Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Ha a lélekvándorlás igaz...

Ha a lélekvándorlás igaz lenne, akkor hogyhogy a századforduló óta nőtt a lelkek száma?

Figyelt kérdés
Vannak a buddhisták, akik azt hangoztatják, hogy lélekvándorlás... Egyebek... De honnan jön a sok új lélek akkor? Vagy az emberi testbe reinkarnálódik a sok elpusztított állat? Ez marhaság... De gondolj bele, ha igaz lenne :) És Jézus aki az embert teremtette... Nem jutott eszébe egy "update" verzió?:D Mindent a kutatóknak kell megoldani?
2010. aug. 23. 18:57
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/73 anonim ***** válasza:
elnézést, nem kérdezővel, hanem hozzászólóval ^^
2010. aug. 27. 08:29
 62/73 anonim ***** válasza:
Tényleg nem ismerjük egymást, de szerintem lenne miről beszélgetnünk :) Komolyanmondom, szívesen csinálnék valamiféle "vitanapot" élőben egy kávézóban/teaházban az ilyen dolgokról... ahol nem a meggyőzés a feltétlen cél, csak az, hogy ismerjük és elfogadjuk a másik álláspontját... Még valaki?
2010. aug. 28. 14:29
 63/73 anonim ***** válasza:
egyetértek. Jó lenne egy ilyen, de az egyik fél biztos hogy előbb-utóbb nem fogadná el a másik igazát, ezért rossz dolog is kisülhetne egy ilyenből...
2010. aug. 29. 19:11
 64/73 anonim ***** válasza:
Persze, de itt nem is az elfogadásról vagy átvevésről lenne szó, csupán arról, hogy megismerjük a másik álláspontját, tudjunk kérdezni az adott ideológiával kapcsolatban... Senkire sem lehet rákényszeríteni semmit ebben az ügyben, de szerintem mindig jó, ha ismerjük az összes álláspontot... Biztos, hogy lesz olyan, ahol az ateistáknál a pont, de olyan is lesz (nem is egy), ahol nálunk :)
2010. aug. 30. 12:38
 65/73 anonim ***** válasza:
Ja egyébként 21:04-es post végén feltettem egy kérdést a kedves ateistánknak... úgy tűnik, arra már nem olyan könnyű válaszolni... pedig akár úgy is feltehettem volna, hogy nem két hörcsögöt, hanem mondjuk a két saját gyermekét hoztam volna fel a példában.... mert itt erről van szó nagyrészt...
2010. aug. 30. 12:45
 66/73 anonim ***** válasza:
Szerintem a sok apró csúszó-mászók lelkei emberi alakot öltöttek, de szerintem ezek uralkodnak manapság, mert nagyon elromlott a világ, erkölcsileg, érzelmileg és mindenhogyan.
2010. aug. 30. 12:53
 67/73 anonim ***** válasza:

Nem olvastam el az összes eszmecserélő igen izgalmas hozzászólást, ezért nem tudom, hogy valaki adott-e már az enyémhez hasonló választ.

Olvastam egyszer egy elméletet, ami nekem rendkívül megtetszett, mivel az egyre több lélek megjelenésére is magyarázatot adott. Az elmélet szerint, egyes lelkek a reinkarnálódás során valamilyen ok miatt meghasadnak, és 2 külön testben születnek újjá. De az is előfordulhat, hogy még több darabra hasadnak. Ezért ezeknek a meghasadt lelkeknek az életfeladatuk közé tartozik, hogy egymásra találjanak.

Meg nemrég hallottam egy olyan verziót is, hogy miután megtermékenyült egy petesejt, az embrió nem egy már meglévő lelket kap, hanem akkor ott jön létre egy új lélek.

2010. szept. 1. 00:09
 68/73 anonim ***** válasza:
Az univerzum végtelen, mi mind parányi részecskéi vagyunk, és amikor elértük végső szellemi fejlettségünket, többé már nem kell inkarnálódjunk, visszacsatolódunk a termtőhöz, az univerzumhoz, vagy ha úgy tetszik,nevezzük Istennek. A friss lelkek viszont folyamatosan "születnek", szakadnak ki az univerzumból, és érkeznek tanulni a földre.Ez az univerzum egyik törvénye!
2010. szept. 11. 20:38
 69/73 anonim ***** válasza:
Ja, és nem Jézus teremtette az embert hanem Isten
2010. szept. 11. 20:40
 70/73 anonim ***** válasza:
Azért vannak új lelkek, mivel olyanok is vannak akik már nem születnek többé újjá. Az intelligens Teremtő az ilyenek helyett 3-szor annyi új lelket is teremthet, mint amennyi nem születik újjá. A Buddhizmus bölcs, én nem vagyok vallásos, de a Teremtőben hiszek, ugyanis túl tökéletes a világ ahhoz, hogy ne egy felsőbb lény teremtette volna. Ugyanúgy a növekvő lélekszámnak is megvan a pontos oka. Ember pedig nem születik állatban újjá, sem fordítva.
2010. szept. 12. 23:26
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!