:-D
És ki találta ki a keresztényságet?
Jézus csak össze foglalta és az őt követőkből lettek a keresztények, de a Mária kultusz szerű, illetve egyistenhit amelynek nagyon hasonlítottak a tanai a kereszténységre.
Szóval ki találta ki a reinkarnációt? Nyálvan az aki megteremtette az életet és a lelkeket és eldöntötte az élet halandó de a lélek nem :-)
Nem fejeztem be a mondatot, szóval egyistenhit ami nagyon hasonlított a kereszténységre már ezer évvel Jézus előtt is létezett. Európában, Egyptomban biztosan.
Én hiszek Jézusban. Valószínűleg már többedszerre reinkarnálódott amikor megfeszítették.
Chuck Norris az majdnem jó. :)
A helyes válasz, hölgyeim és uraim:
sátán
(lucifer, örgög, belzebub, és még sok ilyen néven fut, persze szigorúan kibetűvel)
Szerintem valahol ott az igazság:
- a keresztény vallás azt tanítja: Boldogok a szegények, mert övék a mennyek országa = örülj, ha most szegény vagy, mert biztos, hogy a menyországba jutsz
- a buddhista vallás azt tanítja: ha most mindennel elégedett vagy, csupa jót cselekedsz stb. stb., akkor majd a következő életedben ezért egy jobb életet fogsz élni jobb körülmények között stb. stb. Másrészt, ha a mostani életeted nehéz találod, azért van, mert az előzőben valami bűnt követtél el, tehát most bűnhődj, ne zúgolódj, stb.
Ez is, az is szerintem népbutítás, nehogy már feltűnjön, hogy a papság nem szűkölködik, hogy nekik itt is, ott is mindig megvan mindenük. Tele vannak aranykelyhekkel, meg arany medálokkal, süvegekkel, stb. Az átlagos hívő pedig egy szál ruhában, talán éhesen, de az utolsó falatját viszi az oltár elé, Istennek, Isten nevében, vagy Buddhának, Allahnak, nevezzük aminek akarjuk.
Off: Képzeld, beiratkoztam egy reinkarnációs tanfolyamra.
És milyen?
Hát az ára egy kicsit húzós volt, de hát egyszer élünk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!