Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Ha valaki már nem akar többszö...

Ha valaki már nem akar többször inkarnálódni, de még nem érte el a nirvanát, akkor hogyan tudja megoldani azt, hogy ne inkarnálódjon újra? Például földhöz kötött lélek lesz, elveszett lélek? Vagy milyen opciók vannak?

Figyelt kérdés

2022. febr. 7. 01:53
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
68%
Igazából szeretem megérteni az egyes hitek működését, de nem vagyok hívő, viszont erre az tkell mondjam, hogy ez nem így működik. Az inkarnálódásban hívők nem szokták életükben eldöntögetni, hogy akarnak e inkarnálódni, azt majd a visszaszállt lélek dönti el, aki már objektíven szemléli ezt az életét a többivel együtt.
2022. febr. 7. 02:34
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Gyakorolj azért H minél kevesebb inkarnáció keljen.

Én nem akarok nem újjászületni. Szívesebben mennék a tusita mennybe ha véletlenül úgy alakul. Onnét elvileg van vissza út.

Rossz karma meg nálam nem opció. Bár tény hogy az elhúzza az időt.

2022. febr. 7. 07:00
 3/13 anonim ***** válasza:
Ha ez elhatározás kérdése lenne, akkor nem lenne létforgatag :) Elvileg állatsz olyan magas szellemi fokon, hogy magad döntesz az újbóli megtestesülésedről, de ez buddha-szint, felesleges erről álmodozni. A samasarával pont az a "baj", hogy nem tudsz belőle kilépni, míg meg nem világosodsz.
2022. febr. 7. 08:13
 4/13 Grimfox ***** válasza:
100%
Nem szándék kérdése. Nem véletlenül épül egy teljes vallás, és filozófiai irányzat a megszabadulás keresése felé. Ez kényszer. Éppen ezért nem lehetsz földhöz kötött lélek. Befolyásolhatod a tetteiddel, milyen legyen a következő életed, de nem akadályozhatod meg, csak ha kijutsz a samsara körforgásából(nirvana).
2022. febr. 7. 08:19
 5/13 anonim ***** válasza:
95%
Kezdjük ott, sem a lélek létezése, sem az inkarnáció és a hozzá kapcsolódó feltételezések nem bizonyítottak. Aki bármit magabiztosan állít ezzel kapcsolatban, az csak okoskodik... Senki nem tudja mi a végső valóság.
2022. febr. 7. 08:52
 6/13 anonim válasza:
68%
A ragaszkodások, vágyak, félelmek okozzák tudattalanul az újraszületést. Ha feloldódnak a pozitív, negatív azonosulások, akkor nem lesz mi gerjessze az újraszületést. Ehhez viszont üresnek kell lenni. Tehát elérni a nirvánát. Nincs más út.
2022. febr. 7. 08:52
 7/13 anonim ***** válasza:
37%

Az újjászületés nem kívánságműsor. nem lehetőség, hanem kényszerűség, a élek fejlődésének kényszere.

A reinkarnációs tanok szerint az új életet az előző életek cselekedetei határozzák meg, oksági törvény, ez a Karma.

Az ember pedig nem mindig cselekszik helyesen, tehát a lélek teljes fejlettségéhez több élet szükséges.

"Semmi rosszat nem tettem életemben" kijelentéshez senkinek nincs alapja, hiszen akaratlanul is árthat embertársainak. ("A Pokolba vezető út jóindulattal van kikövezve!")

2022. febr. 7. 09:36
 8/13 anonim válasza:
100%

A léleknek nem kell sehová fejlődni, mert már eleve teljes.

Az "én, az egó az ami itt fejlődni akar. Viszont a fejlődés helyett néha inkább vissza-fejlődik :D

2022. febr. 7. 09:39
 9/13 anonim ***** válasza:
De honnan tudod hogy egyáltalán egy létező dolog ez? Ugyanolyan mint a kereszténység... a bibliát is ember találta ki, ugyanúgy mint a reinkarnációra épülő vallást és ehhez képest tényként kezelik ezeket a dolgokat emberek... honnan lehetne embereknek olyan tudása hogy erre rájöjjenek? Sehonnan. hinni lehet max
2022. febr. 7. 12:10
 10/13 anonim ***** válasza:
29%
Én megmondtam a nirvánásnak, hogy hagyjon békén.Eleinte nem értett a szép szóból, de amikor állcsúcson rúgtam spiccel akkor észhez tért.
2022. febr. 7. 12:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!