Volt már halálközeli élményetek? Ha igen milyen volt?
2005, 13 éves voltam, mikor mentünk nyaralni a Balatonra Debrecenből, 5 en voltunk, én az őseim, uncsim és nagyanyja, kora reggel fél 6 körül Karcagnál a 4 -esen, kanyarban a szembejövő sávban előz egy hülye bmw-s egy nissant, mi meg akkor mentünk ott el, és pont a két autó közt ment el az idióta, nekünk és a b*zinak letört a visszapillantója, apám lehúzodtt amennyire tudott, szerencsére megúsztuk egy tükörrel, de ha néhány centivel arréb jön akkor nyaralásból tragédia... :( mikor megláttuk, hogy készül az előzésre, mindannyiunknak lepergett az élete, aztán bementünk Kargacra megnyugodni...
bár már feldolgoztuk, de mint halálközeli élményt nem lehet elfelejteni
Volt pár... a best of:
a románok a kétsávos utat nagy padkákkal négysávosnak használják. Így aztán amikor szemből nagyon kicentizve előztek és apám le akart volna húzódni jobbra, akkor láttuk hogy 200-zal jobbról is előznek. Apa lélekjelenléte nem volt semmi, egy satufék mentette meg a családot, a mázli, hogy a mögöttünk lévő nem nyomta annyira a gázt.
vadvízi kajakozás, borulás. nem próbáltatta el előtte az oktató a kiszabadulást, és nem találtam meg azt a kis fület, ami kiszabadít a kajakból. olyan fél percet voltam fejjel lefelé a vízben, beragadva a kajakba, ebből kb. 10 mp levegő nélkül. A "film" elkezdődött, de tudtam, hogy most nem halhatok meg, egyszerűen éreztem, hogy bármilyen szar helyzetben is vagyok, ez nem az a nap. Aztán megragadott egy kéz, amit már nagyon vártam, és kihúzott. Egyébként ekkor értettem meg (amit korábban csak tudtam), hogy a vízben tényleg van oxigén, szinte belélegezhetőnek éreztem...Nem félek azóta se a víztől, sőt. Tudom, hogy csak azon múlott, hogy nem próbáltuk el a borulást, ami kötelező.
Aztán vágta közben estem le úgy egy hatalmas lóról, hogy nagyon rosszul érkeztem. Egy pillanatig nem kaptam levegőt, aztán pedig annyira fájt a hátam meg a derekam,hogy nem bírtam megszólalni a fájdalomtól. Akkor azt hittem, nyomi maradok egész életemre. Nagyon megkönnyebbültem, amikor sikerült felállnom szinte segítség nélkül, de a hátam azóta is fáj, izom sérülhetett amivel nem lehet mit kezdeni...
Meglepő, hogy mennyire tudja bírni a gyűrődést az ember teste.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!