Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Ha a lélekvándorlás igaz...

Ha a lélekvándorlás igaz lenne, akkor hogyhogy a századforduló óta nőtt a lelkek száma?

Figyelt kérdés
Vannak a buddhisták, akik azt hangoztatják, hogy lélekvándorlás... Egyebek... De honnan jön a sok új lélek akkor? Vagy az emberi testbe reinkarnálódik a sok elpusztított állat? Ez marhaság... De gondolj bele, ha igaz lenne :) És Jézus aki az embert teremtette... Nem jutott eszébe egy "update" verzió?:D Mindent a kutatóknak kell megoldani?
2010. aug. 23. 18:57
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/73 anonim ***** válasza:

A lélekvándorlásban hívők válaszai:

Nem csak az embernek van lelke, hanem az állatoknak is. Mostanában sokat cikkeznek a kihaló fajokról, és ezzel párhuzamosan nőtt meg az emberek száma. Az emberek száma az állatok rovására nő.

A léleknek nem kell azonnal a halál után új testbe költöznie, hanem hosszabb-rövidebb ideig várhat. Ez az idő változó. A jelenkor embereinek száma a múlt, vagy a jövő embereinek számának rovására nő.

Vannak új lelkek. Folyamatosan születnek, ahogy folyamatosan is érik el a nirvánát. Igaz, az új lelkek inkább állatként kezdik pályafutásukat, és később lesznek emberek, de ez előbb-utóbb az embereknél is érződik.

Kérdező, nem ilyen egyszerű megcáfolni ezt a hitet.

2010. aug. 23. 21:59
 22/73 anonim ***** válasza:
Jézus a buddhista tanítások szerint egy igen rossz karmájú ember volt, aki halála által megtisztult, és elérte a nirvánát. Egyes tanítók szerint azonban inkább azt választotta, hogy többször is újjászülessen, a legutoljára őbenne.
2010. aug. 23. 22:09
 23/73 anonim ***** válasza:

A buddhista tanok szerint az újjászületések addig ismétlődnek, amíg a lélek el nem jut egy olyan magasabb szintre, amely után bebocsáttatást nyer a nirvánába. (Vagy valami hasonló, nem ismerem túlságosan)

Szóval a lényeg az, hogy a lelkek fejlődnek, és idővel elhagyják ezt az anyagi világot, nem térnek ide vissza többé. Ez alapból azt feltételezi, hogy a lelkek születnek is, különben már rég elfogytunk volna.

Ezek alapján az emberek számának növekedésére könnyen lehet az a magyarázat, hogy a jelenkor társadalmában a félállati szintre süllyedt, plázákba járó, tv-t néző és hihetetlen módon elbutított emberek lelkei nem képesek tovább lépni.

Egyébként az állatok száma se feltétlenül csökken. A nagyüzemi állattenyésztés miatt szerintem még több állat is van, mint régen. Csak nem olyan sokféle, és nem kint a szabadban éldegélnek.

pl.: [link]

2010. aug. 23. 22:38
 24/73 anonim ***** válasza:

"A te agyadban bizonyítva van a nem létező dolog? "

Váháhá xD Buddhás mese? :D Ez komolyan röhejes :P Milyen boldog életed lehet, hisz a tudatlanság boldoggá tesz ^^

És igen, bizonyítva van, így számomra létező dolog. Ennyi vagy :)

2010. aug. 24. 07:28
 25/73 anonim ***** válasza:

" A buddhista tanok szerint az újjászületések addig ismétlődnek, amíg a lélek el nem jut egy olyan magasabb szintre, amely után bebocsáttatást nyer a nirvánába. (Vagy valami hasonló, nem ismerem túlságosan) "

Igen, hasonló, de nem teljesen igaz :) A Nirvána sokak szerint egy képzeletbeli hely, mint a Paradicsom, Mennyország, Nyárföldje. De nem. A Nirvána egy felsőbb tudatállapot, ami lényegében maga a megvilágosodás. Megvilágosodásunk pillanatában Buddhává (szanszkrit szó, jelentése felébredt, megvilágosodott) válunk, és ekkor a reinkarnálódás végtelen körforgásából kilépve elfoglaljuk a helyünket az univerzumban. A bóddhiszattvák azok a megvilágosult buddhák, akik a földön maradtak, hogy segítsék a többi ember fejlődését :)

2010. aug. 24. 08:36
 26/73 anonim ***** válasza:

77%

Mi van bizonyítva te szerencsecsomag? A lélekvándorlás?

Adjál már egy tel számot, hadd beszéljek vele én is...

2010. aug. 24. 11:10
 27/73 anonim ***** válasza:
ennyi vagy.
2010. aug. 24. 11:40
 28/73 anonim ***** válasza:
Hú, ez annyira vicces volt :O El is felejtettem nevetni... Figyelj, nem fogok másokat győzködni. ÉN tudom, hogy igaz. Az már engem nem érdekel, hogy ki hisz nekem, és ki nem. Mindenki a saját útját járja.
2010. aug. 24. 17:44
 29/73 anonim ***** válasza:
46%

EPIC FAIL.

Szarkazmus és a racionalitás ismét győzelmet aratott a vallás felett.

2010. aug. 24. 18:57
 30/73 anonim ***** válasza:

Nos, én sem vagyok vallásos, de elég szánalmasnak érzem ezt globálisan elterjedt vallásellenességet. Most nem az egyházról beszélek, hanem pusztán a vallásról és a hitről.

Sehonnai idióták jönnek, és próbálnak megdönteni sok száz vagy ezer éves tanokat, és bebizonyítani hamisságukat. Azt hiszitek, nem próbálták már meg ezt előttetek mások? Vagy szerintetek a vallásos emberek hülyék, és nem gondoltak ők is ezekre? Nagyon egoista és gőgös hozzáállás ez.

Mellesleg mire jó ez nektek? Egy hívő hitét úgyse tudjátok megrengetni, noha ha ez lenne a célotok, az roppant gonosz cselekedet volna. Vagy villogni akartok az eszetekkel? Inkább olyan témában próbálkozzatok, amihez értetek, és ahol érdemes.

Szeretem az ilyen paprikajancsikat is, akik jönnek, benyögik egy akármilyen vita közepébe, hogy "epic fail, nyertünk, vita lezárva". Jól van fiam, ügyes vagy, üljél le és maradj csöndben. Hasonló kitűnő érveid írjad inkább a naplódnak.

Szóval röviden: A vallások ellen lázadni felesleges és értelmetlen. Aki hisz benne, az had higgyen, aki meg nem, az nem.

2010. aug. 24. 19:50
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!