Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Akkor most hogy van ez a...

Akkor most hogy van ez a vonzás törvénye? Nekem inkább úgy tűnik, inkább szivatás törvénye van?

Figyelt kérdés
Voltak vágyaim, terveim. Amikre őszintén vágytam, és hittem benne, hogy velem ezek fognak megtörténni. Konkrétan nem is volt más szcenárió, tehát biztosan mondhatjuk, hogy nem a hitetlenségem volt a probléma. De most már lassan évtizedek tapasztalata mutatja, hogy nálam inkább a szivatás törvénye működik, azaz hogy just se az történik, amit szerettem volna. Lassan úgy érzem, magam mint aki valami kabaréban ,valami valóságshowban él, ahol a nézők nyomkodhatják a gombokat, hogy mivel lehetne még egy kicsit bosszantani, már csak úgy a szórakoztatás kedvéért. Mindig is spirituális beállítottságú voltam, voltak személyes élményeim is e téren, de még úgy gondolom most már, hogy valami nem klappol az összképpel. Nem akarok konkrétumokat írni, amikről több ember számára is felismerhetővé válnék, de tényleg úgy érzem, hogy ez már a vicc kategória, vagy totál nightmare kategória, ami néha már történik vele. Nagyon, de nagyon elegem van. Van ennek valami végső értelme egyáltalán?
nov. 23. 18:24
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
0%

Valószínűleg valóságmeglátás hiányában szenvedsz, mint ahogy a 4-es írta a:

-kevesebb élethazugság,

-őszintébb és valósabb énkép

-a dolgok értelmének keresése akadályoztatás esetén is

-folyamatos önmeghaladás, folyamatos világmodell-felülvizsgálat

...példájaként, ezért engedik meg neked ezt a sok kellemetlen dolgot.

Pontosabban te döntesz így, ahogy fogalmaz:

"az aktivitás, amit a céljaid elérésére érdekében kifejtettél, inadekvát, nem megfelelő, maladaptív volt. Ennyi. Ez a célt-nem-érés nem az általad feltételezett szívatás, hanem a bénaságod miatt van."

És természetesen nem érted, és még mindig ezen fogsz hisztizni mert nem érted.

Tehát érteni kell, ez az első!

nov. 24. 07:45
 12/32 A kérdező kommentje:
Amit leírsz, 11-es, az cseppet sem spirituális, vagy ezoterikus magyarázat, szimpla pszichológia, vagy önfejlesztés. Másrészt lebénázol, mint aki nem elég intelligens vagy más képességekkel nem rendelkezik a céljai eléréséhez. És ez valószínűleg így is igaz. De a helyzet az, hogy ezoterikus szinten minden a lelki oldalból indul ki, tehát nem igazán tudok ezzel a kioktatással mihez kezdeni, ebben a topicban legalábbis. Ahogy írtam, a vágyaimmal és a hitemmel sose volt gond, és igazából az akaratommal és a szorgalmammal se, de valahogy mégis tévútra ment minden. Vagy zsákutcába már lassan, már a tévút is luxus. Valószínűleg az általad gondolatjelekkel felsorolt dolgok miatt. De tudom, hogy a múltban az adott tudatossági szintemen mindig próbáltam magamból kihozni a maximumot, és az a durva, hogy mindig nyitott lettem volna más nézőpontokra, de nem jött. Egyébként meg, rengeteg ember van, aki nem rendelkezik túl nagy tudatossággal a vágyai megfogalmazása és elérése során, mégis boldog lesz végül.
nov. 24. 08:00
 13/32 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Nem kell meghaladni a mindennapi vágyakat, célokat, azoknak is megvan a maguk helye és értéke. De akkor -saját jól felfogott érdekedben- ne is foglalkozz spiritualitással, mert számodra az időpocsékolás. Fókuszálj a mindennapi céljaid know-how-jára, okosodj ki kapcsolati boldogságból, anyagi javak szerzéséből, meg amiből csak szeretnél.

Ha bármi miatt is úgy öntesz, hogy a szellemi utat választod, akkor viszont tanulj meg változni. Nincs támogatásod a kispolgári céljaid eléréséhez? Lépj tovább. Úgy érzed, bánt az élet? Bocsáss meg neki és lépj túl rajta. Nem tudsz megvalósítani valamit? Lépj túl a valamit megvalósítani kívánó önmagadon.

Úgy néz ki, hogy jelenleg a törekvéseidnek és az énképednek (mindennapi célok vs spir. beállítottság) nincs közös halmaza. Fel kell hívjam a figyelmed rá, hogy ezen is túl lehet lépni, ha megvan a hogyanod. A kettő, jelenleg egymást gyengítő, és ellentétes végpontként értelmezhető helyzetnek van megoldó kplete.

Indulj el a válaszok keresésére. Az egyetlen rossz válasz a helyzetedben, ha így maradsz. Még hadd súgjak valamit: 1. bármely irány jó. Vigyél bele több aktivitást. 2. "az a durva, hogy mindig nyitott lettem volna más nézőpontokra, de nem jött" A nézőpontok nem jönnek. A nézőpontokat maga készíti magának az ember fejlődésével párhuzamosan.

Jó utat.

nov. 24. 08:27
 14/32 anonim ***** válasza:
0%

13-as, ebből nem biztos hogy fog érteni bármit is...

Te mit javasolnál neki, de úgy őszintén, szűkítve a kört?

nov. 24. 15:35
 15/32 anonim ***** válasza:
Őt is sújtja a kettősség, vagy annak meghaladásának a problémája, ahogy felvázoltad: kispolgári sikerek versus spirituális fejlődés.
nov. 24. 15:37
 16/32 anonim ***** válasza:

Induljunk ki a legdurvábból, amit a másikon olvastam, hogy mondjuk 40 kilós rákosként fekszel az ágyon és a halálodat vagy a gyógyulásodat várod.

Olyankor mi számít igazán?

Azt is látjuk hogy naponta halnak meg emberek, fiatalok és idősek, nekik akkor ennyi volt az élet?

nov. 24. 15:44
 17/32 anonim ***** válasza:

Volt egy film, egy üzletember aki a sikerei csúcsán lett rákos.

Olyankor mi van?

nov. 24. 15:45
 18/32 anonim ***** válasza:
Az Élet nagy kérdései...
nov. 24. 15:46
 19/32 anonim ***** válasza:
76%

08:27-es hozzászólás írója vok

Nem szoktam tanácsot adni senkinek (a magánéletemben sem). Minek is tenném?

Tanácsadás a feladatom a gyakin? Nem.

Megadott minden fontos infót? Vsz nem.

Kérte a tanácsomat? Nem.

Átruházhatja-e rám életének stratégiai döntéseit? Nem.

Bármilyen tanácsnak akkor van értelme, ha a tanácsot kérő fél önerőből, a tanácsadó mindenféle unszolása, netán kényszerítése nélkül, önállóan végre tudja hajtani. Jelen esetben ez fennáll? Nem tudni, hogy a kérdező mit tart megvalósíthatónak. Megjegyzem, nem is feszegette a javaslatra méltó aktivitás irányát, formáját stb a kérdésében. A fennálló élethelyzetére adott érzelmi reakcióról adott tájékoztatást a kérdésében, és a felelősséget próbálja a "törvényekre" hárítani, plusz a benne lévő feszültséget ventilálja verbálisan. Odáig nem jutott el, hogy tanácsra lenne szüksége.

Remélem, ha eljut oda vmikor is, nem a gyaki népéhez fog fordulni. Keressen inkább vki referenciaszemélyt az életében, aki rávezeti őt a kivitelezhető, relatíve célravezető megoldásra. De a célt a kérdezőnek kell kijelölnie.

nov. 24. 15:47
 20/32 anonim ***** válasza:
52%

Jó válasz, úgy gondoltam ahogy a 4-es válaszban megfogalmazódik.

Több lehetőség, ugyanezek leszűkítve, ha mégis a GYK-n vagyunk.

Szerintem itt is lehet segíteni valamennyit. Nézd mennyi probléma.

De igazad van, ha ő nem jelez, nem kérdez, akkor csak a saját pocsolyájában vergődik, esetleg ventilál: ezt is lehet.

nov. 24. 15:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!