Lehetnek magzatkorból származó emlékek? A magzatban már benne van a tudat, a lélek?
Ezt már egyszer megpróbáltad elsütni, de nem így van.
Ők értelmesebbek, mint a majmok, mert egyszerre KETTŐ szempont szerint képesek válogatni (például a zöld kockákat a tányérról), és utána értelmes szóval mondják meg, milyen jutalmat kérnek.
Mit és mikor sütöttem el? Mi nincs úgy?
Ezt linkeljed már valahonnan, hogy le lenne írva, hogy a papagáj a majomnál értelmesebb. Érdekelne.
Ez nem internet volt, hanem ismeretterjesztő film.
A gazdája megkérte, hogy válogassa ki a zöld kockákat, a papagáj szépen kiszedte neki egy tálból.
De ugyanúgy tudta volna a kék kockát, a sárga tojást, stb.
Azután megkérdezte, milyen jutalmat kér, a papagáj a csiklandozást mondta. Ismert még néhány jutalmat, ebből választott.
Ez mindkettő értelmes gondolkodás volt.
Az embernél 2 szempontot a 7 éves gyerek tud kezelni, a felnőtt (7 éves) majom és a 4 éves gyerek egyet egyszerre.
Az állatok hangadása jelzés és reflex. Nem tud szóval beszélni - mert nincs meg ez a képessége. A szó az emberé. Pont.
(szóérzék-gondolatérzék-énérzék a szellemi világhoz tartozó érzékek)
EZ így hülyeség. E szerint Kokóról még nem hallottál semmit?
Igaz, ő jelbeszédet használ, mert a hangok felét nem tudná kimondani. De attól még tudna beszélni: volt már ilyen majom, akit erre tanítottak.
Kokó szókincse kb. 2000 szó. Van itt a gyikon több ember, akinek nincs ekkora.
Néhány papagáj pedig még ennél is értelmesebb. Tökéletesen tudnak beszélni is, bár az igaz, hogy nekik ez eléggé snassz dolog, mert sokkal többre képesek a hangadásban, mint az ember. Például az összes hangot kiéneklik, mivel nincs hozzá torkuk vagy foguk.
35 az állatok utánoznak, jeleznek, reflexként hangot adnak - a hülyeség szót töröld, elég sokat foglalkoztam vele, nem "hülyeség"
ajánlok egy könyvet, ha érdekel a téma, én itt nem érek rá tovább
Nincs az az idő, ami alatt kialakulhatna az állatánál beszéd, mert ontológiailag más szinten van a kommunikációjuk.
addig is, míg elolvasod, tehát:
mak-mak-mak - ból billió év alatt sem lesz:
"Még nyílnak a völgyben a kerti virágok,
Még zöldel a nyárfa az ablak előtt"
"elég sokat foglalkoztam vele"
Akkor sajnos ezt az időt elpazaroltad, mert rosszul tudod.
Kokó, és a majmok egy része egy 4 éves embergyerek szintjén van, tehát kiválóan tud beszélni.
És - a feltételezéseddel ellentétben - VAN neki művészi érzéke is. Az lehet, hogy az idézett vers szépségét tényleg nem tudja felfogni, de például sokan tudnak festeni, vagy más módon kiderül a szépérzékük, még a kutyáknál is, illetve nagyon sok állat szereti a zenét.
Néhány papagáj egy 7 éves embergyerek szintjén van, tökéletesen felfogja a beszéd értelmét. Van olyan, amelyik egy zene ütemére saját táncot talált ki, legalább 14 féle önálló figurával.
Ja, amúgy a "mak-mak-mak"-ról egy pár szót:
végeztek olyan kísérletet, hogy az egyik majomnak édességet mutattak (valamelyiket a 6 féléből, amit ismert), és egy másiknak meg kellett nyomnia elsőre a megfelelő gombot, akkor mindketten kaptak belőle.
Persze a majom, amelyik meglátta az édességet, visított. A kutatók szerint úgy hallásra mindig egyformán.
SOHA, EGYSZER SE tévesztették el! Mindig a megfelelő gombot nyomta meg a másik majom!
Fordítok, ha nem értenéd: maguk között villám gyorsasággal elnevezték azokat az édességeket, amelyek érdekelték őket, és ezt mindegyik majom 1 perc alatt felfogta, hogy mit jelent, valamint saját maga is hibátlanul ki tudta mondani, a saját nyelvükön.
37 - jól van, nyuszifül, társalogj Kokoval és a makikkal
Ajánlottam egy könyvet - és búcsúzom (mert veled ellentétben NINCS elpazarolni való időm). 14,34,36 voltam (mással vitáztál hosszan),
Szia! vagy mak-mak-mak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!