Halál után vajon hova lesznek a gondolataink?
"tudod bármelyiket is bizonyítani?"
Nem tudom bizonyítani, de mivel milliók figyelték már meg a történelem során, elfogadom, hogy van.
"Az ölelés egyébként ösztön, a majmokkal közös ős létét bizonyítja, ugyanis, ha megnézed mondjuk az állatkertben, a kismajom ölelő mozdulattal kapaszkodik az anyján."
Igen. És nem is véletlenül ösztön, mert sokkal több szerepe van a puszta fizikai érintkezésnél. Biztos ismered a drótmajmos kísérletet, ennél többet nem is kell ehhez hozzátenni.
Na és? Több millióan figyelték már meg a világtörténelem folyamán, hogy a porból bolha keletkezik, mégsem igaz. Senki nem jegyezte fel, hogy 65 millió éve becsapódott egy aszteroida, mégis igaz.
Igen, ismerem. Ott pont az volt a lényeg, hogy a majomnak nem számít, mibe kapaszkodik, csak megfeleljen bizonyos feltételeknek. Ezért ösztön.
"Több millióan figyelték már meg a világtörténelem folyamán, hogy a porból bolha keletkezik, mégsem igaz."
Ezt nem tudom értelmezni.
"Igen, ismerem. Ott pont az volt a lényeg, hogy a majomnak nem számít, mibe kapaszkodik, csak megfeleljen bizonyos feltételeknek. Ezért ösztön."
Nem, akkor nem ismered. A konklúzió az volt, hogy a drótanyás majom sokkal "satnyább" lett felnőttkorára, mint a társai. Pedig mindent megkapott, ami fizikai szinten "kijárt neki", mint majomkölyöknek.
Kb. Pasteur felfedezéséig vélték úgy az emberek, hogy a bolha a porból keletkezik. Több millióan meg is figyelhették. Ennek ellenére mégsem igaz. Ezt arra a felvetésedre írtam, hogy több millióan számoltak be nem anyagi jelenségekről, ezért elhiszed azokat.
Nem lett satnyább, azonban szociálisan erősen visszamaradt, ugyanis azokat a készségeket tanulni kell, amire egy drótanya nem képes.
És te neked van rá bizonyítékod, hogy nem létezik?
Nem azt mondom, hogy van bizonyíték rá, hogy léteik, félre ne értsetek.
Mindenkinek van joga hinni abban, amiben akar és senkinek nincs joga megcáfolni azt, amiben a másik szívvel-lélekkel hisz.
Tudományos alap, tudományos alap... Persze.
Senkinek nincs bizonyítéka semmire, így neked sincs rá bizonyítékod, kedves mezei supergoat, hogy a tudomány fontosabb, mint bármilyen hit.
Mert a tudomány hozta létre az univerzumot és az ősrobbanást :) Jeee
"Tudományos alapon,ez nem történik meg,és a tudomány fontosabb mint bármilyen hit."
A tudomány nem ad arra választ, mi van akkor, arra sem, mi nincs. Feltételezi, hogy semmi, mivel a tudatot az agy termékének tulajdonítja, és az ugye agyhalál után nem működik többé.
A HKÉ-k azonban azt mutatják, hogy a tudat részben független az agyműködéstől. Biztos vagyok benne, hogy erre a jövőben a tudomány is rá fog jönni, és talán bizonyítani is tudja majd, hogy elhiggyétek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!