusokkal kapcsolatban: Miért nem jó nekik ez a csodálatos világ úgy, ahogy valójában van. Hisz még számtalan megfejtetlen, megválaszolásra váró dolgot rejteget. Miért van szükségük nekik mindenféle másvilági dolgokra is?

2012. okt. 13. 15:31
 13/54 anonim ***** válasza:
Jogos
2012. okt. 13. 15:38
 14/54 anonim ***** válasza:

Bocs Antimod, majd elfelejtettem.

Piszkos jó üzlet lett ám ez a halálközeli élménykedés. Mert van rá kereslet, az emberek jelentős része vevő rá.

Te mit gondolsz, ha én meg megírnám a születésközeli élményeimet az is bestseller lehetne hasonló érdeklődési körökben?

2012. okt. 13. 15:55
 15/54 Antimod ***** válasza:
40%

"egy kis logikus gondolkodást az elvakult dogmatizmus helyére"

Éppen erről van szó.

Az ezotéria legtöbb tana a csodálatos világot is magában foglalja. A csodálatos világunk azonban sokkal több összetevőből áll, amit a materialista felfogás meglátni, megismerni képes. A dogmatizmus éppen abban áll, amikor bizonyos jelenségeket bizonyítottság híján elutasítanak, nevetségesnek tartják a kutatását, és egyéb jelzőkkel bélyegeznek meg.

Ha utánanéznél, te is láthatnád, hogy a nem anyagi világ elmélete is teljesen logikus, sőt, nem áll ellentmondásban a mai tudománnyal sem - kivéve, amikor tudósok minden alapot nélkülözve jelentik ki erről és arról a számtalan esetben megfigyelt és leírt jelenségről, hogy nem létezik.

Az elvakult dogmatizmust ezért sok szeretettel meghagyom másoknak: azt elsősorban a materializmusban és a vallásban találod meg. Az általam kedvelt ezoterikus tanok lényege éppen a nyitott gondolkodásban rejlik, és a nem anyagi jellegű jelenségekkel kapcsolatos érdeklődésben.

2012. okt. 13. 16:00
 16/54 Antimod ***** válasza:

"Piszkos jó üzlet lett ám ez a halálközeli élménykedés."

Erre csak annyit tudok mondani Alex, hogy nem mindenki csak az üzletet látja mindenben. Van, aki azon már régen túlvan.

Egyébként a legtöbb általam hitelesnek tartott forrás olyan érdeklődő orvos, aki kutatást végez, vagy saját, nonprofit honlapot üzemeltet. Nem szoktam könyveket vásárolni a témában.

2012. okt. 13. 16:02
 17/54 anonim ***** válasza:

Kedves Antimod!

A véleményedre azért kíváncsi lennék, hogy mit szólsz a születés előtti élményeimhez?

Ilyet, ha jól tudom még nem publikált más. Halálközeli élmények sem voltak - legalább is ebben az országban - egészen addig, amíg egy pojáca elő nem adta az elsőt. Ez, ha jól emlékszem kb. 20 éve történt. Méghozzá itt a közvetlen környezetemben. Mert kicsi a világ. Azóta hogy elterjedt! Erre mondom, hogy megáll az ész. Persze a sci-fi-nek is jelentős tábora van. Akkor meg nincs min csodálkozni.

Visszatérve kérdésemre: Szerinted a születés előtti élményeknek lenne ehhez hasonló jövője?

2012. okt. 13. 16:22
 18/54 anonim ***** válasza:

Most legyetek szivesek világosítsatok fel: A trollkodás azt jelenti,hogy valaki okosakat ír, aki nem troll az pedig mind tiszta idióta?

Mert a válaszokból ez jön át az értelmes emberek számára. (Pedig úgy emlékszem,hogy a gyűrűk urában a trollok nagyon buta és primitív lények.)

2012. okt. 13. 16:40
 19/54 anonim ***** válasza:

Kedves #18!

A trollkodás meghatározásánál talán a Wikipédiában való leírásból indulnék k:

[link]

Leglényegesebb dolognak magát a szándékot tartom. Jóindulatú, vagy rosszindulatú-e a bejegyzés.

2012. okt. 13. 17:26
 20/54 Antimod ***** válasza:

"Ilyet, ha jól tudom még nem publikált más."

Látszik, hogy nem foglalkozol a témával... regressziós hipnózisban számos ember beszámolt arról, hogyan élte meg eljövendő élethelyzete kiválasztását, magát a magzatba kerülést, az ott töltött időt. És tudod, mi érdekes: ezek is nagyon összecsengő beszámolók voltak - függetlenül attól, hol, milyen nemű, korú, vallású, státuszú stb. alany mondta el.

"Halálközeli élmények sem voltak - legalább is ebben az országban - egészen addig, amíg egy pojáca elő nem adta az elsőt. Ez, ha jól emlékszem kb. 20 éve történt."

Feltételezem Jankovics Istvánra gondolsz. Azt a könyvet véletlenül éppen olvastam.

"Persze a sci-fi-nek is jelentős tábora van."

Tudod minek a rövidítése a sci-fi?

2012. okt. 14. 12:38
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!