Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Miért jó hinni a reinkarnációban?

Miért jó hinni a reinkarnációban?

Figyelt kérdés

2022. dec. 12. 08:47
1 2 3 4 5
 21/46 A kérdező kommentje:
Se a valláshoz nem szoktam látni, hogy írna se a tudományba
2022. dec. 12. 15:09
 22/46 A kérdező kommentje:
De lehet hogy csak én nem látom. De ha akkora guru akkor válaszolni fog a privátomra
2022. dec. 12. 15:10
 23/46 anonim ***** válasza:
100%
Mert azokat már meghaladta.
2022. dec. 12. 15:11
 24/46 anonim ***** válasza:
100%

"De ha akkora guru akkor válaszolni fog a privátomra"

Igen, a guruság igaz ismérve, hogy válaszol-e valaki egy névtelen kérdező privátjára.

Micsoda csodának vagyunk tanúi mindannyian.

2022. dec. 12. 15:13
 25/46 anonim ***** válasza:
84%
Lehet hogy nem válaszol, mert neked kell rájönni a válaszra.
2022. dec. 12. 15:19
 26/46 Grimfox ***** válasza:
100%

Nyíltan válaszolok, nem privátba. Eddig azért nem válaszoltam, mert aludtam, nem azért, mert valami kétségek ködében akartalak tartani, vagy mittomén.

Reinkarnációs utaztatáson láttam előző életeket, és utaztattam másokat is, hogy ők lássák a magukét. Abban biztos vagyok, hogy nem az összes ilyen utazás volt hiteles. Amikor én utaztam, ott érezhető volt, mi az, ami hiteles, és mi nem. Ami nem hiteles volt, azt az utaztató úgy kényszerítette ki, mert nem láttam semmit. Ilyenkor az események sem voltak feltétlen reálisak, bár sosem láttam olyan életet, ami konkrétan irreális lenne. Csak bizonyos pontok tették gyanússá. Mások utazásainál ugyanez. Ott is látható volt, mikor kényszerült az illető valami olyasmit látni, ami nem teljesen, vagy egészében valótlan, és mikor sikerült spontán látnia valamit. A másik a közvetett bizonyíték. Ezek főleg olyan történetek, amiket nem én, hanem mások, hozzáértők, meg olyan pozícióban lévők kutattak, akik közzé tudják tenni. Több esetben írtak le olyan fiatal gyerekeket, akik részben, vagy majdnem egészben emlékeztek egy előző életre fiatal korukban. Ez persze lehetne gyermeki fantázia, de több olyan eset is volt, ahol le tudták ellenőrizni a helyeket, és személyeket, előző életbeli eseményeket, amiket a gyerek mondott, mert például a korábbi rokonai még éltek, csak messze. A még közvetettebb bizonyíték szerintem csak azoknak bizonyíték, akik úgy gondolják, hogy létezik a karma. Az előző élet karmája megmagyarázza, miért születnek emberek jólétbe, vagy épp nyomorba, betegen, vagy bizonyos hajlamokkal. Azt is, miért alakulnak ki hasonló dolgok spontán az életük során, holott látszólag semmi kiváltó oka nem volt. Tisztában vagyok vele, hogy ezek egyike sem 100%-os bizonyító erejű, de személy szerint ezek alapján valószínűbbnek tartom a reinkarnációt, mint azt, hogy nincsen.

2022. dec. 12. 16:56
 27/46 A kérdező kommentje:
Jolvan grimfox látom értelmes vagy. Akkor mégis azt nem értem hogyan tudtál felülni a saját érzéseidnek amit az agyad kémiai összhangban generálta neked hogy mi a valós és mi nem? Az agyad gondolom tudod hogy a legkomolyabb számitógépnél is erősebb. Az érzelmeid is mind az agyad neuronjai és kémiai vegyülete reakciója. Egy értelmes ember nem gondolhatja hitelesnek ezeket az "utaztatásokat" valódinak. A kisgyerekes példát meg akkor hiszem el ha te személy szerint beszéltél a kisgyerekkek és ott voltál mikor ő azt mondta hogy ő emlékszik arra hogy kik voltak a családtagjai és hol laktak pontosan és emlékezett a saját nevére is és az előbb említett rokonok igazolják hogy valóban élt efy olyan nevezetű ember. Amíg ilyen bizonyítékkal nem álsz elő addig számomra csak is képzelgés
2022. dec. 12. 19:04
 28/46 anonim ***** válasza:
100%
Nagyobb esély van a reinkarnációra, mint hogy a magyar egészségügy működjön.
2022. dec. 12. 19:28
 29/46 Grimfox ***** válasza:
100%

A kérdésedre válaszoltam, nem meggyőzni akartalak. Számomra a közvetett, és közvetlen tapasztalatok a "valószínűleg létezik" irányába billentik a mérleget. Valamire alapozni kell a világképemet. Te arra alapozod, amit a tudomány felderített, és elveted azt, amit nem lehet ilyen módon vizsgálni. A te világképed felállításához ez kell. Az enyémhez más, mert más a mentalitásunk.

Az utaztatásokkal kapcsolatban igazad van. Erős fenntartásaim vannak a témával kapcsolatban, nem is hiszem el feltétel nélkül azt, amit látok, vagy mások mesélnek. De ettől még elgondolkodok rajta, és mérlegelem.

A kisgyerekes példát nem tudom neked bizonyítani, mert az a kisgyerek már idősebb mint én, plusz valami délkelet-ázsiai születésű fiúról van szó. A beszélgetésünkből nem sok érdemi derülne ki. Persze ha találkoznék ilyen gyerekkel, akinek a nyelvét értem is, arra én is kíváncsi lennék. A reinkarnáció viszont nagyon ritkán hagy emlékeket. Kicsi az esélyem ilyen gyerekkel találkozni.

2022. dec. 12. 19:31
 30/46 anonim ***** válasza:
100%

Ti legalabb el tudjatok dönteni hogy racionálisok, vagy spirituálisok vagytok, én a kettő között ingadozom, az meg rosszabb

Mindkét oldalon van ami logikus, van ami nem és mivel én csak a logikában tudok bízni, így sokkal rosszabb, csak meg inkább őrületbe kerget az hogy nem tudom miben higgyek

Bár őszintén soha nem kaptam meg jó tanácsot “guruktól” maximum a “pozitív gondolkodást” de az meg amúgy is csak akkor működik ha őszintén jön, nekem úgy meg nem fog

A rossz dolgok meg amúgy is történnek, kétlem hogy lehetne tenni ellenük, mindegy hogy karma vagy véletlen

2022. dec. 12. 19:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!