Miért provokál a sors?
Ugyanazt az idegesítő körülményt hozza be, egymás után, több mint 10x.
DIREKT tudatosítok, odafigyelek, hogy megőrizzem a nyugalmam, DIREKT odafigyelek hogy azt választom hogy nem dühöngök hanem visszafogom magam, és úgy próbálom megoldani, mind a 10x, sikertelenül.
Aztán mikor már 11-edszerre sem sikerül ugyanaz, akkor tudnám fékezni magam, de nem fékezem, mert már lesz@rom, elegem van, dühöngök és káromkodok mint egy kocsis.
És utána csodák csodája, MAGÁTÓL helyreáll, amit addig az istennek nem tudtam megoldani.
Nem először fordul elő ez a forgatókönyv. Többször is volt ilyen, hogy direkt azon voltam, hogy visszafogjam magam, mert tudom hogy meg tudom csinálni, erre az élet produkál olyat, ami mintha DIREKT arra menne rá, hogy megmutassa nekem, hogy "Naugyehogy nemtudod megfékezni magad."
Az eddigi alkalmakkor nem ment el ennyi alkalomig, mert hamarabb eldobtam a gyeplőt. Ez a mai személyes rekord. De ha ma a 11. alkalomnal se akadok ki, es tartom magam akar 100-ig akkor addig dobja vissza az elet ugyanazt, míg ki nem akadok, mert úgy látszik nem az a cél, hogy megoldjam, hanem hogy akadjak ki.
Elkezdtem meditálni, és tudom hogy iylenkor azért lehetnek próbák.
Az én értelmezésemben a próba es a provokáció közötti nagy különbség, hogy a próbatétel a próbán való átmenetel a cél ami lehetséges. A provokációnál, meg nem lehetséges a próban való átmenés, es nemnis ez a cél, hanem a reakció.
Kérdés: miért ismétlődik ez a forgatókönyv?
"Az én értelmezésemben a próba és a provokáció közötti nagy különbség, hogy a próbatételnél a próbán való átmenetel a cél, ami lehetséges. A provokációnál, meg nem lehetséges a próbán való átmenés, és nem is ez a cél, hanem a rá adott reakció."
Bocsi, a végére kicsit kaotikus lett. Péntek 😅
A tudatalatti tudatosítása a cél, nem pedig a siker, ezáltal fejlődsz.
Ha magadat is becsapod, azt is látják, nehogy azt hidd hogy nem.
Az élet mindig a siker és a kudarc függvényében zajlik, de mi számít sikernek, mi számít kudarcnak?
Relatív, arról nem is beszélve hogy sokszor a siker előfeltétele a kudarc, ismerünk ilyen életpályákat. A sors akkor enged tovább ha valamit felismertél, vagy megoldottál valamilyen élethelyzetet, problémát.
Ez nem mindig cselekvés útján zajlik, lehet hogy a felismerés/tudatosság vagy az elfogadás szintjén.
Addig bsz fel valami amíg nem fogadod el, ágálsz, ellenkezel, elutasítasz, türelmetlen vagy, és tele vagy indulattal. Ehhez belső átalakulás kell, olyan szintű megbékélés, szelídülés, ami által megdolgozott és létjogosult lesz a nyugalmad.
Azt kifelejtettem hogy a siker-kudarcon túl létezik egy harmadig alternatíva is: a boldogság.
Döntsd el hogy sikeres akarsz lenni vagy boldog?
A kettő nem mindig fedi át egymást.
De ha úgy vesszük, a boldogság a legnagyobb siker, szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!