Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Lehet, hogy már éltem ezelőtt?

Lehet, hogy már éltem ezelőtt?

Figyelt kérdés
Tudom,hogy sokan gondolják ezt, csak mert szeretnék azt hinni magukról,hogy volt előző életük,meg minden, de én néha komolyan így érzem...Kezdjük ott,hogy fogalmam sincs,hogy tanultam meg olvasni. Már óvodában olvastam a mesét a többi gyereknek és előszőr azt hitték,hogy csak szóról szóra megtanultam,de aztán leteszteltek egy újsággal és kiderült,hogy olvasok ( 5 éves voltam, anya nagyon odavolt)...sok olyan dolog van, amit még sohasem csináltam, de valahogy mégis érzem,hogy hogyan kell...kiskorom óta sokat foglalkozom magammal, mindig érdekelt,hogy ki vagyok,honnan jöttem és mit keresek itt. Elméleteket gyártottam a létezésről, pedig még csak elsős voltam...anyukám sokszor megijedt a kérdéseimtől, szerinte olyan volt, "mintha egy felnőtt adta volna a számba a szavakat"... Sok helyzetben van deja vu érzésem, de nem a pillanattal, hanem az érzéssel kapcsolatban... Éltem már, vagy csak nagyon filozofikus természetem van? Szerintetek?
2012. jan. 16. 01:36
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
36%
Ilyen nem létezik!
2012. jan. 30. 16:05
 12/38 A kérdező kommentje:
Honnan tudod? Bizonyítsd!
2012. jan. 31. 00:24
 13/38 Antimod ***** válasza:

Egyikünk sem tud bizonyítani semmit. Dr. Stevenson életműve legalább kizár minden más eshetőséget, de az is lehet, hogy mégis van olyan lehetőség a reinkarnáción kívül, amit nem ismerünk. Mindenesetre sokkal valószínűbb az, hogy van, mint hogy nincs.

Üdv!

Leftlegged Player :)

2012. jan. 31. 08:22
 14/38 anonim ***** válasza:

Kérdező: bizonyítsd azt hogy van!

Amúgy az ilyen érzésekre van tudományos magyarázat: mintha ezt csináltam volna már rég, mintha itt jártam volna már, mintha ez megtörtént volna már velem. Ezt hívják déjá vu érzésnek.

[link]

Itt a magyarázat rá.

2012. jan. 31. 10:45
 15/38 Antimod ***** válasza:

" [link]

Itt a magyarázat rá."

"Egyik sem egyértelműen bizonyított tudományos magyarázat" (wikipedia.hu)

Üdv!

2012. jan. 31. 10:51
 16/38 anonim ***** válasza:
Szeretnék én is abba hinni hogy kamu, de mivan ha nem? Az a helyzet, hogy nem tudjuk egyenlőre.
2012. jan. 31. 10:58
 17/38 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy létezik, lehet, hogy nem! Nem lehet semmit bizonyítani!,de ha létezne is akkor sem lenne semmi értelme, mert tökéletesen nem emlékeznél rá! Az, hogy felvillannak érzések meg képek az nem bizonyíték, mert az emberi agy hajlamos a hallucinációra is!
2012. jan. 31. 11:23
 18/38 A kérdező kommentje:
Ott a pont. "...nem tudhatjuk". Pontosan. De attól mert nem ismerünk valamit, nem jelenthetjük ki csak úgy,hogy nem létezik...szerintem reinkarnáció igenis létezik, több igaz történet és megdöbbentő esemény lejegyzésre került, neves kutatók által... Még, ha azt is gondoljuk,hogy nem létezik,meg kell hagynunk a lehetőségét arra,hogy esetleg tévedünk... Csípőből elutasítani valamit,szerintem a beszűkültség és a tudatlanság jele...
2012. jan. 31. 11:27
 19/38 A kérdező kommentje:
11:23! Igazad lehet...
2012. jan. 31. 11:29
 20/38 Antimod ***** válasza:

"az emberi agy hajlamos a hallucinációra is"

Az is megérne egy misét, hogy miért és hogyan, de ez egy külön topic témája.

Üdv!

2012. jan. 31. 11:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!