Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Miért jó hinni a reinkarnációban?

Miért jó hinni a reinkarnációban?

Figyelt kérdés

2022. dec. 12. 08:47
1 2 3 4 5
 31/46 A kérdező kommentje:
Csak egy javítás grimfox. Az én világképem Istenre Jézusra és a bibliára épül.de a tudományt nem vetem meg.
2022. dec. 12. 19:47
 32/46 Grimfox ***** válasza:
100%
A spiritualitásnak is megvan a maga logikája. Kicsit nehezebb megtalálni, főleg most, hogy mindent telezúdítottak lebutított, eltorzított, vagy eleve hamis spirituális gondolatokkal. De ez csak néhány évszázados jelenség, előtte még lehetett logikus emberként is foglalkozni spirituális témákkal. Igazából igazán mélyen spirituális emberek többnyire intellektuális, logikus személyek voltak. Tudom, hogy elnyűtt példa, de elég csak elolvasni Isaac Newton életrajzát, és máris érthető lesz a fenti állítás.
2022. dec. 12. 19:48
 33/46 Grimfox ***** válasza:
100%
Á, értem, keresztényként valóban nagyon nehezen lehet a karmát, és reinkarnációt akár csak elméleti szinten is befogadni. Túl sok az idegen elem. A karma tanban nincs bűnbocsánat, és feloldozás. A tettek következménye mindenképpen utóléri az embert(a jó tetteké is). A reinkarnáció is ennek a következménye. Ha ebben az életben nem ér el a következmény, újra vissza kell térned, hogy a karma kiteljesedjen. A Jézus által hirdetett teljes bűnbocsánat nem fér össze ezzel, és szinkretizálni nem mindig jó ötlet.
2022. dec. 12. 19:53
 34/46 anonim ***** válasza:
100%

Igazából számomra az is hihetetlen a nagy koponyák, mint pl Newton meg meg 100 másik példa van, hogy egyáltalán hogy nem örültek bele az életbe.

Én hozzájuk képest szinte semmit nem tudok, de így is tulgondolok mindent, ezért is szeretnek valamilyen lefixált nézetet találni

Bár ha a kedvenc nagykoponyáim szavait olvasom rájövök, hogy köztük is vki spirituális, vki pont hogy elutasítja a vallást, ezotériát, vki meg azt vallotta hogy nincs válasz semmire és meg is halt mielőtt többet tanakodhatott volna

Szóval nem vagyok előrébb

Mondjuk egy utaztatás lehet meggyőzne, de elég nehéz elhinni hogy van hiteles

De a keresztény vallást na azt pl nagyon logikatlannak tartom, szerintem összeegyeztethetetlen a tudománnyal, meg azt sem értem hogy miért van az emberi jóság a hívőséggel párosítva…

2022. dec. 12. 20:02
 35/46 Grimfox ***** válasza:
100%

Ha logikusan szeretsz gondolkodni, egy utaztatás lehet hogy csak még több kérdést vetne fel, mint amennyi választ adna.

A nagy koponyák nem őrültek bele, mert akkoriban még nem választották el a szellemi életet a tudás keresésétől. Emellett nem csak az intelligenciájuk, hanem a kitartásuk, akaraterejük is nagy volt. Ezért értek el sokat, és olyan területeken, ahol előttük talán még senki sem járt.

2022. dec. 12. 20:06
 36/46 A kérdező kommentje:
34 es. Abba gondolj bele, hogy akik írták a bibliát ugyan emberek voltak de azért mondják Isten szavainak mert akkoriban voltak hatalmas zsinagógák ahol a legkomolyabb papok imádkoztak istenhez és amit sugalt Isten nekik azt veteték papírra
2022. dec. 12. 20:15
 37/46 A kérdező kommentje:
Én a helyedben a keresztény témakörben kutakodnék ha gondolod privibe kifejtem hogy jutottam el istenhez és találtam meg a megnyugvást a hitembe ami egy általánosan elfogadott hitt (2milliárd keresztény hisz benne) és nem valami saját magam által legyártott zagyvaság
2022. dec. 12. 20:18
 38/46 anonim ***** válasza:
100%

" a legkomolyabb papok imádkoztak istenhez és amit sugalt Isten nekik azt veteték papírra"

Ez nagyon érdekes meglátás.....azóta sokkal nagyobb templomok, katedrálisok épültek, és a legkomolyabb papok bíborban, vörösben, fehérben imádkoznak, és még nincs Biblia 2.0

2022. dec. 12. 20:36
 39/46 Grimfox ***** válasza:
100%

Minden vallás szent iratait isteni sugallatnak tekintik. Nem csak a bibliáról tartják, hogy isten szavait vetették papírra benne, hanem gyakorlatilag minden nagy vallásnál ez a helyzet. Az ember az, aki eldönti, hogy igaznak hiszi e az adott szent iratot, vagy nem.

Nekem nem az istennel van a gondom. Az emberekkel. Még a legnagyobb pap is hazudhat arról, mit mondott isten, vagy hogy beszélt e hozzá igazán, ha ezzel a saját érdekeit, vagy egyházi érdekeket szolgál. Sajnos az egyház érdeke nagyon sokszor eltér a hívek érdekétől(megváltás), vagy éppen attól, amit Jézus tanított. Isten szavára, és isten nevében rengeteg szentségtelen, szörnyű dolgot tettek már az emberek. A zsidók, és keresztények is. Szerintem lehetetlen, hogy isten mondta volna nekik, avagy a vezetőjüknek, prófétájuknak, hogy mészároljanak tétovázás, kegyelem nélkül. Csak példa. Nem csak a keresztényekre igaz ez. Minden vallásra.

2022. dec. 12. 20:48
 40/46 anonim ***** válasza:
76%

"Akkor mégis azt nem értem hogyan tudtál felülni a saját érzéseidnek amit az agyad kémiai összhangban generálta neked hogy mi a valós és mi nem?"

Én ezt sose értettem, és nem te vagy az első aki lekezelően ír a testről, vagy az agy működéséről, mert az "csak" kémiai folyamatokból áll? Mi kell még? Minek kéne lennie? Ez az egész így csodálatos, és tökéletes, ahogy van, és így működik a mi szintünkön ez az eszköze a Mindenségnek. A szerelemről is rengetegen nyilatkozták, hogy az "csak" kémiai folyamat. A legtöbb csakra is mirigyekkel áll összefüggésben, amiknek a működésük komoly befolyást gyakorol a testre. Ráadásul te mélyen hívő istenhívőként, hogy nyilatkozhatsz testi folyamatokról, hogy azok "csak" kémiai folyamatok. A telefonálás meg akkor "csak" optikai kábel, és nem is igaz az egész. Bocs a hosszú off-ért, csak ezt tényleg nem bírom felfogni.

2022. dec. 12. 20:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!