Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Miért lesznek bűnelkövetők...

Miért lesznek bűnelkövetők olyan emberek, akik életük bűntelen szakaszában földi mércével mérve, erkölcsös értékrenddel rendelkeztek?

Figyelt kérdés
Nem a szegénység okozta bűnözésre gondolok.Olyan gyilkosság elkövetőire,akik ledöbbentik környezetüket személyiségük hirtelen megváltozása miatt.Sorolhatnám még.Egy becsületes emberből betörő,prostituált stb.lesz. Lehet e előre megírt ,sorsszerű esemény a személyiség drámai átalakulása?
2011. febr. 27. 11:21
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:

Úgy tűnik valóban várnunk kell,hogy a kulisszatitkok feltáruljanak számunkra.A magam részéről szeretnék hinni a megbocsájtás erejében ,lehetőleg még itt a földön.Nem tudom miért vagyok ebben ennyire biztos,de hiszem,hogy a megbocsájtással az önvád terhe is levehető.

Köszönöm mindenkinek az értékes gondolatokat.

2011. febr. 28. 15:46
 22/25 anonim ***** válasza:

Erre az utolsóra még reagálnom kell. Tényleg nem akarok senkit megtéríteni meg befolyásolni, csak jót akarok. Hagyd a francba ezt a megbocsájtást, ISTEN(és itt nem a felhőn ülő szakállas bácsiról beszélek akiről a bibliában beszélnek) SOHA nem fog haragudni senkire semmiért, bármit is csinál! Isten maga az Univerzum, minden egyes porszem, kődarab, ember és érzelem maga az Isten! Az igazi Isten pedig nem parancsolgat, nem állít ultimátumokat, nem büntet és nem ajándékoz, egyszerűen csak van! Hidd el a kezdetekben én is keresztény voltam, de most már sokkal tisztábban látom a dolgokat. Persze a lényeg az, hogy jól érezd magad és menedéket találj a vallásodban bármi legyen is az, viszont az önvád és az önostorozás nem segített még soha senkin! Köszönöm ezt az érdekes eszmecserét, örülök, hogy itt így is lehet komolyabb témákról beszélgetni, nem csak k*va anyázva meg LOLozva meg lipótmezőt emlegetve! Köszi nektek!

Marivs

2011. febr. 28. 15:51
 23/25 anonim ***** válasza:

hello. :)

Látom érdekes beszélgetés alakult ki. :P

Az a helyzet, hogy szerintem azért átfogóbb a dolog, mint azt hinnénk elsőre. A nevelés, sőt az anya lelkiállapota is ugyanúgy kihat a megszületendő gyermekre. Mivel fizikai szinten is minden hat mindenre, ezért nem csoda ha mentális szférába is így működnek a dolgok. A karma végül is egy ok-okozati viszonyt fenntartó rendszer, amit Marivs által említett Isten tart kordában. A hajlamok, amikről beszélek, az jellembeli hajlamok, tehát lesarkítva az önzésre való hajlamok, amik persze szoros összefüggésben vannak a testtel...De...a lényeges dolog az, hogy az ember képes felülkerekedni ezeken, de még a karmán is. Biztos tudjuk mi az a megbánás, vagy belátás...de nem a felszínes fajtája, hanem a valós, őszinte...ha ezt teljesíti egy-egy bűnével az egyén, de akár az összessel is(egyszerre megszabadulhat keresztjétől), akkor a mindig biztosított megbocsátás az egyetemes Isten részéről érvényt nyer. A példa kedvéért a napfény a megbocsátás, és a belátás/megbánás amikor a redőnyt felhúzzuk...hiába tartjuk sötétben a szobát, a napfény akkor is ott van...S amikor ez a folyamat lezajlik, akkor tanul az egyén, akkor fejlődik tovább. Ez az eszköz kimentheti a gyilkost is a bűne alól, ha úgy tetszik. Az egyén megbánása és megbocsátása tényleg csodákra képes, ahogyan Aranyecset is gondolja. Másrészről azt se gondoljuk, hogy a karma csak az életek alatt működő effekt. A halál utáni állapotok sok embernél pokoli élmények is szoktak lenni...Ez például nem e arra enged következtetni, hogy egy olyan politikus is, akit emlegettek, akkor kapja meg büntetését(ami persze nem örökké tartó, maximum olyannak tűnő az vétkes szemszögéből)?

A karma szerény véleményem szerint, ha már ez került szóba a kérdés kapcsán, egy rendszer, ami azért felel, hogy a tetteknek, történéseknek legyenek következményei, totálisan igazságosan eljárva, s ez mindazért...hogy az egyének képesek legyenek fejlődni. A karmát tehát akár egy olyan dologra is rávetíthetjük, amikor például 3 méter magasról ugrándozunk betonra ökörködésből, de az egyik ugrásnál eltörik a bokánk...én azt mondom tehát, hogy még a fizikai törvények is a karmához tartoznak, hiába említik azokat külön...de akár amit a kérdező is szóba hozott, hogy örökölt gének...maga az öröklés is...:)

14:38 üzenném, hogy ne felejtse el, minden olyan amilyennek hisszük, gondoljuk, hiszen tőlünk, az elménktől függ az, amit megélünk, megtapasztalunk...szóval ha te úgy hiszed nem értheted, akkor ez még várat magára tenálad. Mindenesetre én nemhogy magamról hiszem, hogy megérthetem, de mindenki másról is. ;)

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. febr. 28. 16:18
 24/25 A kérdező kommentje:

Kedves Marivs!

Én abban az Istenben hiszek,amely bennem lakik.A reinkarnációt pedig nagyon is elfogadható lehetőségnek tartom.Miután a fejlődés vezérfonala a szeretet,a megbocsájtásnak ereje kell,hogy legyen.

2011. febr. 28. 16:36
 25/25 A kérdező kommentje:

LastOne left!Megnyugtató számomra írásodnak az a része,melyben leírod,hogy a valódi bűnbánat őszintesége és mélysége olykor önmagában képes feloldozni a bűn elkövetőjét.

Köszönöm az összes többi,rendkívül érdekes és értékes hozzászólásodat.

2011. febr. 28. 17:38
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!