A felmenőinktől örökölteknek (transzgenerációs dolgoknak) köze van a saját karmánkhoz?
Csak mert felmerül a kérdés, hogy nekem miért kell egy olyan dologért szenvednem, amit nem is én követtem el vagy nem is velem történt, hanem egy ősömmel, csak továbbadta transzgenerációsan.
Tehát ha ( ez most csak példa) én azért szenvedek most párkapcsolati gondokkal mert mondjuk előttem 2 generációval volt egy ősöm aki bántalmazó volt, akkor ugye én nem bántalmaztam senkit, engem nem bántalmazott senki, mégis el kell szenvednem a hatásait...miért? Hogy jövök én ehhez, masok megoldatlan tovabbadott sz@rságához?
Előfordulhat mert előző életemben én voltam bántalmazó kapcsolatban valamelyik fél, és azért lettem olyan ősök utódja, hogy ezen tudjak tovább dolgozni, mert megadják ezt a csudás indítóprogramot?
(Másik kérdés: akkor így vajon kit/mit szolgál a genetika? Biztos hogy a fejlődést? 🤔)
Eddig nem úgy volt, hogy "A reinkarnáció valós. Pont. Aki nem ért egyet, az hülye. Nekem meg járnak a rosszak, mert előző életemben rossz voltam"?
Még mindig elsősorban saját hozzállásod miatt szenvedsz. Ha feladod azt a valóságtagadást, amit a korábbi kérdéseidnél is demonstráltál, akkor van értelme visszatérni a többi kérdésre.
????????
Milyen előző kérdéseimnél?
Ha nem hiszel a reinkarnacióban akkor nem hiszel, én nem mondtam, hogy higgyél, nem kötelező. Én a hitemet nem erőltetem senkire, de ugyanezt elvárom mástól is, hogy ugyanúgy ne erőltesse a saját hitét (és igazát) rám.
Ha ennyire zavar, hogy vannak akik másban hisznek és ezt nem tudod kezelni, akkor meg nem értem miért látogatod ezt a témakört.
"Ha ennyire zavar, hogy vannak akik másban hisznek és ezt nem tudod kezelni, akkor meg nem értem miért látogatod ezt a témakört."
Nagyon jól tudod, hogy nem erről van szó.
Korábbi kérdésednél azt fejtegetted, hogy minden pszichológusnak, pszichiáternek a reinkarnációra kellene alapoznia a terápiát.
És esetedben nem az a baj, hogy hiszel a reinkarnációbam, hanem hogy minden problémádat azzal magyarázod, de megoldás lehetőségét is ezzel a fatalizmussal zárod el. Ezért káros, ezért nem lehet - szerinted - hasznos tanácsot adni.
#4 Ezt légyszíves oda írd, ahova való, ahhoz a Kérdezőhöz, hadd jusson el hozzá az üzeneted (ha eddig még nem írtál neki), merthogy egy olyan kérdéshez kapcsolsz engem, amit nem én írtam.
Soha nem kényszerítenék rá egy adott hitet (ebben az esetben a reinkarnációt) másra, csak hogy lehessen kezelni pszichológiailag. (Vagy akarmiről is szólt az a másik kérdés, nem ismerem) Fentebb írtam, hogy nem erőltetem a saját hitemet senkire (cserébe ugyanezt várom mástól), főleg nem tennék egy egészségügyi kezelést ettől függővé. Nem akarok semmilyen reformot, nem vagyok szakember, hogy jönnék én ahhoz, hogy megmondjam, hogy így vagy úgy kéne működnie.
A részemről annyi történt, hogy találtam egy általam feltételezett összefüggést a reinkarnáció, a karma, és a családban öröklődő mintázatok között. Nem erőltetem rá senkire.
Van, aki egyet ért. Van, aki nem ért egyet. Van aki hisz benne. Van, aki nem. Van, aki válaszol, van, aki megtartja magának a véleményét. Egyik esetben sem dőlök a kardomba. Maximum szét lesz trollkodva egy kérdésem. Nem az első eset és nem is az utolsó, ez a GYIK, nagyjából tudom, mire számítsak.
Mielőtt a lélek inkarnálódik, kiválasztja azokat a szülőket, akikkel meg tudja fejlődni azt, amire szüksége van. Ami összeegyezik a feladataival és kihívásaival. Én mindig úgy éreztem, hogy rossz családba születtem, sok nehézség miatt, azonban ma már, amióta mindenért felelősséget vállalok és egyre jobban megismertem/megismerem önmagam, rájöttem, hogy voltak részek, amire szükségem volt, mert az mozdított el engem egy adott irányba. Volt olyan is, ahol úgy érzem jobb lett volna, ha nem tapasztalom meg, de valamiért mégis megtörtént. Talán egyszer majd rájövök, de lehet még nem ért engem más olyan tapasztalat, ami a megoldást adná erre.
Mindenesetre ez egy szemléletmód, azonban, ha ezt kicsit tovább gondolod, fognak jönni érzések ezzel kapcsolatban és fogsz kapni válaszokat is. Főképp, ha nyitott vagy. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!