A reinkarnacióban hinni nem jó vagy rossz.
Én pl nem azért hiszek benne, mert annyira megéri.
Én szívesen elmennek kereszténység irányába, én magam is az vagyok, meg vagyok keresztelte, stb, ha úgy érezném segít, vagy nekem való, de szerintem az ilyesmit csak szívből lehet csinálni, amúgy nem érdemes
A nagy koponyakrol még annyit hogy ma is vannak és ma már még sokkal több információ all a rendelkezésükre, tehát meg inkább átláthatják a világot, meg több választási lehetőségük van hogy miben higgyenek, miben ne és szerintem minél értelmesebb valaki, minél többet tud, minél több logikai összefüggést lát annál nehezebb lehet elviselni hogy mennyire értelmetlen és szánalmas is az emberi élet
A lényeg hogy nem értem hogy hogy bírják ki az ilyen emberek hogy ne legyenek öngyilkosok.
Vagy ha például annyira zseni vagy hogy valami nagyon extra maradandót tudsz alkotni, akkor meg már azzal kapcsolatban lehet átesni a ló túloldalra, hogy ilyesmit tudsz és neked is ugyanúgy itt kell majd ezt hagynod mint bárki másnak és ugyanúgy vége lesz ennek is
Például van egy személyes kedvenc elektronikus zenészem aki létrehozott egy olyan 4 perces zeneanyagot, amit nagyjából a legnagyobb élvezeti cikk lehet az emberiség történelmében, ehhez képet meghalt 26 évesen, tehat ő csak ennyi ideig élvezhette a saját maga zsenialitását… rengeteg kérdést felvet bennem, akar vallási, akar karma szempontjából
"Nyugodj meg mert nincs reinkarnáció."
Ha erről teljesen meg lennél győződve, ezt a kérdés szerintem nem született volna meg.
"Amíg ilyen bizonyítékkal nem álsz (állsz) elő addig számomra csak is képzelgés."
Mindig meglepőnek és talán viccesnek is érzem ezt a kifejezetten sok kérdezőre vagy hozzászólóra jellemző reakciót ebben a kategóriában, amikor kérdeztek itt valamit, és miután van, valaki időt szán rá, hogy összefoglalja, hogy miért hisz valamiben - pl. a reinkarnációban, - mi győzte meg többek között több év, nem ritkán inkább több évtized alatt megélt személyes megtapasztalásoknak köszönhetően, kijelentitek, hogy ez ettől még számotokra nem hihető, nem győzött meg, stb.
Miért feltételezitek, illetve jelen esetben feltételezed te itt a kérdés kiírójaként, hogy bárkinek az a célja, szándéka egy ilyen válasszal, hogy meggyőzzön téged?
Szerintem már az is egy gesztus volt a Grimfox nevű hozzászóló részéről, hogy a "Hiszi a piszi 12" / "Grimfox csak ábrándozik" - jóindulattal nem kötekedőnek, csak gyerekesnek - nevezhető megnyilvánulásaid után egyáltalán időt szánt arra, hogy válaszoljon neked.
"Egy értelmes ember nem gondolhatja hitelesnek ezeket az "utaztatásokat" valódinak."
Egy értelmes ember szerintem nem feltételezi magáról, hogy hitelesebb és objektívebb véleményt tud alkotni valamiről, amivel egyáltalán nincsen személyes tapasztalata, mint azok, akiknek vele ellentétben van.
Azt nyugodtan kijelentheti, hogy ő - bármilyen okból nem tud bennük hinni, nem tartja valóságosnak őket, szerinte más jelenség áll ezeknek a megtapasztalásoknak a hátterében, stb.
Én úgy gondolom, hogy aki kijelenti, hogy ezeket értelmes ember nem gondolhatja hitelesnek, abból nem a bölcsesség szól, hanem az emberi egó és a saját elméjének a korlátai.
Szerintem talán pont emiatt az egós működés miatt van egyeseknél az, hogy hogy ha valaki leírja az ő hitrendszerükkel nem egyező világképét, meggyőződését - pl. azt, hogy hisz a karmában és a reinkarnációban - akkor automatikusan azt feltételezik, hogy meggyőzni akarja őket.
Sosem értettem, hogy attól, hogy én hiszek a reinkarnációban, miért ne lenne számomra teljesen mindegy, hogy a 8 milliárd bolygólakó közül eggyel több vagy kevesebb hisz-e benne.
A karmikus kereszténység az eredeti kereszténység.
Az egyházak, a vallások hibás elgondolás eredmenyei.
A hit és a jócselekedet, ami üdvözít.
Kardec találta meg az utat vissza az eredeti karmikus eredethez tudományos feldolgozással. Kardec következő életében Chico Xavierként élt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!