Kezdőoldal » Ezotéria » Parapszichológia » Alvás közben volt vmilyen...

Alvás közben volt vmilyen hasonló vagy másmilyen élményetek amit nem tudok mire vélni?

Figyelt kérdés

Egyik éjszaka arra "ébredtem" és azt vettem észre, hogy mintha valaki benyúlna a párnám alá a kezével a fejem búbjától a nyakam irányába! Felakartam kelni de nem tudtam mozdulni, mintha le lettem volna bénulva.És olyan érzés volt hogy valami felettem áll és az miatt van. Nagyon rossz volt a tehetetlenség. A szemem nyitva volt de csak korom sötétséget láttam. Miután ez elmult egy csapásra a paplan alá bujtam és reggelig nem bujtam ki.

Nem sok héttel később volt egy hasonló élményem. Itt félig aludtam félig nem. ugyanugy éreztem mintha valami nézne, ott állna felettem. És utána megint jött a bénulás szerű érzés de most enyhébben.

mindenesetre mindkettő félelmetes volt

Ti tapasztaltatok ilyet vagy hasonlót?

Szerintetek mi lehetett ez?

2010. júl. 23. 18:00
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Igen tapasztaltam már ilyet. Nagyon rossz volt!

Alvásparalízisnek hívják.

2010. júl. 23. 18:06
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
ez alvási paralízis. nekem is szokott néha lenni. nem éppen kellemes.
2010. júl. 23. 18:06
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez tudományosan magyarázott jelenség.

Az alvásnak van egy olyan szakasza, ahol az álmok intenzívek. Erre a szakaszra le vagy bénulva (szó szerint, ezt hívják alvási paralízisnek). Mert ha az itt megélt álmokra hevesen reagálsz, akár kárt okozhatsz magadban.

A paralízis mélyalvásban van, így elvileg nem ébredhetsz fel alatta, de mégis előfordul, ekkor az álmok valószerűsége és az ébrenlét összemosódik: megtörténtként élsz meg dolgokat, amiket épp álmodsz (pl hogy valaki benyúl a párnád alá). Közben pedig bénult vagy, és ez ijesztővé, földöntúlivá teszi az élményt, pedig az agyad a felelős.

2010. júl. 23. 18:08
 4/8 anonim ***** válasza:

Alvásparalizis. Egyébként ha újra ilyened lenne, akkor próbáld mozgatni a lábujjaidat, és egy idő után tudsz majd újra mozogni.(tapasztalat)

16/L

2010. júl. 23. 18:09
 5/8 anonim ***** válasza:
60%
meg rossz kategória is.
2010. júl. 23. 18:27
 6/8 anonim ***** válasza:
Azért rossz a kategória, mert ő valami hókuszpókusz magyarázatot várt szellemekről, ufókról, meg erőterekről :)
2010. júl. 23. 19:23
 7/8 anonim ***** válasza:

szokott nekemis lenni.

tegnap délelőtt volt utoljára.

ébren is voltam meg nem is. ledőltem aludni és mintha egyszerre két dimenzióban lennék. mozdulni nemtudtam.

kb.10percig szenvedtem mire feltudtam ébredni teljesen.

nagyon rossz volt.

2010. júl. 24. 09:50
 8/8 anonim válasza:
Velem tegnap éjjel történt ilyen. Nagyon félelmetes volt. Nem bírtam mozdulni, kiáltani akartam, de nem tudtam... Aztán egyszercsak azt éreztem, mintha valaki a lábamnál fogva elkezdett volna húzni. Ijesztő volt.
2010. okt. 14. 10:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!