Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Valakinek sikerült már meditác...

Valakinek sikerült már meditációval előző életében járnia?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy van erre sokféle módszer a meditáción kívül amik valószínűleg sikeresebbek, de vannak ilyen meditációk is. Valaki próbálta már? Tapasztalatok?

(Akik ebben nem hisznek, kérem, ne írjanak.)

2012. jan. 10. 16:07
1 2 3
 21/23 Passiflora ***** válasza:

Kedves Kérdező! Igen, sikerült meditációban olyan dolgokat átélnem, amiről azt gondolom és úgy érzem, hogy nem képzelődés volt, a fantáziám műve, hanem előző életekben ténylegesen megélt tapasztalat. Tíz hónapja járok egy csoportba, vezetett meditációkra. Én még csak "villanásszerűen" látok képeket, vagy időnként maximum pár másodperces jeleneteket. Azok a csoporttársaim, akik már korábban is meditáltak, illetve most is több időt szánnak a gyakorlásra - sokan közülük napi rendszerességgel meditálva - gyakorlatilag már filmszerűen látnak olyan jeleneteket, amiről úgy gondolják, hogy előző életben megélt tapasztalat. (Ez körülbelül a 20-22 fős csoport fele.) A fiatalember, aki a meditációkat vezeti, azt mondja, hogy a tapasztalata szerint több évi gyakorlással olyan szintre is el tud jutni valaki, hogy ha választ keres arra, hogy a jelen életében miért néz szembe pillanatnyilag valamilyen kihívással, nehéz élethelyzettel, megoldandó feladattal, milyen tanulni valója van belőle, akkor meditációban időnként úgy kap erre választ, hogy párhuzamosan két "filmet" lát peregni maga előtt, amiből az egyik a jelen életében már megtörtént esemény, a másik pedig egy előző életben átélt esemény, és az illető egyértelműen felismeri az összefüggést a kettő között, megérti, hogy ő, mint lélek, mit akar megtanulni ebből, milyen tulajdonságokat akar fejleszteni magában - mit nem tudott akkor és ott megoldani, és miért választotta ez a kihívást a jelen életében (vagy úgy is fogalmazhatnánk, hogy a karma miért "dobta fel" neki újra azt a feladatot valamilyen más formában, más élethelyzetben). Természetesen egyáltalán nem gondolom úgy, hogy (akár meditációval, akár regressziós hipnózissal vagy bármilyen más módszerrel) tudatos szintre kell hozni ahhoz előző életbeli traumákat, megéléseket, tapasztalatokat ahhoz, hogy a feladatainkat itt és most meg tudjuk oldani és teljes, harmonikus életet éljünk. Nyilván megvan az oka is és a célja is annak, hogy tudatosan nem emlékszünk az összes előző életünk minden eseményére.

Mind a saját, mind mások tapasztalata alapján azt tudom mondani, hogy ha meditációban a belső látásunk olyan képeket vagy jeleneteket hoz fel, amit előző életben megtörtént valós megtapasztalásnak élünk meg, akkor az többnyire nem valami kellemes, vidám, pozitív dolog, szép emlék – jellemzően inkább valamilyen (akár fizikailag, akár érzelmileg) fájdalmas, esetleg traumatikus esemény. Erre nekem hihetőnek, elfogadhatónak tűnik az a magyarázat, hogy a tudatalatti elméből épp azért kerülnek fel ezek az információk, mert ezeknek a megélt fájdalmas, negatív tapasztalatoknak, traumáknak lehet hatása a jelen életünkre anélkül, hogy ennek tudatában lennénk. A tudatalatti elménknek megvan a kellő bölcsessége ahhoz, hogy ezekből mindig csak annyit hozzon fel, amit képesek vagyunk elviselni, amivel képesek vagyunk szembenézni, megbirkózni, amit képesek vagyunk feldolgozni és így elengedni, és nem többet.

Ha a meditációt arra a célra (is) szeretnéd használni, amit a kérdésedben megfogalmaztál, akkor - szerintem - sok türelemre és kitartásra lesz szükséged, de megéri! :-))

(Bár mivel elég régen tetted fel ezt a kérdést, lehet, hogy azóta már egész komoly szintre jutottál meditáció terén.)

Mindenesetre (további) sok sikert kívánok hozzá Neked!

Üdvözlettel:

Vera

2013. nov. 5. 12:48
 22/23 anonim ***** válasza:
Ha hiszed ha nem értelmetlen és káros ha visszamész nem véletlenül törlődik.
2015. márc. 1. 19:21
 23/23 anonim ***** válasza:

Arra szeretnem felhivni a figyelmet, h van olyan is, h valaki nem a sajat elözö eletet eli meg, hanem valaki maset... Nemreg a YouTube-n volt egy "elözö elet meditacio" (vagy van most is, ezzel a nevvel), egy szomoru zenere, ami nekem mar elsö hallasra is valami haborus film zenejere emlekeztet. (Pedig szinte sosem neztem tevet..., csak a közeleben jarva belehallok neha.) Es mivel amugy többször meditalok, kiprobaltam, es egy katona ugrott be nagyon mely depressziot, kilatastalansagot atelve. Olyan melyet, amit ebben az eletemben meg sosem tapasztaltam. Csakhogy volt egy olyan erzesem is mellette, h ez nem en vagyok, hanem egy ismerösöm felmenöje, akiröl nemreg beszeltünk!!! Abbahagytam a rossz erzesek miatt es kesöbb elolvasva a kommenteket, kiderült, h többeknek is haborus elözö elet ugrott be, es kivetel nelkül mindenki sötet es nagyon rossz erzesekröl irt!

Meg az is felmerült bennem, h esetleg valamilyen manipulacio van benne (?), bar a szövegböl ez nem tünik ki. (Pl valaki "beleprogramozta", h milyen erzeseket keltsen??) De nem feltetlenül, lehet, h teljesen tiszta es normalis szandekkal keszült, csak arra szeretnem felhivni a figyelmet, h ovatosan olyan dolgokkal, amik rossz erzest keltenek bennetek! Mindig abba lehet hagyni, es esetleg egy masik meditacioval "atirni" vagy ilyesmi.

2015. márc. 5. 14:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!