Miért lesznek bűnelkövetők olyan emberek, akik életük bűntelen szakaszában földi mércével mérve, erkölcsös értékrenddel rendelkeztek?
Marivs, az a baj ezzel, hogy tudod van szabad akarat. Tegyük fel egy jó ember vagy, soha nem öltél meg senkit. Ettől függetlenül én megtehetem, hogy megöllek, mert meg van rá a "képességem". Rádfogom a puskám, meghúzom az elsütőbillentyűt és a kirepülő lövedék mondjuk szétroncsolja a szíved. Meghalsz, akkor is, ha előtte nem csináltál semmi rosszat. Félre ne érts, nincs semmi bajom veled, puskám sincsen, csak egy példa volt. :)
Igazából be kéne látni, hogy az ilyen dolgokat, mint karma nem érthetjük pontosan (nem Last.One Left, még Te sem!:)) Jézusnak a karmájában volt az a sok szenvedés amit átélt? A sok szemét politikusnak pedig nem jár semmi rossz? És nem azt mondtam, hogy mindig ugyanattól kapjuk vissza, csak azt, hogy így mindig folyamatos gyilkolás fog menni, mert A-t megöli B, B-t megöli C, C-t megöli D... és így tovább. Viszont ha "jogosan" öli meg a másikat (tehát a másik megérdemelte egy régebbi tette miatt), akkor mégis miért kap Ő is büntetést? :)
Mint mondtam, a karma sok sok életen keresztül történik, hiába vagy jó ember, ha egy elozoben, vagy 8 élettel ezelőtt gyilkos voltál, vissza fogod kapni. Ennek semmi köze a szabad akarathoz, a karma nem szabja meg hogy mit tehetsz meg mit nem(ellentétben a vallasokkal), csak azt mondja ki, hogy amit teszel azt visszakapod majd. Ilyen hülyeségeket meg ne keverjunk mar bele, hogy politikusok miért nem kapnak rossz dolgokat mikor köcsögök.
Marivs
És természetesen nem, én sem és senki nem érti pontosan a folyamatot, én csak próbálom az általam szerzett ismeretek alapján megválaszolni a kérdéseket, és ismereteim nagyreszet nem a netről, hanem pl több ezer éves vedikus iromanyokbol szereztem, meg mielőtt valaki belekotne :)
Marivs
"karma nem szabja meg hogy mit tehetsz meg mit nem"
De épp ez az, amiért megtehetnék Veled bármit, függetlenül attól, hogy Te megérdemled-e vagy sem. Úgy értettem a példámat, hogy pl előző életeidben sem tettél semmi rosszat. Attól még megölhet valaki.
Igen megölhet, de annyi a lényeg hogy ez ritkán történik véletlenül, de kétség kívül bekövetkezhet.
Marivs
Miből gondolod, hogy ritkán történhet? Milyen viszonyítási alap van erre?
Tudod én azért nem fogadom el ilyen könnyen ezt, mert akkor mindent ezzel lehetne magyarázni. Mindenki a saját sorsa kovácsa, viszont így... ha van valami baj/probléma akkor azt megérdemled, mert visszahatott egy régebbi "rossz" tetted.
Viszonyítási alapom nincs, csak azt mondom, amit olvastam. Nézd, ez igazából ugyan úgy hit kérdése, mint hinni mindenféle istenekben, stb. Az én hitrendszeremhez ez áll a legközelebb, az összes dolog amit olvastam rengeteg dolgot sikerült megérteni az életemben és a keleti filozófiát mint pl a buddhizmust ezerszer hasznosabbnak és igazabbnak tartom, mint pl a kereszténységet ami többet árt, mint használ. Én ebben hiszek, senkit nem akarok meggyőzni róla hogy ez igaz, úgyis mindenki azt gondol, amit akar. Szerintem nem sok értelme van erről tovább vitatkozni, mert csak körbe-körbe futunk :)
Marivs
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!