Milyen alapon vár el az élet/univerzum/szamszára/fejlődés bármit is, ha telerakja olyannal az életet, ami ezt gátolja, és egyenesen szembemegy vele?
"De igen, a tudománynak mindezekről megvan a konszenzusos álláspontja."
Miért kéne hinni a tudósoknak akik ugyanúgy emberek mint mi vagyunk? Ha már hinni akarsz valamiben - vagyis nem kötelező - én szerintem hiszek abban ami nekem tetszik, vagy e mailben tapasztaltam meg.
Most ha azt mondják neked, hogy fekete a tej és elhiszed az a te bajod, de nekem vagy másnak nem kell istenként hinni a tudomány minden egyes szegletében ha nem akarok.
Mitől jobb az az ember aki rá akarja erőltetni a másikra a hitrendszerét mint pl. te vagy?
Menj a tudományos topicba, itt fölöslegesen magyarázod a dolgaid mert mégha igazad van is sok mindennel kapcsolatban akkor is aki spirituális beállítottságú akkor afelé fog hajlani.
Neked abban komolyan mi jó van, hogy erőszakoskodsz?
41.
Nem lehet egy ilyen kérdezz-felelek oldalon keresztül erőszakoskodni, ez eleve hülyeség.
Itt bárki válaszolhat egy kérdésre, ahogy én is tettem (24).
Aki intoleráns, az kezd el például velem kötekedni, a véleményem miatt, gyakorta ráadásul személyeskedő módon, nem tisztességes érvekkel.
Kulturált körökben minimálisan elvárható lenne, hogy én mondjuk megírtam a válaszom és akkor megvetően nem szól hozzám senki.
Erre én sem tudnék mit lépni, viszont elégedett vagyok, mert a véleményem én is megírhattam, mint bárki más.
Gyakorolva a névtelen internetes szólásszabadságot, aminek pont az a hatalmas vívmánya, hogy bárki őszintén írogathat, csak annyit szoktunk elvárni, hogy legyen azért bizonyos intelligencia, lehetőleg nem személyeskedsz a másikkal, nem parancsolgatsz, hová írhat valaki, hová nem.
Nem vagy te parancsolója senkinek, legfeljebb a szerelmi kötéssel magadhoz kötött párodnak.
"Kulturált körökben minimálisan elvárható lenne, hogy én mondjuk megírtam a válaszom és akkor megvetően nem szól hozzám senki."
VERSUS:
"Ezotéria, spiritualizmus, hinduizmus, buddhizmus, lehetne sorolni, mára csak agyrémek halmaza, amit kábítószerként fogyasztanak, lelki sérült, nem okos emberek."
Ennyit arról, hogy te tisztelettel válaszolsz bármilyen kérdésre ezotérián belül.
Ki kéne téged innen tiltani a hozzád hasonlóval együtt, de nem fognak és ja mivel szólásszabadság van és persze neten megteheted folytasd nyugodtan félreértés ne essék.
Nem írtam egyáltalán, hogy abba kéne hagynod mert úgyse fogod.
Azt kérdeztem, hogy neked mi jó van abban, hogy írod a dolgaid, de nem értenek vele egyet és miért hiszed, hogy van jogod megszabni bárkinek, hogy miben kéne hinnie.
Engem személyesen nem zavar, hogy tudományos beállítottságú vagy, de érthetetlen, hogy itt bizonygatod amikor ez nem az a témakör amelyben neked igazat fognak adni.
Még egyszer megkérdezem mi értelme van itt írni a dolgaid?
44. Ez a te felfogásod. Régóta kezdtem a fórumozás műfaját, egy klasszikusnak mondható például az *ndex, ahol a fórumos szabályokat úgy szoktuk meg, a másik fórumozóval való személyeskedés, sértegetés tiltott, viszont szabadon lehet nyilatkozni tágabb közösségekről, dolgokról. Meg persze a közszereplőkről, de most nem ez a lényeg.
Tehát lehet véleményt alkotni egyéb külsőségről, de a másik fórumozó az "szent", enyhe túlzással.
Különben mi értelme az egész fórumozásnak, vagy ilyen kérdezz-felelek oldalnak, ha nem lehet leírni a véleményed, mit sem ér az egész.
Nekem "központilag" azt írták egy válaszban, amikor kénytelen voltam panaszt tenni, itteni zaklató típusú felhasználó ellen (amelyik módszeresen kötekedett velem a válaszaim miatt), hogy véleményem nekem is lehet, legfeljebb ne akarjak mindenáron meggyőzni másokat.
De azt én nem is akarom, nem is lehetne.
Amikor egy kérdésre válaszolok, az csak egy ilyen vélemény. Ilyet nem is szoktak törölni, hacsak nincs benne valami "extrém" trágár dolog.
Mert nekem is lehet véleményem.
Aki a véleményem miatt kötekedik notórius módon, mert valamiért fáj neki a realizmus, az már kicsit problémásabb szerintem, önmagáról sem állít ki jó szakvéleményt.
Nem az én véleményem hanem a te véleményed hogy amiről te beszélsz az a valódi igazság és aki nem követ téged, vagy hisz Istenben, hisz az ezotériában belül akármiben az mind egytől egyig kivétel nélkül lelki sérült, ostoba ember.
Mégis hogyan jöhetsz te ahhoz, hogy más embereket pocskondiáz csak azért mert nem adnak neked igazat és aztán még van képed megjátszani magad, hogy téged indokolatlanul sértenek meg.
Jóformán senki se áll melléd és mégis itt magyarázol, hogy a tudomány az Atyaúristen.
Semmivel se vagy különb azoktól akik hisznek a spirituális dolgokban hiszen más emberek szavaira hagyatkozol, vagy "bizonyítékokra" amelyek idővel változnak.
Sőt már annyira fanatikus vagy, hogy más embereket bántasz.
Nekem amúgy mindegy, de akikre beszélsz, hogy mennyire agymosottak, kábítószeresekhez hasonlók ugyanolyan vagy...
46.
Tehát akkor nincs miért hisztizni. Szerintem neked azon kellene még dolgozni, hogy miért vált ki belőled ekkora hisztériát egy realista vélemény.
Ha én biztos vagyok a tudásomban, nem tudom zokon venni Pataky Attilát és az ő földönkívüli találkozásait.
Mellesleg konkrét személyeskedésbe fogtál. Ez a gond, amikor valaki nem érzi a határokat.
Én nem személyeskedtem veled, te csak általában magadra veszel olyasmiket, ami nem is hozzád szólt. Én magam sem szóltam hozzád, te kötöttél belém. Megint.
Megint? Aha, szóval jó sokan beszóltak már neked jogosan. Milyen hisztéria amikor csak kérdéseket tettem fel neked és ferdítesz, sőt lapítasz, de érdemleges választ nem tudsz nyújtani még mindig?
Leírtam, hogy én tőlem egész életedben itt bizonygathatod a magádét, de úgyse fog veled a többség egyetérteni.
De ha téged nem zavar, sőt éltet akkor csináld tovább.
És ha már szerinted én hisztizek ami ugye lehet a véleményed akkor én azt gondolom, hogy teljesen elmentek neked otthonról.
B.U.É.K.!
48.
Ezek a te furcsa felfogásaid, nem én generáltam megint egy felesleges vitát, miközben szavaiddal elárulod magad, és tudni lehet, hogy nem először csinálod ezt.
Most akkor ki a kártékony az Ezotéria szekcióra, aki csak hozzászól a témához, vagy aki módszeresen provokál, tök felesleges vitákat, személyeskedéseket, mert ő intoleráns, más véleményét elfogadni képtelen.
Múltkor a vallási szekcióban futottam össze valakivel, simán vehette volna sértésnek a szavaim (de nem azért írtam, csak natúr vélemény volt), erre semmi, még majdnem meg is köszönte.
Így is lehet, még mindig jobban tisztelhető emberileg, ha magamban nem is tartom okosnak, hogy hitvilágokban hisz valaki.
Persze nem tudod, de te is igazolsz engem ezzel, amit produkálsz.
Szerintem fikciókat magyarázol bele abba is, hogy én például miért látogatom ezt a témát. Pont ez a baj, ilyen fikciós / konteós típusú gondolkodás, ami nem fog soha előre vinni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!