Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Milyen alapon vár el az...

Milyen alapon vár el az élet/univerzum/szamszára/fejlődés bármit is, ha telerakja olyannal az életet, ami ezt gátolja, és egyenesen szembemegy vele?

Figyelt kérdés
dec. 31. 12:35
1 2 3 4 5 6
 1/56 anonim válasza:
18%

Miért kellene fejlődni?

Mit jelent, hogy gátolni?

Eleve minden szubjektív.

És ha szamszára sincs?

dec. 31. 12:40
 2/56 Grimfox ***** válasza:
38%
Semmilyen alapon. Senki felsőbb erő nem vár el tőled semmit. Talán ha felesküszöl egy istenség szolgálatára, akkor lesznek elvárások, de a téged körülvevő világ alapvetően pártatlam. Az ember sem fontosabb, mint bármely más lény. Amit más lényektől nem várnak el, azt tőled sem. Éppen ezért senki nem rakja tele az életed akadályokkal. Bármilyen akadályt találsz, azt te állítottad. Még csak nem is előző életben, vagy hasonló. Minél idősebb vagy, annál inkább a saját cselekedeteid következményeivel kerülsz szembe, nem valami ismeretlen dologgal, amit előző életből hoztál. Ha ezeket akadálynak érzed, amiket le kéne győzni, az azt jelenti, hogy te várod el, hogy ezeken túljuss, nem a világ, isten(ek), vagy bármi más.
dec. 31. 12:43
 3/56 A kérdező kommentje:
persze, én állítottam. A nagy halált állítottam én nem vagyok mazochista és senki sem az. Elég gáz ha ezt bárki is besz*pja.
dec. 31. 12:51
 4/56 anonim ***** válasza:
85%
Senki nem vár el semmit. A fejlődés opcionális, a saját előnyödre válik.
dec. 31. 13:10
 5/56 Grimfox ***** válasza:
51%
Nem mondta senki, hogy szándékosan állítod. Az elkövetett hibáid eredményei az ilyen akadályok. Rossz döntéseké. Senki sem olyan mazochista, hogy saját magát akadályozza szándékosan.
dec. 31. 13:19
 6/56 anonim ***** válasza:
Évzáró kérdésnek tökéletes 😂
dec. 31. 14:20
 7/56 A kérdező kommentje:

Ezzel a metódussal nincs fejlődés.

#5 Ahogy 4nek is írtam, ha ezek hibák meg rossz döntések következményei, akkor most ezektől a következményektől fog bárki is fejlődni vagy tanulni? Nem. Mert pont ezek a következmények állnak az útjában.

Semmit nem érő sz@r rendszer ez...Sok szerencsét mindenkinek :D

dec. 31. 14:20
 8/56 Grimfox ***** válasza:
26%
Nem elvárás a tanulás. Ha akarsz, megpróbálhatsz belőle okulni. De nem kötelező. Nincs előre eltervezett célja az életnek. Ha akarsz, adsz neki célt, és vagy eléred, vagy nem. A végeredmény ugyanúgy az, hogy reinkarnálódsz. Ez egyfelől hangozhat üresnek, és lehangolónak, és a buddhisták, hinduk ezért is igyekeznek kikerülni ebből. Másfelől viszont semmi külső erő nem gátolja a szabad akaratodat. Másokét sem, természetesen.
dec. 31. 14:25
 9/56 anonim ***** válasza:
33%
A kérdező jókat kérdez. Adódik a kérdés, hogy vajon miért kell itt kínlódni, folyton reinkarnálódni ki tudja milyen régóta, hogyha nem elvárás a tanulás, fejlődés. Ez az ezoterikus tanítások egyik alapvető pillérének mond ellent. Hogyha tényleg nem is cél a tanulás meg fejlődés, akkor vajon mi a fenének szenvedünk itt ki tudja milyen régóta?! Itt valaki téved, de ez nem probléma, főleg nem az ezotériában, ahol nem is lehet ellenőrizni az állításokat, véleményeket.
dec. 31. 14:37
 10/56 anonim ***** válasza:
0%

"Ezzel a metódussal nincs fejlődés."

Ha eddig hibás metódussal dolgoztál, akkor változtass rajta!

dec. 31. 14:44
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!