Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Akik hisztek a halál utáni...

Akik hisztek a halál utáni életben miért teszitek? Bizonyítékotok van vagy csak elhittetek valakinek valamit?

Figyelt kérdés
2022. szept. 15. 19:13
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
86%
Sosem lesz bizonyíték erre, felesleges is a válaszokat a tudományra ravezetni. Mindaddig hiszel valamiben, amíg belső tapasztalat révén meg nem tapasztalod a hit valódiságát. Hiába írom, hogy van a fizikai test valósága után más, nem fogják ezt nekem elhinni, mert nem tapasztalták, csak nagyon kevesen. Senkiben sem lehet új gondolatokat ébreszteni, maximum arra a nézőpontokra emlékezteted, melyek jelenleg is ott lakoznak benne, csak még nem tudja. Mindaddig a saját buborékunk rabjai vagyunk, ameddig az egós azonosulás van túlsúlyban.
2022. szept. 16. 09:15
 12/23 anonim ***** válasza:
62%
8-as. Most akkor mi van? Először azt írod hogy azóta nem hisznek az emberek amióta a tudomány 200 éve elkezdett fejlődni, utána meg hogy a tudomány és a hit egyébként nagyon jól megfér egymás mellett. A lapos föld ott jön be a képbe hogy ezt hitték régen de a tudomány ezt megcáfolta, úgy mint az éter létezést amit a relativitás elmélet teljesen kizár. Tehát, hogy mit hisznek vagy milyen mesében hisznek az emberek egy dolog, és mit lehet bizonyítani vagy cáfolni az egy másik.
2022. szept. 16. 12:46
 13/23 anonim válasza:
21%
Természetesen én hiszem, hogy van élet a halál után. Tulajdonképpen onnantól kezdődik az igazi élet. Miután meghaltunk, akkor rájövünk, hogy ez az élet csak egy illúzió volt, egy próbatétel minden ember számára. De eljön majd a Nap, amikor Allah elpusztítja a Világot, és azután feltámaszt minden embert és élőlényt, és számonkéri az evilági cselekedeteiről. És aszerint, ahogy ezt az életet éljük, úgy kapjuk meg a jutalmunkat vagy a büntetésünket (Paradicsom vagy Pokol). Az én hitem szerint ez az igazság és most nem szeretnék rasszista beszólásokat azért mert muszlim vagyok, ugyanúgy tisztelem a keresztényeket, csak nem vallom, hogy Jézus Isten fia. Mert Istennek nincs fia.
2022. szept. 20. 06:39
 14/23 anonim ***** válasza:
81%

A világ megosztottságának fenntartásához ellentétek kellenek. Az alap a férfi-nő ellentét. Rögtön utána a faji és a vallási, ideológiai. Hét éves korodig a környezeted önfenntartó módon kondicionálja az elmédet és Te hiszed egy életen át, és tovább adod a gyerekeidnek a megosztottság alapjául.

"Ön ezt tudja. Onnan tudja, hogy mondták önnek, hogy így volt.

Ha nem mondták volna, nem tudná. Ha másképpen mondják, másképpen tudja.

És ha mást mondanak, mást tud. Így megy ez; ilyen egyszerű, és ennyire nincs köze a valósághoz." (JÚLIUS ANDAN: A VILÁG A SZÍNFALAK MÖGÖTT)

2022. szept. 20. 08:02
 15/23 anonim ***** válasza:
20%

Mennyi hívő ember van...

Akik csak hisznek, de nem tudnak... És szerintük ettől igazzá válik amit primitív korokban kitaláltak.

2022. szept. 20. 15:13
 16/23 anonim ***** válasza:
79%
Ellenkezőleg 15#, ezt nem primitív korokban kitalálták, hanem évmilliókkal előttünk járók, segítő szándékkal átadták.
2022. szept. 20. 16:03
 17/23 gyulacs2 ***** válasza:
38%
Természetesen van élet a halál után. Az Úr gondoskodott róla, hogy legyenek olyan emberek, akik egyszer meghalnak, majd visszatérnek az életbe. Ezt hivatalosan halálközeli élménynek hívják. Én is közéjük tartozok. Tehát van élet a halál után, én tudom.
2022. szept. 21. 17:06
 18/23 anonim válasza:
60%

Onnantól kezdve, hogy az ember különbnek érzi magát az állatvilágtól, és az egó felütötte a fejét, az embernek szüksége van az élete értelmének az igazolására és a hiábavalóságának ködösítésére, ahelyett, hogy elfogadná, hogy egy életed van és abból kellene kihoznod, amit csak tudsz. Ez a te felelősséged, amit sokan szívesen elkerülnének, és egy nála magasabb rendű identitásban bíznak, hogy helyre teszi helyettük a dolgaikat, ha elég aktívan imádkoznak érte.

A vallásra azért volt talán szükség, hogy közösségek tudjanak kialakulni és közös elvek alapján tudjanak egymás mellett megférni, ahelyett hogy kifosztod, megölöd a szomszédod és megerőszakolod a nőjét... Az emberi értelem sokat változott, a világ megértése fejlődött és ez a tudománynak köszönhető. Lehet, hogy az utóbbi évszázadokban nyert teret a tudomány, de ez alatt az idő alatt az ember életminősége hatványozódott. Szívesen megnéznélek pár száz évvel ezelőtt, hogyan boldogulnál az istenbe vetett hiteddel mondjuk a pestis idején.

Egyébként a tudományok rugalmasak, ha valamiről bebizonyosodik, hogy téves, akkor gond nélkül update-elődik, folyamatosan fejlődik. A vallás nem tud mit kezdeni a változással, görcsösen álszenteskedik a tényekkel szemben. Ez nem azt jelenti, h teljesen haszontalan, érdemes informálódni róla, hogy jobban megértsd az emberiség sötét korszakait, és az abból való továbbfejlődését.

Nem utolsó sorban kb 3000 vallás volt eddig, mind kihalt. Mit tippelsz, mi fog történni a jelenlegiekkel?

2022. szept. 22. 11:29
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Az állatnak is nagy az egója, mert különbnek érzi magát a növényektől. A növénynek még nagyobb, mert élni mer, pedig ugyanabból áll egy bizonyos szint alatt, mint az élettelen ásványok.
2022. szept. 22. 20:41
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

"Egyébként a tudományok rugalmasak, ha valamiről bebizonyosodik, hogy téves, akkor gond nélkül update-elődik"

Itt van mindjárt jó példának Semmelweis Ignác esete a gyermekágyi lázzal, ugye?

2022. szept. 22. 21:23
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!