Azért vagyok ennyire tiszta lélek, mert ez az első leszületésem?
"jó egoista lehetsz akkor! (ennyire tiszta lélek)"
Nekem is ez jutott eszembe.... egy valóban tiszta lelkű nem mondana ilyet magáról, gáz...
17:29es vagyok.
Egy tiszta lelkű ember nem mondhatja magáról, hogy tisztalelkű? Nem tartom magam beképzeltnek, de ismerem magam, és én azt mondom, hogy nagyszerű ember vagyok, legalábbis a többi emberhez képest. Ez nem egoság, csak reálisan próbálom magam beállítani. Miért támadják az emberek azt, ha valaki magát nagyszerűnek állítja be?
Talán azért mert egy tiszta lelkű embert onnan lehet felismerni, hogy szerény.
Szóval a kettő üti egymást. Én sem értem, hogy miért van háború, miért vannak rossz indulatú emberek stb, de nem mondom magamra, hogy én ezért tiszta lelkű vagyok.
Az kicsit szerintem máshol kezdődik.
1."...ez az első születésed, de az utolsó is egyben. mindenki egyszer születik csak meg..." Írta itt egyik tudós szerzőnk... Az a vicc, hogy ez igaz, de merőben másképpen, mint azt feltehetően a tudós szerző gondolta, és mivel közismert, feleslegesen hanngsúlyozza, elég bajt okoz a világon a többi primitíven gondolkodó vulgárkeresztény és materialista is... ne dőlj be. Ugyanis neked, XY személyiségnek, valóban ez az egy utad van, XY a halál után átkerül a "túlvilág"-ra ami lényegében ennek a térnek egy másik nézete, lényegében más alaprezgésű kiterjedés, ezt úgy képzelheted, mintha a rádió keresőjét forgatva egymás mellett számos különféle adót lelsz, mégis ugyanaz a készülék. Na szóval az ember személyisége halála után ide kerül, (ez ennyire nem egyszerű, de ha érdekel bővebben kifejtem neked...)és szép lassan, nagyjából 600 év alatt lebomlik, majd az őt, téged hordozó ímmár kiürült rendszer (mikrokozmosz)elmúlt életed tapasztatainak esszenciájával gazdagodva, szintén eléggé bonyolult törvények szerint, újra megfelelő szülőpárt keres, és leszületik... De ahhoz neked XY-nak már gyakorlatilag semmi közöd... Hát ennyi a gnosztikus tanok szerint, ez elsőre télleg fura, szokatlan egy kissé, de ez van, nem reklámozzák, mert ez a tudás messze vihet, és a valóságismerete olykor veszélyes a Hatalom számára, de akkor is ez van. javaslom ezügyben J.V.Rijckenborg - Élet és halál rejtélye című könyvét.
2. Olyan, hogy tiszta lélek sztem nincs, éppen a fentiek mián, csak lelkek vannak, akki sorsuk útját járják...
21:17-es nem érti, mit mondtam.
A szerénységben nem lehet kijelenteni, hogy a többi emberhez képest sokkal tisztább és fejlettebb vagyok? Én kijelentem, ha ez az igazság. A szerénység nem az, hogy magamról elhallgatok dolgokat. Persze nem mondogatom mindenkinek mindenhol, mert az felvágás, de ez a fórum témája és én itt most kimondom, mert ez az igazság velem kapcsolatban. Akinek sok pénze van, az nem lehet tiszta lélek? Csak aki szegény és szerényen él? Mindegy...
az ember valójában az elme(lélek), ami az (ön)tudatra jutása előtt az egység érzetében volt, így "tiszta" lélekként létezett, de önmagáról ekkor még nem tudott. s amikor a fizikai testen keresztül tapasztalni kezdett, akkor kénytelen volt megkreálnia valamit, ami nem az egység, hogy majdan tudja azt mihez hasonlítani...így folyamatosan eltávolodott az egyén az egység érzetétől(hiába van az egység állapotában, amiről nem tud épp), vagyis jól bepiszkult...s idővel, fokozatosan kerül tudatába annak, hogy mi is valójában az egyén, hogy igazából egy teljesen tiszta, mindenható, örök létű lény...az Önvaló.
a kérdésre válaszolva:
Azért vagy tiszta lélek, mert kezded felismerni mi is vagy valójában...és egyre csak jobb leszel. :)
üdv
26/F
LastOne.Left
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!