Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Miért lesznek bűnelkövetők...

Miért lesznek bűnelkövetők olyan emberek, akik életük bűntelen szakaszában földi mércével mérve, erkölcsös értékrenddel rendelkeztek?

Figyelt kérdés
Nem a szegénység okozta bűnözésre gondolok.Olyan gyilkosság elkövetőire,akik ledöbbentik környezetüket személyiségük hirtelen megváltozása miatt.Sorolhatnám még.Egy becsületes emberből betörő,prostituált stb.lesz. Lehet e előre megírt ,sorsszerű esemény a személyiség drámai átalakulása?
2011. febr. 27. 11:21
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:

Szerintem aki rossz útra tér most pl idesorolom a gyilkosokat is.

Azokban mindig is volt egy hajlam, csak most bontakozott ki belőlük, De valójában mindig is bennük volt csak nem vettek észre. És valaminek a hatására felszínre kerültek ezek a dolgok.

A prostituált meg... ha nincs más választása.S: Bár ez inkább kényszerből.

2011. febr. 27. 11:30
 2/25 emlya ***** válasza:
100%

Egyetértek.

Vagy, ha valakiben csak gyűlik, gyűlik a feszültség és nem vezeti le, akkor is hirtelen letérhet a jó útról, és akkor mindenki meglepődik, hogy pedig milyen kis cendes emberke volt meg ilyenek, persze mert nem ois ismerték mi van benne valójában. Hiszen az emberek nem nagyon foglalkoznak másokkal csak magukkal sajnos.

De szerintem igaz a mondás, hogy csendes tóban lakik a béka!!!!!!!!

2011. febr. 27. 11:54
 3/25 anonim ***** válasza:
100%

Természetesen minden gyilkosság és egyéb dolog karmikus eredetű, lehet hogy én most itt írkálok nyugodtan spirituális dolgokról, de lehet előző, vagy azelőtti életemben valakit megöltem, és ahogy kimegyek a házból, vissza fogom tőle ezt kapni a mostani életemben, vagy egy másikban. Semmi nem történik véletlenül, minden cselekedet egy régebbi visszahatása, tehát senkit nem erőszakolnak,ölnek,kínoznak meg véletlenül. Természetesen ez nem jelenti azt hogy nem kell sajnálni őket, szörnyű dolgok ezek még így is, de nem véletlenül történik ilyen dolog senkivel.

Marivs

2011. febr. 27. 12:34
 4/25 A kérdező kommentje:
Mindenkinek igaza van,bár én arra lettem volna kíváncsi,hogy mitől változott meg az emberek értékrendje egyik pillanatról a másikra? Karmikus szempontból Talán egy megbecsült polgári létforma kontrasztjaként a kitaszítottság érzését is meg kellett tapasztalni.
2011. febr. 27. 19:27
 5/25 anonim ***** válasza:

"Mindenkinek igaza van,bár én arra lettem volna kíváncsi,hogy mitől változott meg az emberek értékrendje egyik pillanatról a másikra? "

Az ember sokszor abban a tudatban él, hogy azt hiszi az ő maga. Így él évről évre, mígnem történik valami , valamilyen környezeti hatás , egy érzelmi reakció hatására kitör belőle a másik én. Tehát benne volt, csak ott szunnyadt benne aztán pedig felszínre tör , ezellen nincs mit tenni előbb utóbb mindenki megtapasztalja a másik énjét, függetlenül attól, hogy az a másik én jó-e vagy rossz. De megtapasztalhatjuk, csak mindenki másképp éli meg.

2011. febr. 27. 20:28
 6/25 anonim ***** válasza:

12:34

"Semmi nem történik véletlenül, minden cselekedet egy régebbi visszahatása, tehát senkit nem erőszakolnak,ölnek,kínoznak meg véletlenül"

De akkor ha Te teszed mással ezek egyikét, akkor az sem véletlenül történt, ugye? Őneki ezt kellett kapni akkor. Ha így lenne, akkor sosem lenne vége a körnek... mindig mindenki ölné, kínozná, erőszakolná a másikat, mert visszahatás. Így mi értelme? Semmi.

2011. febr. 28. 00:33
 7/25 anonim ***** válasza:

Aranyecset. :)

Arra nem gondoltál, hogy élből magában hordozta ezeket a hajlamokat? Tehát nem drámai alakulás a személyiségnek az egyén szempontjából, hanem egy kötelező valami, ami már korábban is benne volt, de lehet csak elnyomott, elfojtott, aztán kipattant kötelező jelleggel. És ez csak egy opció, van még pár. :)

Így tehát sanszos hogy sorsszerű dologról van szó...ugyebár a lélek itt fejlődik...a fejlődés pedig jellembeli...szóval simán fel lehet így is fogni...csak hát lehet nem 18 évesen bújik elő a kisördög, hanem 40 évesen...benne van a pakliban...persze ezeknek alapban elejét lehet venni. :)

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. febr. 28. 09:57
 8/25 A kérdező kommentje:

Érdekes válaszokat kaptam,köszönöm.

Merőben új megközelítés a 00.33.-as válasza.Az a fajta "visszahatás",amiről írsz,valóban vég nélkülivé tenné az erőszakot.Ennek így valóban nincs értelme.Ez a látásmód új válaszok keresésére sarkall minket.

LastOne Left!Válaszod megerősít engem abban,hogy genetikai örökségünk meghatározza hajlamainkat is,nagyon kevés teret hagyva a nevelésnek.

2011. febr. 28. 12:42
 9/25 anonim ***** válasza:

Értem a problémát, ez így paradoxonnak tűnik. Vegyük úgy, hogy valamelyikőtök megöl engem, haszonszerzés céljából.

Én meghaltam, valószínűleg azért, mert régebben én is megöltem valakit, és a karma ezt vissza adta nekem, hiszen amit másokkal művelünk azt előbb-utóbb nekünk is meg kell tapaszatlnunk. Én megkaptam a "büntetésem", ez a karmikus teher, tehát a régebbi gyilkosság már nem nyomja a vállamat. Viszont az, aki megölt engem, őt is meg fogja valaki valamikor ölni vagy meghal, hogy megtapasztalja azt a szenvedést, amit a másiknak okozott. Nem feltétlenül kapja ugyan attól az embertől vissza, tehát nem nekem kell "vissza adnom" a gyilkosnak a szenvedést, hanem majd vissza kapja valakitől, akinek a mostani életében épp "meg kell" ölnie valakit. Remélem érthetően fogalmaztam. És a körforgás pedig örök, lélekből végtelen számú van az univerzumban, ezért nem probléma hogy mindíg legyen valaki akitől az adott lélek visszakapja azt, amit okozott. Mégegyszer ismétlem, NEM szükséges hogy az adja vissza akit megöltek, hiszen őt azért ölték meg mert ő is ölt egyszer. Ha folyton vissza adnák egymásnak akkor tényleg ez menne állandóan, de ugye így értelmetlen, mert a folyamatos több életen keresztül tartó gyilkolászással nem sokat fejlődik a lélek. Ezért "jó" úgymond a halálbüntetés, mert mondjuk a sorozatgyilkos még ebben az életében megkapja azt amit okozott, tehát a halált, és ez a teher már nem terheli a további életeiben. Remélem érhető így már, tudom hogy néha kicsit ködösen fogalmazok :)

Marivs

2011. febr. 28. 12:57
 10/25 A kérdező kommentje:

"Nincs bűn,csak önmagunk ellen elkövetett vétek."

Kedves Marivs!Értem,amit mondasz.Én mint keresztény szellemiségű ember megbocsájtok az ellenem vétkezőnek.Az ellenem vétkező azonban meg akar szabadulni a bűn súlyától,ezért valaki által el kell azt szenvednie .De ki az a valaki?Újra benne vagyunk a körforgásban? Újabb vétek,újabb bűnhődés?Ha ez így van óriási szervezettség van mögötte.

2011. febr. 28. 14:10
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!