Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Lehetnek magzatkorból származó...

Lehetnek magzatkorból származó emlékek? A magzatban már benne van a tudat, a lélek?

Figyelt kérdés

2022. márc. 23. 10:52
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
42%

Aki nem ért hozzá, miért ír?

Még az első is rosszul tudja: tudata még születéskor sincsen a csecsemőnek, csak kb. 2 éves korára fejlődik ki.

Érzései vannak, emlékei is vannak. Megismeri az anyja hangját.

Állítólag előfordulhatnak magzati emlékek, de inkább a születés körül, mert az agy és a memória is folyamatosan fejlődik. Emléke meg annak lehet, akinek már működik az agya, és mondjuk egy világos emlékhez nem árt a gondolkodás és a beszéd képessége sem.

Ráadásul 4 éves kor körül teljesen átalakul az agy, elvész az emlékek többsége.

2022. márc. 23. 14:29
 12/38 anonim ***** válasza:
100%

Hát...

Le leszek pontozva, és fogalmam nincs mikori emlék, de van egy bevillanás, amikor nincs semmi. Csak lebegek a nagy semmiben.

Fogalmam sincs, hogy ez csecsemőkori álom lehetett, vagy magzatkorról bevillanó emlék.

4 éves korom előttről csak néhány ilyen pár másodperces (max pár perces) emlékkép van.

4 éves kortól emlékszem folyamatosan a dolgokra.van amire még jobban is, mint ami 30 évesen történt.

2022. márc. 23. 16:07
 13/38 anonim ***** válasza:
100%
Az én első emlékem, hogy anyám kirak egy világoskék plédre a kertben, ahol van mellettem egy nagy baba is társaságnak. Szerintem max egy éves lehettem.
2022. márc. 23. 16:20
 14/38 anonim ***** válasza:
79%

a tudat "csak kb. 2 éves korára fejlődik ki." - ekkora butaságot miért ír le egy ember???

Hatalmas tudati munkát végez a kisbaba az első két évben.

11-eske, te hogy tanulnál meg egy nyelvet, ha nem tudnál egyet sem? na látod, neked nem fejlődött ki a tudatod.

1-nek igaza van - és van, igen van prenatális élmény, a lélekgyógyászok foglalkoznak/gyógyítanak vele.

2022. márc. 23. 18:23
 15/38 anonim ***** válasza:
5%

Pontosan mihez kell a nyelvben a tudat?

Semmihez.

Ráadásul a gyerekek elsőre harmadik személyben beszélnek magukról, amiből szintén látszik, hogy még nem teljesen szilárd a tudatuk.

2022. márc. 23. 18:31
 16/38 anonim ***** válasza:

Szerintem siman lehet.

Nekem egy meditáció alkalmával volt egy olyan bevillanásom, ami szerintem onnan van, és találtam párhuzamot a jelen életemben.

2022. márc. 23. 19:59
 17/38 anonim ***** válasza:

Ne haragudj 11, de se te, se 1 nem a téma szakértője. Viszont az egyes legalább nem állította magáról, hogy az.

Orvosi szempontból nem tudom a témát, nyelvészeti, kommunikációs szempontból írok.

Nem veszik el semmi 3-4 éves korban. Csak háttérbe szorul. Meg ezek olyan emlékek sokszor, mint egyszerű hangok, fények, fájdalom. Nem feltétlen kötődnek egymáshoz, így az agy nem tud velük sokat kezdeni, egy olyan tárba kerülnek, amiből nehezen, de elő lehet túrni dolgokat pl. hipnózissal. Gondolkodással lehet összekötni az élményeket, amihez a beszédet, nyelvet társítják. Ez azért érdekes kérdés, m

Konkrétan tudatosságról szerintem sem beszélhetünk kicsi korban, de ez a tudat létezését nem zárja ki. Amennyiben két éves korig a tudat építgetéséről beszélünk, akkor annak valamilyen szinten léteznie kell már az anyaméhben is.

2022. márc. 23. 20:14
 18/38 anonim ***** válasza:

Hupsz, hamar nyomtam valahogy entert véletlen.

*Szóval érdekes, mert a beszédet alig használó állatok is megtanulnak egyszerű összefüggéseket. Például azt, hogy ki ad nekik enni, és ki rugdossa őket oldalba. És ezekkel az emberekkel következetesen is tudnak bánni.

2022. márc. 23. 20:16
 19/38 anonim ***** válasza:

Nem csak lehetnek. Vannak onnan emlékek, mindenkinek.

Egyszer egy régi barátom azt mondta, hogy kb 4 hónapos korban jönnek.

2022. márc. 24. 18:58
 20/38 anonim ***** válasza:

"a beszédet alig használó állatok is megtanulnak egyszerű összefüggéseket"

Pontosan.

Ezt hívják gondolkodásnak.

Ehhez nem kell öntudat. A kutya is tudja például.

2022. márc. 25. 06:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!