Ha a lélekvándorlás igaz lenne, akkor hogyhogy a századforduló óta nőtt a lelkek száma?
"a legkönnyebb megoldás bemesélni magadnak, hogy te egy való világban élsz és ezáltal jutsz hozzá a te kis lelki békédhez... nem is volt soha és nem is lesz relatív a való világ.. csupán számotokra ismeretlen, mivel egy kib*szott buborékban nőtök fel."
Nem értem. Mivel is tudod bizonyítani, hogy neked van igazad? ÉS hogy nekem nincs? Én sem tudom bizonyítani, hogy nekem van és neked nincs. De akkor szállj le és hagyd, hogy eldöntsem én, hogy ÉN MAGAM miben hiszek. A saját bőrömön tapasztaltam a buddhizmust, előtte olyan kis görcs voltam, mint te. Szerencsére felnyílt a szemem. Neked is ezt kívánom.
Eléggé elszomorít az, hogy az alul iskolázott, igencsak retardált fejeddel a válaszaim hasznosságából vonsz le következtetéseket. Nem lett rosszabb érettségi eredményem 87 százaléknál, ezáltal kérdés nem volt, hogy felvesznek a legközelebbi főiskolára. És ha jobban megnézed, szándékosan kint hagyom a felhasználói nevem, hogy ezen a néven tudjanak megszólítani... eléggé szomorú, hogy az emberek 15 éves korukban tanulnak meg olvasni, ahogy azt a mellékelt ábra is mutatja.
Veled ellentétben én nem hatolok be minden egyes kérdező medencecsontjáig a nyelvemmel, csak azért, hogy egy kis plusz %-hoz juthassak hozzá.. a szemükbe mondom a kőkemény igazságot, ami néha fáj.
BTW további sok sikert kívánok a lélekvándorlós elméleteitekhez, amelyeket több öreg bölcs, és újjászületett kecske, pingvin támasztott alá, aki papírra vetette a másvilági életet, és ezt tovább adták a legújabb generációinknak azért, hogy okuljanak belőle. Nagyon hasznos munkát végeztek.
Legutolsótól kérdezem és jobb érzés, az élet örömeit jobban élvezed azáltal, hogy megszállt téged egy delfin tetem?
Hát, ha ennyire nagyravágsz a főiskolai eredményeiddel, csak tudd, hogy nekem pepitában ugyanez a helyzet, sőt, még jobb is. 93 %-os lett a felvételim, ezáltal nem volt kérdéses, hogy az ország egyik elit gimnáziumába vesznek föl biológia szakra, ahonnan tovább indulok orvosira, Németországba, a bebiztosított ösztöndíjammal.
Ha jobban beleásnád magad a témába, tudhatnád, hogy az állat-ember reinkarnáció egy nagy ökörség, szóval a "viccesnek" szánt szavaiddal inkább csak még több szánalmat váltottál ki belőlem. Egy érdekes megjegyzés: A buddhizmus a tudomány vallása, ugyanis soha, semmiben nem mondd ellent a tudománynak, cáfolni nem áll módukban semmit, semmiféle isten, semmiféle természetfeletti erőre nem támaszkodik, és minden fizikai törvénynek megfelel. A reinkarnáció... nos, ismerős az a törvény, hogy az anyag nem vész el, csak átalakul? Jin és Jang... ismerős az a törvény, hogy az ellentétes pólusú részecskék vonzzák egymást? Nem sorolom tovább, hogy a szánalmas kis életedet több perccel raboljam esetlegesen.
Én is ilyen vagyok, őszintén, nyíltan belemondom az emberek képébe, amit gondolok. És tudod olykor a nyalizás nem is nyalizás, pusztán egy szubjektív dolog más szemszögből való vizsgálata. Úgy gondolom, hogy semmilyen jogod nincs arra, hogy kijelentsd, hogy nem valós az, amiben hiszek. Mert ez az én életem. És én döntöm el, hogy mit hiszek valósnak, és mit nem. Végülis a valóság is egy rettentően relatív fogalom. De szerintem jobb lenne, ha olykor elfogadnád, hogy nem mindig tiéd az utolsó szó.
Kellemes estét!
Bármikor kijelenthetek, kritizálhatok és hozzászólhatok. És ezeket a jogaimat teljes egészében alkalmazom. Kinek nem inge ne vegye magára... szokták mondani. És hogy még az ateista emberek a megszállottak :D
ja és az érettségi az középiskolai eredmény :F
júúúj nem mondod :O Már majdnem azt hittem, hogy egyből mész általánosból fősulira. Figyelj, lehet, hogy fiatal vagyok, de nem hülye. Ok?
A megszállottság nem egyenlő azzal, hogy megvédem az igazam. És ez már egy olyan reakció, amit vártam tőled. Érezhető a kétségbeesésed, mert nem neked van igazad, és már nem tudsz értelmes, kézzel fogható bizonyítékot felhozni ellenem. A viták erről szólnak. És ha valaki utoljára meg tudja cáfolni a másikat, és ő már nem tud mit reagálni, akkor az első illető nyert. Azaz most én. Ha ez neked megszállottság, akkor megszállott vagyok. Neked nem mindegy?
hehe :) Már tényleg csak nevetni tudok rajtad. Még egyszer, utoljára mondom: abban hiszek, amiben akarok. És attól még hogy nincs a te kis szánalmas agyadban bizonyítva, még számomra lehet valóság. De győzködni nem foglak, reménytelen eset vagy
kellemes estét!
A te agyadban bizonyítva van a nem létező dolog?
Tehát akkor mégiscsak beszéltél avval a delfin tetemmel... És ha kell még egyszer leírom, ha beírod a fórumra azt, hogy miben hiszel azt én minden további nélkül kritizálhatom és leszólhatom, ha zavar nem veszed fel magadra, de ezek szerint nagyon meg lettél bántva. Szomorú. Mondd anyunak olvasson fel egy buddhás mesét neked, biztos jó sok van.
mikor értik már meg végre, hogy a vallásban nem az a lényeg, hogy igaz legyen. a vallás valami, amiben hinni kell. nem számít, hogy igaz-e, hoyg tudományosan bizonyítható-e. aki hisz benne, annak nem számít. talán valakinek lelki erőt ad, hogy hisz az újjászületésben. pl könnyebben fel tudja dolgozni egy szerette halálát, mert abban a hitben élhet, hogy valaha újjászületik, hogy nem tűnt el teljesen. vagy ha keresztény, akkor hihet abban, hogy a halál után a mennyországban még találkoznak. én sem vagyok bigott vallásos, de olyan korlátolt gondolkodásmódra vall, hogy az ateisták, nemhívők, hitetlenek, mindegy mit mondunk állandóan a tudományos érveiken élvezkednek. igen, igazatok van, tudományosan egy vallási állítás sem bizonyítható, sőt, sokszor az ellentetjük igaz, de ez kit zavar? ez miért bánt benneteket? a vallások persze önkényuralmi rendszerek a maguk világában, felhasználták minden rosszra, manipulációra, gyilkolásra, de ez a tudományról is elmondható.
így aztán nem az számít miben hiszünk, kit nevezünk éppen Istennek, a lényeg, hogy ez lelkileg az sok sok embernek ad pluszt. minek gúnyolni mások hitét csak azért, mert tudod, hogy marhaság? ebben mi az élvezet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!