Mit lehetett 2 élet közt?
Kicsit sokat kérdezek ma.
1944-74 biztosan volt egy előző életem. 1996-ban születtem meg, de anyukam már 92-ben is teherbe esett, csak akkor nem volt meg még a Solymári lakásunk és elvetette azt a magzatot, 96-ban már megvolt a lakás, így megszülethettem én is.
A kérdésem az hogy lehetett 1974 és 1996 közt? Az 22 év! Nincs emlékem vagy benyomásom arról.

20.
"Miért zaklat fel téged ennyire, hogy valaki másban hisz, mint te?"
Nem zaklat fel, hagyj engem békén a kényszerképzeteiddel!
Megírom a véleményem, amire nekem is jogosultságom van egy nyilvános felületen.
Erre válaszul te szoktál alacsony szinten személyeskedni, sértegetni engem, amiért meg is kaptad párszor a büntetésed.
Intelligencia, ez ilyen dolog...
Próbálj magadba nézni és akadj le rólam!

"Erre válaszul te szoktál alacsony szinten személyeskedni, sértegetni engem, amiért meg is kaptad párszor a büntetésed."
Ebből csak az derül ki, hogy nem tudsz beazonosítani az hozzászólásaim alapján. (Amivel önmagában nincsen probléma, és azzal sem, ha továbbra is megmaradsz ebben a tévhitben.)
Szívesen.

Nem érdekel, unlak, unom a b*teges beírásaid, elég ebből!
Foglalkozz mással, foglalkozz magaddal, csak engem hagyj békén!

Az van szerintem, bár ezt egyértelműnek tartom, hogy akármiben is hiszel, átbaszhatnak.
Nem feltétlen úgy vannak a dolgok, ahogy valaki csak bemondja.
Ebben a topikban is gyanús, hogy valaki csak az ezo szélhámosok szokásos szövegét írja.
Ha zsír materialista vagy, csak abban hiszel, amiket a Newtowni fizikához elegendő módszertanokkal bizonyítani lehet, akkor is átbaszhatnak.
Ha fogékony vagy arra, hogy van a világ mögött valami mögöttes Tudat, Lélek, Szellem, Isten, vagy ki hogy nevezi, akkor pláne átverhetnek. Sokszor az ember akkor érdeklődig ilyen dolgok iránt, ha a hétköznapi dolgai bedarálják.
Viszont ez még nem jelenti azt, hogy a tudomány a saját keretrendszerein belül nem tud jól működni.
Úgyanígy van ez a vallásos vagy transzcendens koncepciókkal is, valamilyen szinten működhetnek ezek, de ez nem a tudományos pragmatizmus szintje, ez már inkább talán ilyen szociokultúrális bölcseleti szint.
Hallottam egy paptól, hogy a gyónás segít a híveknek a bűnük súlyának enyhítésében, de azt is mondta, hogy ugyanmár menjetek el pszichológushoz is, járjatok utánna, hogy miér ismételgetitek folyton ugyanazokat a bűnöket, és találjatok rá megoldást.
GrimFox a mondandóját igyekszik tradicionális keleti tanokkal alátámasztani. Ez már valami szerintem, mert nem a new-age-es összevissza katyvaszt mondja.
Tudi333 meg kételkedik abban, amit a fősodratú szellemi tanok mondanak, mégis érzek benne valamiféle nyitottságot. Ő próbál ilyen fenomelógus lenni, nem azt hiszi el amit sokan mondanak, hanem csak azt amit tapasztalattal alá tud támasztani. Így távolról én ezt értékelem.
Bárcsak annyira tudatos lennék, hogy el bírnám dönteni, hogy mely álláspontok hol validak és hol nem. De nem vagyok ilyen. Lehet jobb is mert sokba kerülne nekem egy ilyen szintű tudatosság.

Tegnap nem volt hozzá affinitásom, hogy még a vasárnap estém is megmérgezze egy sérült gondolkodású ember, viszont utólag megjegyeznék néhány dolgot.
Több évtizednyi fórumos tapasztalat alapján sok sérült emberrel találkozunk ugyebár, vannak közöttük értetlenek, másokat hülyének nézők, önmagukat szánalmasnak beállítók, de nem veszik észre magukat stb., rengeteg variáció van.
Egyik népbetegség, amikor valaki a fejébe veszi, hogy egy adott fórumozóból több is van, aki több nicken is nyomul. Több nicket használók persze léteznek is, sok esetben jól felismerhetők, de én arra utalnék, amikor én mondjuk nyilván tudom magamról, hogy egy nicket használok, mert a normális emberek amúgy is ragaszkodnak általában az egyszemélyi identitásukhoz.
Akkor is, ha egy álnév mögé bújunk (aminek praktikus okai vannak, szólásszabadság, bosszúálló alakok kivédése stb.), de szeretünk 1 db nicket, egy identitást használni, hogy a többi fórumozó ezen az egy néven azonosítson minket, véleményeinket. Még olyan is van, amikor egy nicket kitiltanak egy fórumról és a nick hivatkozik a régire, hogy bocsi "én ugyanaz vagyok".
Igen, de ők a normális emberek. Több évtizednyi fórumozás alatt azonban többször találkozunk skizoid, paranoid emberekkel is. Ne menjek messzebb, én még az életben is ismertem minimum négy olyan idős embert (80 felett, 3 nő, egy férfi), akik simán bemondták nekem, hogy belőlem több példány is van. Nem így mondták szó szerint, csak szavaikból lehetett érzékelni, hogy én elvileg több példányban is vagyok. Néha az egyik példányommal találkoznak, néha a másikkal. A férfi úr arra is utalt, hogy szokta látni a fiam, amikor kisebb a hajam. Amikor nagyobb a hajam és borostás vagyok, akkor már az "apja vagyok". Fantazmagóriák (én voltam mindegyik, egy személyben), de tanulságos.
Találkoztam olyannal (más fórumon), aki váltig állította, hogy három nickjének nincs köze egymáshoz, holott ugyanaz a jellegzetes szöveg és egyéb ismertetőjelek, nem részletezem. Mindennek tetejébe, egyszer még a felesége is bejelentkezett az egyik nicjén, aki közölte, hogy a férje mentális problémás, bajai vannak.
Ja, de én voltam hülyének nézve a nick által, amikor leírtam, hogy csak egy ember írhat ilyen azonos dumákat, három nicken. Tehát itt végül be is bizonyosodott, hogy egy skizoid ember járatta a bolondját másokkal.
Több évtizednyi fórumozás után sem lehet viszont rájönni, egy ilyen sérült embernek hogyan magyarázzuk el, hogy én egy nicken írok és ennyi? Nem képes megérteni, hogy amikor én (aki biztosan tudom, hogy egy nick vagyok), mekkora szánalmat érezhetek, amikor látom az ő b*eteges képzelgéseit?
Ezzel ő nem törődik, nem is érzékeli, hogy csak lejáratja magát, mert ez az állapotából fakad. Nem tehetsz ellene semmit.
Probléma azonban, hogy a normális fórumozók gyanúsítása több nick használatával, olyan zaklatásnak is minősül, amit a fórumokon gyakran szankcionálnak is.
Ezek a sérült emberek nem tehetik meg büntetlenül, hogy a normálisokat zaklatják, agyrémeket találnak ki a másikról, mert ez már a normális fórumozás, kulturált eszmecsere akadályozása.
Nem lehet megoldás, hogy egy fórumról például a normálisok menekülnek el, átadva a terepet a "problémásoknak". Mint ahogy én láttam példákat erre is.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!